Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sarfet.com/U637,10,280-gr-satin-a6-10x15-cm-100ad-photo-paper-qc-fotograf-kagitlari-qc.htm
    bu kağıt tan kullanan varmı nasıl bir baskı verir.
    acil cvp bekliyorum arkadaşlar.
  • irem_cafe kullanıcısına yanıt
    Yarın size bir miktar numune yollayayım kendiniz test edin, sonucu burada paylaşırsınız.
  • Ocp türkiye sizinle görüştük, ilginiz beni menmun etti alışverişimiz saten olacak birazdan a4 siparisi vereceğim, bari numeneler boş gelmesin baskilari burada paylaşacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon mg7150 resetleme nasıl yapılıyor?, kartuş bitti uyarısı almamak için ne yapmam gerek acaba? üçgen tuşuna 10 sn basılı tutun diyorlar ancak bu dokunmatik olduğu için o şekilde resetleyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idoer -- 19 Ocak 2014; 22:19:07 >
  • nasıl olmaz eyvah şimdi yandık.

eski yazıcım da o tuş normaldi basılı tutunca sadece mürekkep seviye algılayıcı devre dışı kalıyordu hatta tank monteliydi,
    benim kartuşlar daha bitmedi ama bunda da olur dediler youtube da orjinal canon Kartuşların dolum videosu var hatta, bu modelde nasıl olmaz o tuşla işlem. dokunmatik olduğu için bir iş açacağını tahmin etmiştim başıma bu yazıcının aklıma gelmişti yani. üstelik ben yazıcıyı güncelledim dolan Kartuş seti de olmaz sa bittim ben çöp oldu yazıcı.

peki mürekkep miktarı bitti dediğinde dokunmatik olan tuş yanıyor mu yoksa sönük mü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 19 Ocak 2014; 23:19:12 >
  • tuş yanıyor ancak basılı tutunca herhengi bir değişiklik olmuyor, orjinal kartuşları doldurdum kartuş bitti uyarısı veriyor ancak yine de yazmaya devam ediyorum, ilerde bu kartuşları resetleyemezsem acaba kartyş yazdırmayı bırakır mı?
  • yazdırma yaparken mürekkep bitince yazci durur ve Kartuşları degistirmenizi ister yada tuşa basılı tutunca yazdirmaya devam edebilirsiniz ama baskı sonucu tatmin edici olmaz der tuşa basılı yutunca kaldığı yerden devam eder yazmaya sadece mürekkep seviyesi algılayıcı devre dışı kalır ekrana renkli mürekkep miktarı bilinmiyor siyah Mürekkep miktarı bilinmiyor uyarısı gelir arada yoksa yoksa mürekkep algılayıcılar sıfırlanmaz yani sizdede böyle mi oldu. tuş işe yaramamış olsaydı yazıcı yazmaya devam etmezdi Kartuşları değiştirmeden sıfır kartuş takmadan.

• @dostumkertenkele'nin de dediği gibi eğer resetleme yapamamış olsaydınız yazdırmaya devam edemezdiniz. Orijinal kartuşlar dolum özellikli üretilmediği için bir süre sonra ıskartaya da çıkabilir veya uzun sürede sorunsuz doldurulabilir. Orijinal kartuş konusunda bişey demek net olarak mümkün değil maalesef. Doldurmak için yazıcıdan söküp takarken yazıcının fişini çekerseniz kartuşların ömrünü biraz daha uzatmış olursunuz. En azından tamamen ıskartaya çıkana kadar kullanırsınız. Ne kadar kullansanız kardır sizin için...
  • Eğer reset yapamıyor olsaydınız bence de yazdırma yamazdı. Bugün ben de dolum yapmayı deneyeceğim. Siz nasıl dolum yaptınız. Karekod etiketini kesip, pilye şeklindeki tapayı çıkarıp içine şınga ile bastınız mı. Yoksa farklı bir yöntemmi kullandınız.
    Bir de youtube videolarında 2 dakikaya yaymışlar dolumu, böyle mi yaptınız siz de.
    Bir de bir video gördüm. Pense gibi bir aparatı kartuşun ucuna takıyorlar. Kartuşa Vakum yaparak mürekkebi içine çekmesini sağlıyorlarç Niye öyle yaptrkarını da anlayamadım gerçi ama. Sonuçta bir hazne ve sünger var içinde. Neden vakum ile çektiriyorlar anlamadım.

