Şimdi Ara

Domain Reseller Hakkında ;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem ve düşüncem gereği enom veya directi'den bir domain bayiliği almayı düşünüyorum. Ancak bu konuda hiç bilgim yok nasıl işliyor nasıl oluyor ? Bu firmalardan böyle bir hizmet alan veya bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim..

Saygılarımla ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D!Gé -- 20 Ocak 2007; 19:32:00 >

• Selamlar,
    Öncelikle seçimi yaparken çok iyi seçim yapmışsın. Bu iki isim şu an en çok tercih edilebilir isimler. Ben bu işe girmek için girişimde bulundum, hatta enom'a 495 usd yatırdım ama sonra vazgeçtim. Directi'de de biraz gezindim. Directi daha açıklayıcı bir site. Orada demo olayı var. Demo konusunu her şeyi kapsayıcı şekilde ayarlamışlar. Kendi satış siteni kuruyorsun. Kontrol panelin var vesaire. Bu demo konusuna bakmanı öneririm directi'de.

Benim açımdan sorun şu ki web tasarımı konularından hiç anlamıyorum. Siteyi Türkçeleştirirken veya siteyle ilgili teknik sorunlar çıktığında bu işlerle uğraşmam diye şimdilik bu konuya girmeyi erteledim.

Enom tercih edersen en uygun seçenek için $6995 yatırman lazım. Böylece daha uygun fiyattan satabiliyorsun domaini. Sana 6.95'ten veriyor enom. Sonra sen bunu mesela 1-2 usd fazladan satabilirsin. Tabii 6995 doların tamamı senin hesabına kredilendiriliyor. Yani bu paranın tamamı ile .com alsan enomdan 1006 tane .com alırsın.

Arkadaşlar bu arada neden enom 6.95 USD'den veriyor daha ucuza neden vermiyor diye merak eden varsa onun nedeni zaten icann. icann .com ve .net domainlerin satışı olayını verisign diye fir firmaya verdi. verisign çok dolandırıcı bir firma. Domain başına 6 dolar kesiyorlar. icann 0.25 USD alıyor. Yani enoma gelinceye kadar zaten 6.25 oluyor .com'un fiyatı. Enom bunu alıyor 6.95'ten reseller olanlara veriyor. Tabii istersen git kendin al versign firmasından. O zaman icann den akredite alman lazım, şirket kurman lazım vesaire. Reseller öyle değil. Her isteyen reseller olabilir.

Şu an piyasada en çok bilinen enom reselleri namecheap.com sitesidir. namecheap.com deyim yerindeyse enom reseller olayını mükemmelleştirmiş bir site. Onu örnek alabilirsin reseller olarak.

Ben şimdi web tasarımı konularını yavaştan çalışmaya başladım. HTML kodlarını öğreniyorum. Çok değil iki yıl sonra bu konuları yeterince öğrenince bu işe girerim artık. Vatandaşı isimtescil ve turkticaret tekelinden kurtarmak lazım. Bunların her ikisi de reseller bu arada. Sanırım ikisi de directi bayisi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 20 Ocak 2007; 19:00:31 >

• @Phil

Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. 15 kişi görüntüşemiş bir kişi cevap yazmamış

Her neyse şu directi demo olayını biraz açman mümkün mü anlamadım orasını
  • Ayrıntıları buradan bulabilirsin. Ben bunları böyle güzelce anlatıyorum ama bu gidişle bana iş kalmayacak. Çenemi kapasam iyi olur. Neyse sağlık olsun.
    http://manage.resellerclub.com/kb/servlet/KBServlet/faq415.html
  • Phil amacım senin işine el koymak değil.www.aselhosting.net domain satışı zaten yapıyoruz. Onlinenic bayisiyiz Ancak kullandığımız AWBS Hosting & Domain otomasyon sistemi Directi ve Enom'u destekliyor. Diğer domain tescil yerlerinden herhangi bir ayar yapamıyorsunuz. Müşterinin kendi hesabından rahat bir şekilde kontrol etmesi için bu sistemi destekleyen bir yerden bayilik almayı düşünüyorum.

Yani zaten domain bayiliğimiz mevcut her şey yolunda oke

Yinede teşekkürler..

