Şimdi Ara

Domain, Hosting alımı ve GoDaddy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba web hosting ve domain alımı konularında bilgim sadece teoriktir ve paramda sınırlı olduğu için deneme yanılma yoluyla öğrenemiyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

1) 5 veya 6 adet (.com ve .net) domain almam gerekiyor, eğer işler umduğum gibi giderse daha sonra 10 - 15 tane daha almam gerekecek.
    ve bunların private olarak (tescil ettiren kişinin gizli kalması) tescil ettirmek istiyorum. Galiba 5 adetten sonra private registration ücretsiz oluyordu.
    Sizce en ekonomik satın alma şeklim ne olabilir?

Bir sitede GoDaddy kuponu buldum ve bu bana 40 $ ın üstündeki alışverişim için % 25 indirim sağladı, ancak devam edip almadım.
    6 domain ve bir hosting yanlış hatırlamıyorsam 138 dolardan 35 dolar indirim yaptı.

Bu domainleri ve hostinglerini GoDaddy 'den almak istiyorum sizce alternatifi var mı? Varsa hangi yönden bana avantaj sağlayacaktır?

2) GoDaddy Linux Deluxe hosting paketinde "multiple sites hosting" ibaresi var ve ilk başta alacağım domainleri farklı siteler olarak bu hosting paketinde tutmak istiyorum. Yanılmıyorsam bu da "name based" - "alan adı bazlı" oluyordu linux tutorials da okumuştum bu onları ilgilendiren bölüm değil mi?
    Benim hepsini burada tutmam bir sakınca getirir mi?
    Daha sonra bu bu 5 - 6 domain'i ve sitelerini başkalarına satacağım, hatta sattım bile, bu noktada beni herhangi bir sorun bekliyor mu?

bu hosting aylık 6,64$:
    Linux Deluxe hosting:
    Plan Features
    • 150 GB Space
    • 1,500 GB Transfer
    • 1,000 Email Accounts
    • Unlimited Web sites
    • FREE! Software
    • 25 MySQL Databases
    • Unlimited Email Forwards
    • Forums, Blogging, Photo Galleries
    • Go Daddy Hosting Connection
    • $25 Google® AdWords® Credit1
    • $50 Microsoft® adCenter Credit†
    • FREE! Google Webmaster Tools

Arkadaşlar şimdiden vakit ayırıp cevaplayacaklara teşekkür ederim.

Edit: yardım kelimesi yanlış anlaşıldığından öneri kelimesi ile değiştirilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.esen -- 2 Mart 2008; 1:27:14 >

• godady ucuzdur fakat tr icin cok yavastir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechnoMANYAK

godady ucuzdur fakat tr icin cok yavastir...

Bunun aradığım tarzda bir öneri olduğunu söylersem yalan söylemiş olurum.
    Yine de teşekkür ederim.

Edit: Yardım kelimesi yanlış anlaşıldığından dolayı öneri kelimesi ile değiştirilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.esen -- 2 Mart 2008; 1:28:49 >
  • Şimdi şöyle açıklamaya çalışayım: eğer bunları şuanda burada yazıp yardım istiyorsan,zaten goodady den gerekli anlaşılabilir yardımı almamışsın demektir. Bu yüzden benim önerim tr den almanız.yoksa her başınız sıkıştığında forumlardan yardım beklemek zorunda kalırsınız.yardım gelmeyince de canınız sıkılır.

msn imi pm ile bildirdim ( msn@mence.net ). goodady ye alternatif turk firması olarak fiyat ve bilgi vermek isterim.eklerseniz görüşürüz

iyi akşamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: lynx23

Şimdi şöyle açıklamaya çalışayım: eğer bunları şuanda burada yazıp yardım istiyorsan,zaten goodady den gerekli anlaşılabilir yardımı almamışsın demektir. Bu yüzden benim önerim tr den almanız.yoksa her başınız sıkıştığında forumlardan yardım beklemek zorunda kalırsınız.yardım gelmeyince de canınız sıkılır.