Bir de sayın dolan kartuş a sorum var:
    Neden hep tepesindekşi tıpayı çıkarıp delikten mürekkep veriyorlar. Kartuşun mürekkep saldığı ucundan şırındanın iğnesini soksak ve mürepper enjekte etsek olmaz mı. neden bu kadar uğraşılmak zorunda?
  • karekod altındaki tıpaları ucu kızgın bir dikiş iğnesiyle deldin, şırınganın geçebileceği kadar delik açtım, mürekkebi ordan doldurup bi bantla delikleri kapattım, kartuşları takıp yazdırmaya devam ettim.Toplam 10 dakikamı bile almadı, korkuzca işe giriştim ya atar yada batar mantığıyla Yazıcı kartuş bitmiş olabilir uyarısı verip yazdırmaya devam ediyor ve tüm kartuş göstergelerinin üstünde x işareti var ve gösterge boş olarak gözüküyor, resetleme yapmaya çalıştım ancak resetleyemedim, biraz araştırıp inşallah bir yöntemini bulurum.Orjinal kartuşların çiplerini değiştirsek dolan kartuş gibi uzun süreli kullanma şansımız var mı acaba?
  • yazıcıların orjinal Kartuşları tel kullanımlik üretildiği için uzun ömürlü oluyorlar bu bitmeyen Kartuş tanklı yazıcilar yani onun için çabuk arıza yapar yapmaması çok nadir dir şans işi işte sizin durumda aynen böyle orjinal Kartuşları ne kadar kullanabilirsin bilinmez bende aynı yöntemi denemek istiyorum önce mürekkep alıp. O kare kodların altında tıpa olduğunu sanıyordum yokmuymuş bizde delerek deneriz sizin gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: idoer

karekod altındaki tıpaları ucu kızgın bir dikiş iğnesiyle deldin, şırınganın geçebileceği kadar delik açtım, mürekkebi ordan doldurup bi bantla delikleri kapattım, kartuşları takıp yazdırmaya devam ettim.Toplam 10 dakikamı bile almadı, korkuzca işe giriştim ya atar yada batar mantığıyla Yazıcı kartuş bitmiş olabilir uyarısı verip yazdırmaya devam ediyor ve tüm kartuş göstergelerinin üstünde x işareti var ve gösterge boş olarak gözüküyor, resetleme yapmaya çalıştım ancak resetleyemedim, biraz araştırıp inşallah bir yöntemini bulurum.Orjinal kartuşların çiplerini değiştirsek dolan kartuş gibi uzun süreli kullanma şansımız var mı acaba?

Kalıcı bir reset soruyorsunuz anladığım kadarı ile. Bu kartuşlarda o mümkün değil galiba, videolarda öyle birşey görmedim.
    Youtube videolarında da kırmızı üçgen sembolüne basılı tutarak geçici reset yapıyorlar. Yani dolum kartuşa para vermeden cihazı kullanmaya devam ediyorsunuz ancak her açtığınızda (yada her yazdırmada) kırmızı ile geçici reset atıyorlar. En azından benim izeldiğim videolarda öyle. Siz farklı bir kaynaktan orjinal kartuşlara kalıcı reset atılabildiğini gördyseniz linki bizimlede paylaşın, deneyelim.
    Zaten olmadı sn dolankartuşa rica ederiz, toplu halde burda yazan herkes olarak bir indriim yaptırır, dolankartuş seti alırız. Hedef 60 TL (Baktık dolankartuş olmaz dedi, biz de bir olur taciz ateşi yaparız

• geçenlerde mecidiyeköyde bir dolumcudan aldığım bilgi bu kartuşların bi kaç ay için yarı yarıya ucuzlayacapı idi, bende ucuzlamasını bekediğim için orjinal kartuşları deldim, tüm kartuşlarım bitti uyarısı vermesine rağmen az önce 20 tane 10*15 foto çıktısı aldım gıkı çıkmadı yazıcının, daha fazla kurcamayayım sonra kartuşlrı tanamamzlık eder :) herkes deneyimlerini paylaşsa iyi olur bilgileniriz.