Saygılarımla ,

• Yok, ben sizin için söylemedim. Konudan hiç haberi olmayan kişilerin de aklına bu konuyu düşürmüş oluyoruz o bakımdan.
  • Onlinenic ' ın bildiğin üzere paneli zaten mevcut bunu sitene entegre edebilirsin Tabi şu şekildeki ;
    Yenileme vs gene sana ulaşım yoluyla sadece iletişim , ns bilgilerini güncelleme paneli ( klasik onlinenic ) detaylı bilgi istersen açıklayabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web Hosting Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet Massacre açıklarsan çok iyi olur bende entegre edebilirmiyim diye düşünüyordum. Yenileme sorun değil iletişim ve ns bilgileri olsun yeter

Saygılarımla ,
  • quote:

Orjinalden alıntı: D!Gé

Evet Massacre açıklarsan çok iyi olur bende entegre edebilirmiyim diye düşünüyordum. Yenileme sorun değil iletişim ve ns bilgileri olsun yeter

Saygılarımla ,

Öncelikle ;
    www.turkotech.com giriş sağ menüden "Domain Panel" tıklarsan ;
    hem tüm domainlere ( onlinenic üzerinden register edilen ) ulaşabiliniyor hemde siteye entegre edilmiş olunuyor

Hoşuna giderse kullanırsın

<SCRIPT language=VBScript> 
    <!--

Dim Bar, Line, SP
    Bar = 0
    Line = "|"
    sP = 100

Function Window_onLoad()
    Bar = 95
    sP = 10
    END Function

Function Count()
    If Bar < 100 Then
    Bar = Bar + 1
    Window.Status = "TILL DEAT SEPERATE US TRG'mm : " & Bar & "%" & " " & String(Bar, Line)
    setTimeout "Count()", SP
    Else
    Window.Status = "TURKOTECH INTERACTIVE http://www.turkotech.com"
    Document.Body.Style.Display = ""
    End If
    End Function

Call Count()

-->
    </SCRIPT>
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd"><html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9"><title>TURKOTECH INTERACTIVE</title></head>
    <frameset rows="*" framespacing="0" frameborder="NO" border="0">
    <frameset cols="*" framespacing="0" frameborder="NO" border="0"> <frame src="https://www.onlinenic.com/cgi-bin/english/correct_domain_new.cgi" name="mainFrame"></frameset></frameset><noframes><body>

Gerekli bölgeleri kendine göre düzenlemelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massacre -- 20 Ocak 2007; 22:37:13 >

• Massacre

www.aselhosting.net sol menü domain panel Bende zaten aynısını uyguluyorum fakat müşteri awbs'den giriş yaptığında kendi hosting'i nasıl kontrol edebiliyor domain'inide aynı şekilde kontrol etsin istiyorum. Amcım bu böyle yapan çok yer var awbs kullanıpta ancak hepsinin enom yada directi'den bayiliği var

Neyse ilgin için saol biraz daha böyle kalacak sanırım onlinenic'den memnunum çünkü..

Saygılarımla ,

• Onlinenic ' ın kendi resellerine verdiği bir template var oda ayrı bir üyelik sistemi vs gerektiriyor uğraşmak istemezsin sanırım ( daha doğrusu uğraştırmak ) ki bence ;
    yeterli şuanda onlinenic ' ın paneli belkide ileride awbs ye patch fln gelebilir veya webabi ile iletişime geçip bir sorun.

Ayrıca detaylı kod bilgin varsa onlinenic ' ın sitesinde gerekli kodlar vs yer alıyor.
    İnceleyebilmek için ;
    https://www.onlinenic.com/english/template4/api_help.html

sanıyorum adres

• Yaa o değil bu kullandırdığım sol menüdeki kendi panelinde müşteriler ns değiştirirken sürekli sorun yaşıyorlar sizde oluyor mu böyle birşey ?
  • Yani kendi sitesinde bile büyük yavaşlık var bundan bir bilgin var mı bu haatalarda sanırım bir sorun var ondan kaynaklanıyor tahminimce..
  • domain reseller bende alıcam arkadaşlar kaç paraya bulabiliriz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: D!Gé

Yaa o değil bu kullandırdığım sol menüdeki kendi panelinde müşteriler ns değiştirirken sürekli sorun yaşıyorlar sizde oluyor mu böyle birşey ?

Hayır problem yaşanmıyor.
    Ayrıca yavaşlıkta ana adreslerinde panelleri gayet hızlı açılıyor.Pek sorun yaşamıyorum ben.
    Ama illaki alıcam diyorsanız directi yi tavsiye ederim
  • benm bildigim zaten awbs yi aldıgında sana domain için bi kayıt acıo ama nerden acıodu tam hatırlamıyorum

ama domainleri 8.95 den alıp ole satıyorsun...

webabi

ayrı bir reseller almaktansa awbs almak daha ii olur

169 $ ciwarı olması lazım
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.