Şimdi Ara

Donanım Haber Deistler ve Ateistler Lokali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar dostlar. Umarım forum sahipler bu konuyu silmezler ve inançlı olsun inançsız olsun tüm dostlarımla bu çatı altında toplanabilir ve tartışabiliriz. Ben de bir deistim ve amacımız herhangi bir dine ya da mezhebe saldırı yapmak değildir. Son zamanlarda açılan din konularının forumda fazlaca yer kaplamaya başlamasından sonra bunu yapmanın daha mantıklı olacağını düşündüm.

Deizm nedir = Dinleri ve peygamberleri yok sayan, bu gibi olayları insan uydurması olarak gören bir düşünce biçimidir.

Ateizm nedir= Deistler gibi dinleri ve peygamberleri yok saymasına ek olarak, tanrının varlığını tamamiyle yok sayan bir düşünce biçimidir.

Herkesin yanlış bildiği bir konu şudur ki, ateist olan insanların savunduğu fikir " maymunda gelmişiz, evrimle insan olmuşuz" değil, " maymunlar ile ortak ataya sahibiz" görüşüdür. Maymunlar ile benzerliğimizin sebebi ortak ataya sahip olmamızdır.

Dünya üzerindeki toplam din sayısı = "Dünyada toplam olarak 4 bin 300 din ve mezhep bulunuyor.Bilinenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Hristiyanlık

• Katolik
    • Protestan
    • Ortodoks
    • Mormon
    • Anglikan
    • Reforme 

Müslümanlık

• Hanefi
    • Mâliki
    • Şâfiî
    • Hanbelî

Hinduizm

• Sampradaya
    • Vaishnavizm
    • Shaivizm
    • Shaktism
    • Smartism
    • Bindirme

Budizm

• Mahayana Budizmi
    • Tibet Budizmi
    • Vajrayana Budizmi
    • Niçiren Budizmi
    • Theravada

Yahudilik

• Samirîler
    • Sadukiler 
    • Ferisiler 
    • Esseniler
    • Reformist Yahudilik
    • Muhafazakar Yahudilik

Taoizm

Konfiçyanizm 

Sih

Bahai

Cainzim

Şinto

İspiritzma

Zoroastrianizm

Cao Dai

Falun Gong

Tenrikyo

Neopaganizm

Bu kadar fazla din ve mezhep varken hangisinin doğru olduğunu nereden bilebiliriz ? Her dine ait bir kutsal kitap vardır ve her dinin kitabı o dine inanan insanları yüceltir ve tek doğru dinin kendisi olduğunu iddia eder. Yahudilik dini sadece kendisin doğru din olduğunu iddia eder, Hristiyanlık dini de aynısını iddia eder ve müslümanlara ve islam dinine inanmaz ve Muhammed' yalancılıkla suçlar. Müslümanlık da aynı şeyi iddia eder. Kim haklı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efrâsiyab -- 20 Ağustos 2020; 22:57:14 >

• Hristiyanlığın daha bin türlü mezhebi var hocam. Mormon, anglikan, reforme gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen güncelliyorum, teşekkürler

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 17:1:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternette yaptığım araştırmada bu şekilde bilgi vardı ama yanlış da anlamış olabilirim tabi. Öyleyse değiştiririm, teşekkürler  

• Hocam karışık tost kaç para? Ulan şu espriyi de yapmasam olmuyor

• Ben hepsine inanıyorum garanti olsun

• Mezheplere mesafeliyim aslında peygamber efendimizin sünneti ve kuran bize yeter.

• çarpılcaksınız kafirler sizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: VitoTheFather

Hocam karışık tost kaç para? Ulan şu espriyi de yapmasam olmuyor

Biz Kaşar Peynirine de inanmıyoruz kardeşim, kaşar peyniri peynir lobisinin bir oyunudur. Bizde sade tost var  

• Efrâsiyab kullanıcısına yanıt
    Ucuz olsun diye kaşar kullanmıyoruz demiyorsun da...

• 4300 din demek 4300 hikaye demek.

• VitoTheFather kullanıcısına yanıt

Yaşasın sade tost kardeşliği  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.