dolankartuş arkadaşa da bi sorum olacak; çip resetleyicileri var mı 7150 nin? veya sadece çip alıp orjinal kartuşlardaki çipin yerine monte etsek dolan kartuş sistemi gibi bu kartuşları kullanamazmıyız?
  • Fiyat konusunda yarı yarıya bir düşüş olacağını ben zannemiyorum. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Eğer böyle bir ihtimal olsaydı açık sözlülükle söylerdim. Chip resetter Türkiye'de sanırım kimsede yok. Fiyat konusunda da kesin bir bilgim yok. Orijinal kartuşlar Dolan kartuş sistemleri gibi sürekli dolum için üretilmediklerinden dolayı uzun ömürlü kullanıılır mı bilemem. Orijinal kartuş dolumu yapmıyorum ondan dolayı uzun ömürlüdür veya kullanamazsınız gibi bir şey diyemem. Ama hali hazırda elinizdeki kartuşları kullanılamaz hale getirene kadar kullanın. Zaten atıl olacak o kartuşlar. Resetter vb. gibi masrafa girip risk alana kadar dolan kartuş almak bence daha mantıklı. Bunu satıcı olarak değil samimiyetimle söylüyorum size. Resetter aldınız bir süre sonra elinizdeki orijinal kartuş bozuldu. Gidip bir adet orijinal kartuş alsanız neredeyse dolan kartuşlar ile aynı maliyete gelecek. Tabii bunların muhasebesini siz yapacaksınız, ben size samimiyetimle önerilerimi söylüyorum. Karar sizin...

• dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    samimiyetinize inancımız tam olduğu için soruları ilk olrak size soruyoruz zaten, sağolun varolun...Çip resetleyici getirme imkanınız var mı? ben bu iilerde yeniyim ancak eğer çip resetleyicisi olursa orjinal kartuşları sürekli kullanırız gibime geliyor, ama dediğiniz gibi çöp olana kadar kullanacağız bu kartuşları, daha sonra dolankartuşları alırız herhalde. Orjinal kartuşlar kaç ml'lik, dolan kartuşlar kaç ml'lik? şırınga ile dolum yaparken kaç ml dolduralım orjinal kartuşalrı? ben 3-4 ml arası mürekkep atıyordum kartuşa, taşırırım korkusuyla çok mürekkep koymamaya çalıtım.
  • dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    .... sayın dolan kartuş a sorum var:
    Neden hep tepesindekşi tıpayı çıkarıp delikten mürekkep veriyorlar. Kartuşun mürekkep saldığı ucundan şırındanın iğnesini soksak ve mürepper enjekte etsek olmaz mı. neden bu kadar uğraşılmak zorunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

o yöntemi deneyen varmış, şahsen tıpayı delip mürekkebi doldurmak daha mantıklı gelmişti, aksi halde içindeki süngeri yıpratabilir diye düşündüm.Yanılıyor olabilirim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: idoer

quote:

o yöntemi deneyen varmış, şahsen tıpayı delip mürekkebi doldurmak daha mantıklı gelmişti, aksi halde içindeki süngeri yıpratabilir diye düşündüm.Yanılıyor olabilirim!

sünger yıpranırsa mürekkep akışı fazla olabilir gibi geldi bana bunuda istemeyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

Fiyat konusunda yarı yarıya bir düşüş olacağını ben zannemiyorum. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Eğer böyle bir ihtimal olsaydı açık sözlülükle söylerdim. Chip resetter Türkiye'de sanırım kimsede yok. Fiyat konusunda da kesin bir bilgim yok. Orijinal kartuşlar Dolan kartuş sistemleri gibi sürekli dolum için üretilmediklerinden dolayı uzun ömürlü kullanıılır mı bilemem. Orijinal kartuş dolumu yapmıyorum ondan dolayı uzun ömürlüdür veya kullanamazsınız gibi bir şey diyemem. Ama hali hazırda elinizdeki kartuşları kullanılamaz hale getirene kadar kullanın. Zaten atıl olacak o kartuşlar. Resetter vb. gibi masrafa girip risk alana kadar dolan kartuş almak bence daha mantıklı. Bunu satıcı olarak değil samimiyetimle söylüyorum size. Resetter aldınız bir süre sonra elinizdeki orijinal kartuş bozuldu. Gidip bir adet orijinal kartuş alsanız neredeyse dolan kartuşlar ile aynı maliyete gelecek. Tabii bunların muhasebesini siz yapacaksınız, ben size samimiyetimle önerilerimi söylüyorum. Karar sizin...