msn imi pm ile bildirdim ( msn@mence.net ). goodady ye alternatif turk firması olarak fiyat ve bilgi vermek isterim.eklerseniz görüşürüz

iyi akşamlar

GoDaddy'den yardım alacak bir durum yok, herşey ortada.
    İstedikleri paraya karşılık verdikleri hizmet açık bir şekilde var sitelerinde.
    Ben burada Türkiye'den karşılaştırma yapmak amacıyla sizlerden öneri istedim.
    Ancak buradaki fiyatlara sağlanan hizmetler açısından bakacak olursak çok yüksek olduğunu görüyorum.
    Teşekkür ederim.

Edit: Yardım kelimesi yanlış anlaşıldığından dolayı öneri kelimesi ile değiştirilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.esen -- 2 Mart 2008; 11:34:01 >

• " GoDaddy'den yardım alacak bir durum yok, herşey ortada." ise neden forumda soru sormaya gerek duydunuz? demekki ortada olmayan bişeyler var değilmi? Bu da sanırım yurt dışındaki bir firmayla iletişimin zor olmasından kaynaklınıyor.zaten demek istediğimde o benim.

istedikleri hizmet/para oranı elbette ortada. goodady e benim herhangi bir sözüm olamaz.zaten sanırım dunyada en çok site barındıran firmalardan biri.benim demek istediğim: " türkiye yurt dışı hizmet konusunda yardımcı olmaktı.eğer toplam da 6 -7 kesin olmakla beraber 20 yi aşkın siteniz olacaksa yurt dışından hizmet almak cidden yorar adamı.teknik destek konusunda iletişim kurmanız zor olur" demek istedim.

Özetle şunu ifade etmek gerekirse;
    Yurt dışından alacaksanız goodady en önerileni.karar sizin.deneyin.

Rica Ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lynx23

" GoDaddy'den yardım alacak bir durum yok, herşey ortada." ise neden forumda soru sormaya gerek duydunuz? demekki ortada olmayan bişeyler var değilmi? Bu da sanırım yurt dışındaki bir firmayla iletişimin zor olmasından kaynaklınıyor.zaten demek istediğimde o benim.

Güzel kardeşim ben GoDaddy hakkında yardım istemiyorum,
    Amacım yavaşlıklarının farkındayım ve burda tabiri caizse şişe ağzı bizim yurtdışı çıkışlarımızdır ve onların bant genişliği ile ilgili bir sorun değil bunu da biliyorum, buraya kadar şimdi anlaştığımızı varsayıyorum,
    ve şimdi neden bu foruma yazdığıma geleyim daha önce web programlama olsun web tasarım olsun hiç hosting ile beraber satış yapmadım ama şimdi yapmam gerekiyor ve sizin kullandığınız hostlarla ilgili bilginizi almak istedim, bunu da benim elimde olan imkanlardan bahsetmeden sizden karşılaştırma istemem saçmalık olurdu. Ben de kafamdaki en ön sıradan GoDaddy'i öne sürüp sizden karşılaştırmanızı istedim.

Ancak şu ana kadar hiç kimse gerek pm'den olsun gerek buradan olsun şu özellikler şu fiyatadır şeklinde bir öneride bulunmadı.
    Sadece kendi sattıkları hostinglerin iyi olduğunu söylediler bana açıkcası mümkün olduğunca objektif karşılaştırma lazım.

Amacımı anlatamadığımı varsayarak yukarıda derdimi biraz daha anlatmam gerekti. Şimdi anlaşılacağımı düşünüyorum.
    Vakit ayıran herkese çok teşekkür ediyorum.

