Şimdi Ara

Donanımlarda problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle iyi bayramlar.. Bilgisayarımda bi türlü çözemediğim problem(ler) var, karşılaştıklarımı yazayım sizler de bana yardımcı olmaya çalışın.

1) PC bazı açılışlardan sonra USB ses kartı çalışmıyor, çıkartıp taktığım zaman çalışıyor yalnızca.
    2) Oyun oynarken veya başka bir işlem yaparken klavyede ( USB klavye ) takılmalar ve tuş basmama sorunları meydana geliyor.
    3) D: sürücüsüne girmeye çalıştığımda bazen 5-10 saniye kadar geç açılıyor ve açılırken kasadan çıt diye bir ses duyuyorum.
    4) PES 2011 içerisindeki "settings" den "Özellikler"e baktığımda işlemcimin tek çekirdeğinin çalışmadığını görüyorum, PC'yi yeniden başlattığımda düzeliyor.

PC Özellikleri şu şekilde;

DualCore AMD Athlon 64 X2, 2900 MHz (14.5 x 200) 5600+
    Asus M2A-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    2x2GB KINGSTON 800 MHz RAM
    ATI Radeon HD 4850
    250 GB + 320 GB HDD

edit:
    Razer Lycosa klavye
    Razer Deathadder mouse
    Gamecom 777 USB soundcard
    460 watt güç kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaaaa -- 30 Ağustos 2011; 17:29:23 >

• Yukarda saydiginiz 1, 2nci ve 4ncu maddeyi ayni kefede degerlendirirsek eger 2 secenek var sorun olabilecek..

1) Guc kaynagi yetersiz kaliyor. - Yeni bir tane satin alin..mumkunse 500 yada daha ustu.
    2) anakartinizda kisa devre meydana geliyor. - Usb girislerini kontrol edin.Eger icerden kirilmissa ve tellerden birisi anakarta temas ediyorsa kisa devreye neden olur..

3ncu maddenizin cevabi belli.Hard Diskinize scan yapmaniz gerekli.Sector taramasi yaptirin.Sorun varmi yokmu cikar meydana..O duydugunuz CIT seside buyuk olasilikla HDD den geliyor.O sesi duymaya basladiginizda genellikle hard disk yakin bir zamanda BAD sectorlerden dolayi gidecek anlamina gelir.Yani bir cesit cope gitme habercisi gibi..Ama bu demek degildir ki HDD de su anda bad sector var.Dedigim gibi tarama yapmadan bilemezsiniz...Forumu aratirsaniz hard disk TUne icin gerekli programlari ve linkleri bulabilirsiniz...
  • Cevap için teşekkürler.
    Fakat güç kaynağının yetersiz olmaması lazım alırken sordum problem olmaz dediler bilmiyorum bundan daha fazlasına ihtiyacım var mı.
    HDDyi de bi taratayım sonucu yazarım.
  • HDD yi kontrol ettim bad sector çıkmadı.
    PSU yuda sordum parçaların çok yemiyeceğini ve PSU nun yeteceğini söylediler ne yapacam bilemedim.
  • Belkide sorununuz sandiginiz gibi donanimsal degilde softwarede olabilir.SAglam bir antivirus programi ile full scan deneyin..Ccleaner Spy-bot ve Malwarebyte programlari ilede taramalar yapin.Registery deki sorunlari Ccleaner ile temizleyin..

Baslangicta yani msconfigde pc baslarken yuklenen neler var tek tek bakin.Eger tanimadiginiz yada bilmediginiz bir yukleme varsa acilista onu disable edin..Ve hatta yerini bulup silin...Ondan sonra tekrar sorunlari gozden gecirebilirsiniz...
  • AVG ile virüs taraması yaptım sonuç temiz. Yine PC Tune Up (AVG) ile registry den tutun da diğer sorunlara kadar hepsini taradım onardım onlarda temiz.
    Gerçi uzun süredir bi sıkıntı yaşamadım klavye olsun hdd olsun.. BIOS update etmiştim sanırsam ondan sonra düzeldi, belki de düzelmedi belirsiz.
    Tekrar bir problemle karşılaşırsam yine iletirim ve koskoca DH de bu konuyla tek ilgilenen sana ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaaaa

AVG ile virüs taraması yaptım sonuç temiz. Yine PC Tune Up (AVG) ile registry den tutun da diğer sorunlara kadar hepsini taradım onardım onlarda temiz.
    Gerçi uzun süredir bi sıkıntı yaşamadım klavye olsun hdd olsun.. BIOS update etmiştim sanırsam ondan sonra düzeldi, belki de düzelmedi belirsiz.
    Tekrar bir problemle karşılaşırsam yine iletirim ve koskoca DH de bu konuyla tek ilgilenen sana ayrıca teşekkür ederim.

Umarim sorununuzu halletmissinizdir..Ben surekli takilanlardan degilim.Zaman buldukca yardimci olmaya calisiyorum.Zaten normal hayatimdada bilgisayarlar icinde bogustugum icin bazen buraya giresimde gelmiyor :)
    Ama insanlara yardimci olmak iyi bir sey..Her ne sorununuz olursa olsun bana email atabilirsiniz.Burdada yardimci olanlar cikacaktir.
    iyi gunler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.