Orjinal kartuşların neden uzun ömürlü olmayacağı konusu aklımı kurcalıyor. Yanlış anlamayın sn dolankartus, size muhalefet etmek değil amacım.

Konu şu: Bu yazıcının kulandığı kartuşlar, püskürtme ucu bulunmayan kartuşlar. Yalnızca bir depodan ibaret ve üzerinde çip var, ki onun da işlevi belli. Püskürtme kafası olan kartuş olmuş olsaydı gerçekten hassas bir parçaya daha sahip olacaktı, çünkü püskürtme ucu denilen kısım, yazdırma işlemini gerçekleştiren çok ince delikleri olan bir parça.
    Bizim orjinal kartuşlar bir mürekkep deposu olduğuna göre (üstünde püskürtme ucu olmadığına göre), işin "ömür" kısmını etkileyebilecek tek şey çip, ki o da dolankartuşlarda da var. Yani orjinal kartuşta eğer bozulabilecek bir parçadan bahsediyorsak, o zaman aynı risk dolankartuşta da sözkonusu.
    Bu nedenle orjianl kartuşların dolumunun çip bozulmadığı sürece mümkün olabileceği kanaatindeyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

Fiyat konusunda yarı yarıya bir düşüş olacağını ben zannemiyorum. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Eğer böyle bir ihtimal olsaydı açık sözlülükle söylerdim. Chip resetter Türkiye'de sanırım kimsede yok. Fiyat konusunda da kesin bir bilgim yok. Orijinal kartuşlar Dolan kartuş sistemleri gibi sürekli dolum için üretilmediklerinden dolayı uzun ömürlü kullanıılır mı bilemem. Orijinal kartuş dolumu yapmıyorum ondan dolayı uzun ömürlüdür veya kullanamazsınız gibi bir şey diyemem. Ama hali hazırda elinizdeki kartuşları kullanılamaz hale getirene kadar kullanın. Zaten atıl olacak o kartuşlar. Resetter vb. gibi masrafa girip risk alana kadar dolan kartuş almak bence daha mantıklı. Bunu satıcı olarak değil samimiyetimle söylüyorum size. Resetter aldınız bir süre sonra elinizdeki orijinal kartuş bozuldu. Gidip bir adet orijinal kartuş alsanız neredeyse dolan kartuşlar ile aynı maliyete gelecek. Tabii bunların muhasebesini siz yapacaksınız, ben size samimiyetimle önerilerimi söylüyorum. Karar sizin...

Orjinal kartuşların neden uzun ömürlü olmayacağı konusu aklımı kurcalıyor. Yanlış anlamayın sn dolankartus, size muhalefet etmek değil amacım.

Konu şu: Bu yazıcının kulandığı kartuşlar, püskürtme ucu bulunmayan kartuşlar. Yalnızca bir depodan ibaret ve üzerinde çip var, ki onun da işlevi belli. Püskürtme kafası olan kartuş olmuş olsaydı gerçekten hassas bir parçaya daha sahip olacaktı, çünkü püskürtme ucu denilen kısım, yazdırma işlemini gerçekleştiren çok ince delikleri olan bir parça.
    Bizim orjinal kartuşlar bir mürekkep deposu olduğuna göre (üstünde püskürtme ucu olmadığına göre), işin "ömür" kısmını etkileyebilecek tek şey çip, ki o da dolankartuşlarda da var. Yani orjinal kartuşta eğer bozulabilecek bir parçadan bahsediyorsak, o zaman aynı risk dolankartuşta da sözkonusu.
    Bu nedenle orjianl kartuşların dolumunun çip bozulmadığı sürece mümkün olabileceği kanaatindeyim.

hislerime tercüman oldun aynı şeyleri düşünüyoruz bu kartuşlar sadece mürekkep deposu bozulacak bi tarafı yok çip in ömrümde kolay kolay bitmez. cebimdeki telefonda da Çip var.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.