Şimdi Ara

Dolmuşlarda emniyet kemeri neden serbest? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Narc0s3

quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Hergün 12 saat kemerle araba kullanmak sabır işi

Kafalarına silah mı dayıyorlar taksici minibüscu olucan diye

Rahat şartlarda yaşıyorsunuz sanırım vasıfı olmayan bi tek ehliyeti olduğu için bu işi yapan ve iş güvencesi olmayan aile bakmak zorunda olan binlerce insan ekmek yiyor bu işten

Çözümünüz varsa söyleyin yaklaşık 50 bin şöför ve ailesi rahata ersin

Çözüm anneden babadan ön koltukta sürekli kemeri takılı gören ve önde sürekli kemer takan biri kemer takılı değilken rahatsız olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

edirnede arkadaşım trafik polisi ticari araçlara çok zorunlu 0lmadıkça şehiriçinde ceza kesilmediğini söyledi çünkü normal otoyu değerlendirdiği gibi bir değerlendirmeye tabi tutarsak egzosundan farına ceza kesilmiycek bir yer bulamazsın diyordu trafiği aksatmamak ve ticari işlerle uğraşan kişilerin işlerinin aksamaması adına normal trafikte durdurulmuyor demişti haklı veya haksız yorum sizin

Kesinlikle ve kesinlikle haksız. Eğer ticari araçlara kurallar hususunda gerekli yaptırım ve cezalar uygulanırsa kısa süreli bir aksama yaşanır doğru. Ancak sonrasında paşa paşa gereğini yaparlar, böylece bir tur fazla gitmek için kuralları alt üst eden araçlar ortadan kalkar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Rahat şartlarda yaşıyorsunuz sanırım vasıfı olmayan bi tek ehliyeti olduğu için bu işi yapan ve iş güvencesi olmayan aile bakmak zorunda olan binlerce insan ekmek yiyor bu işten

Çözüm anneden babadan ön koltukta sürekli kemeri takılı gören ve önde sürekli kemer takan biri kemer takılı değilken rahatsız olur

Böyle bir ailede yetişen ve araba kullanan birininde şöför olacağını sanmıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cidden maddi durumla alakalı değil mercedeste kemeri arkadan bağlayanda mevcut Şahinde kemer takanda

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cidden maddi durumla alakalı değil mercedeste kemeri arkadan bağlayanda mevcut Şahinde kemer takanda

Evet dediğiniz doğru ama kemer takılması için ilk önce akbil gibi bir sisteme geçilmesi gerekiyor gerçekten göründüğü gibi değil

• quote:

Orijinalden alıntı: efk0

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

edirnede arkadaşım trafik polisi ticari araçlara çok zorunlu 0lmadıkça şehiriçinde ceza kesilmediğini söyledi çünkü normal otoyu değerlendirdiği gibi bir değerlendirmeye tabi tutarsak egzosundan farına ceza kesilmiycek bir yer bulamazsın diyordu trafiği aksatmamak ve ticari işlerle uğraşan kişilerin işlerinin aksamaması adına normal trafikte durdurulmuyor demişti haklı veya haksız yorum sizin

İbrahim Ay caddesinde 57km/h ile radar cezası yemiştim, neredeyse 3 araçtan 1 ine ceza yazılıyordu. Her neyse, o esnada yoldan geçen her minibüsü durdurup ayakta yolcu var mı diye kontrol ettiler. Bir süre ayakta yolcu almadı minibüsler fakat tekrardan eski haline döndü.

Eğer böyle bir durum varsa bence yanlış, kural varsa herkes için vardır.

burası Türkiye

• desoto D kullanıcısına yanıt
    haykırdım.

• Kafalarına göre herşey yasal işine gelmezsede keser cezayı ona göre
  • dolmuş şoförlerinin çoğu gangster olduğu için işte bi umut kaza yaparlarsa ölsünler diye takma zorunlulukları kaldırılmış olabilir
  • Bazi insanlarin dokunulmazliklari vardir. Bagli olduklari kurumlar agirligini koyuyor ve kemer takilmiyor. Polisler, taksiciler, dolmuscular, otobusculer. Yabanci filmlere bakin: Istisnasiz herkes kemer takar.