• ok. her konuda genel olarak anlaştığımızı düşünüp bu tarz bir araştırma için en uygun yer hostbul.net adresi olduğunu belirtmek isterim.;

Hosting satışı yapacaksanız; bizim gibi sunucuya sahip kişilerden reseller almanız sizin için mantıklı olanı.6 site 30 a vs yükselince sunucu almanız gerekebilir.

paketler ve fiyat karşılaştırması konusunda bilgi vermeye çalışayım.

goodady de ki paket için;

Plan Features
    • 150 GB Space - bu kadar alanı doldurma ihtimaliniz yok .normal tek bir siteye 50 mb alan yeterlidir(ortalama ) 6 site için 500 mb - 1 gb lık reseller kâfi gelecektir. -
    • 1,500 GB Transfer - trafik içinde üstteki ile aynı. ortalama ( sitelerinizin firma sitesi olduğunu varsayarsak) bir site için 1-2 gb aylık trafik yeterli olacaktır.
    • 1,000 Email Accounts - bu size bağlı değişir. genelde host paketlerinde zaten sınırsız verilir
    • Unlimited Web sites - bu sanırım tek bir ftp den bağlanarak oluyor.benim size önerim resellerdir. bu sayede kaç site isyiyorsanız hepsine ayrı ayrı panelleri olacaktır.
    • FREE! Software -
    • 25 MySQL Databases - 150 gb alan için çok az.ama normal bir sistem için bu da size bağlı. kaçtane gerektiğine sizin karar vermeniz gerekli.
    • Unlimited Email Forwards - her yerde bu unlimited dir.
    • Forums, Blogging, Photo Galleries - plesk ve cpanel deki eklentilerle bunu sağlamanız mümkün
    • Go Daddy Hosting Connection - bunun için plesk yada cpanel gibi genel panelleri kullanmaınızda fayda var. gerektiğinde yedek alma ve taşıma işlemleriniz kolaylaşır.
    • $25 Google® AdWords® Credit1 + özellik.
    • $50 Microsoft® adCenter Credit† + özellik
    • FREE! Google Webmaster Tools + özellik

şimdi size önereceğim bizim firmamızın paketi

1 000 Mb ( 1 Gb ) Hosting
    10 Gb Aylık Trafik
    5 Domain Barındıra ( Artırılabilir )
    75 E-Mail Adresi
    Lokasyon: Almanya
    Panel: Plesk 8.2

yada;

2 000 Mb Hosting
    20 Gb Aylık Trafik
    10 Domain Barındıra
    100 E-Mail Adresi

bu standartlarda bir paket başlangıç için işinizi görecektir. tabi daha büyük yada daha küçük paketleri de tercih edebilirsiniz.
    ( not: fiyat bilgisi pm gönderildi. )

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lynx23 -- 2 Mart 2008; 2:08:48 >

• TR lokasyonlu olarak böyle yüksek kapasitelerde böyle fiyatlar almanız imkansız.1500 GB trafik kapasitesinin (kaba bir hesapla 5 Mbit anlık hat üzerinden 7X24 full kapasite kullanarak upload edebilirsiniz) Türkiyedeki herhangi bir datacenter için maliyeti 300 USD'den aşağı değildir.Godaddy'nin bile müşterileri bu harddisk ve hat kapasitelerini sonuna kadar kullansalar bu işten para kazanacaklarını zannetmiyorum.Bu kadar yüksek kapasitelerin zaten kullanılamayacağı varsayımından hareket ediyorlar.(MP3,warez vs. yasakken zaten bu kapasitelere ulaşmak çok zor) Yine de böyle bir paketi türkiyede verebilecek bir hosting firması tanımıyorum.
    yurtdışı seçeneklerde de sizin de söylediğiniz gibi yurtdışı çıkışından dolayı erişim performansı nispeten yavaş olacaktır ama nispeten hızlı erişilen data centerlar var.örneğin theplanet ile (eski ev1) 3 yıldır çalışıyorum ve Tr'den bağlantı hiçbir zaman belli bir kalitenin altına düşmedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.