• Dolmuşçulara bunu söylesen seni haydarla kovalarlar

• Şehir içi taşımacılık yapan ticari araçlarda sadece şoför kemer takmaz.Yolcularda zorunluluk vardır.
    Bu arada kanunen sadece ön sağdaki arka koltuk istenmiyor zaten
  • dolmuşçuları bilmiyorum ama uzun yol şöförü konuşurken dinledim onları adam diyorki
    abi bizim için emniyet kemeri ölümdür herhangibi bir tehlike anında frene bastım diyelim otobüs durmuyor hemen arkaya kaçabilirim kemer olmazsa ama kemer olursa şöförün öleceği kesine yakın bencede onlar için gerek yok
  • Kemerden ceza yiyorsun, arkadan otobüs ayakta tıka basa yolcusuyla geçiyor. Şimdi sorarım size o otobüste ayakta gitmek mi güvenli, benim arabamda kemersiz gitmem mi:)

Kemer takmak tercih meselesidir, ben şehir içinde kesinlikle tercih etmiyorum. Can benim canım, sorumluluğu kendim alıyorum, bunun cezai işlemi olması son derece saçma bana göre.
    Ha bebeğin vardır arabada saçma sapan taşıyorsundur ceza kesilsin en büyüğünden, çocuk koltuğu mecburi olsun, çocuk kemerli ve güvenle taşınsın eyvallah ama ben anksiyete geçiriyorum kemer bana gelmiyor, sıkıştırıyor, rahatsız şoför daha rahat kaza yapar:)

Polis sana kemerden ceza yazarken can güvenliğini hiçe saydığın için değil, devlete para lazım olduğu için ceza kesiyor, bunun başka mantığı zaten yok. Kemerden yazmasa filmden yazar, canı istese dikiz aynasına astığın araç kokusuna bile ceza yazar yeter ki istesin.

Dolmuşa neden ceza yazmıyor, dolmuşa serbest diye değil, lobi işleri bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 21 Eylül 2013; 9:15:12 >

• Hocam onlara olur olmadık yerde yolcu indirip bindirmek,sinyalsiz şeride dalmak,sigara içmek,levye taşımak gibi birçok hak tanındı. İstanbul için konuşim birçoğunun birtaraflarından kızgın demiri yerine yerleştiriceksin ki rahatlasınlar.. içlerinde mesleğini efendi bir şekilde gerçekleştirenler yok değil onlara kimsenin lafı yok zaten ama sayıları çok az..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karavana_Sam52 -- 21 Eylül 2013; 9:32:43 >
  • Duzenlemeyi kim yaptiysa ellerine saglik.Trafikte teror estirenler ilk kazada gebersin gitsin diye kemer takmasinlar demis...

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon_38

Duzenlemeyi kim yaptiysa ellerine saglik.Trafikte teror estirenler ilk kazada gebersin gitsin diye kemer takmasinlar demis...

Düzenleme derken anlamadım?

• Yolu minibüsçü yaptırdığı ve onun tapulu mülkü olduğu için, biz de orada "sığıntı" ya da "mülteci" olarak bulunduğumuz için, yol her şeyi ile onların.
    İster üstüne çıkar, ister sol şeritten gider ister sağ şeride atlar...

Orta şeritten sola dönen gördüm bütün trafiği çaprazlama keserek.
    Sonra geçen bir tanesi önce ben sol şeritte giderken, lap diye önüme kırdı. Ayna mayna hak getire. Sonra lap diye de sağ şeride daldı.
    Hatta sağ aynası olmayan dolmuş gördüm.
    Utanmasa üstünden geçip gidecek. Hatta kırmızı ışıkta durduğunuz zaman, sizinle kavga edebilirler.
  • Devlet kemer takmayana niçin ceza yazıyor tam kavramamışsınız. Sizin güvenliğinizi düşünmüyor devlet. Devlet eğer siz kaza yaptığınızda, takmadığınız kemer yüzünden daha fazla yaralandığınızda sigortadan(yani devletin cebinden) daha fazla sağlık masrafı çıkacağı için kemerini tak diyor. Yani olay tamamen "duygusal".
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

Devlet kemer takmayana niçin ceza yazıyor tam kavramamışsınız. Sizin güvenliğinizi düşünmüyor devlet. Devlet eğer siz kaza yaptığınızda, takmadığınız kemer yüzünden daha fazla yaralandığınızda sigortadan(yani devletin cebinden) daha fazla sağlık masrafı çıkacağı için kemerini tak diyor. Yani olay tamamen "duygusal".

+1

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.