Merhabalar dostlar , 2 gün önce bilgisayarım hacklendi . Yaptığım işlemleri sırasıyla anlatıyorum ve saat kaçta hacklendiğini de yazacağım en sonunda. Öncelikle sabah 10 civarı bir oyun için güvensiz bir siteden bir program indirdim. bütüm resim , video , not defteri dosyalarım ( .ddde ) uzantısına çevrildi. Orada hacklendiğimi anladım ve bilgisayara format atmadım ama kurtarma seçeneklerinden bilgisayarımı sıfırla dedim. Windowsu da kendi içinden yükle dedim. Bilgisayarımı sıfırladım herşey silindi. Sonra saat öğleden sonra 4 gibi sıfırlanan bilgisayarımdan metamask cüzdanımın 12 haneli kurtarma kelimelerini girdim ve tekrar metamask ı bilgisayarıma yükledim. Ondan sonra saat 21 e kadar bilgisayarla pek bir işim olmadı. Saat 21 de dizi izlemek için bir siteye girdim google da en başta çıkan netflix , blutv gibi dizileri veren siteler. Ve ertesi gün farkettim ki metamask cüzdanımda ne var ne yok boşaltılmış. İşlem geçmişlerine baktım scan adreslerinden inceledim kaçta gönderilmiş hangi cüzdana gönderilmiş diye. Saat 21 de gönderilmiş. Şimdi benim sorum dostlar bu mevzu sabah hacklendiğimden mi oldu bilgisayarı sıfırlamama rağmen yoksa akşam 21 de dizi izlediğim site yüzünden mi oldu acaba . Kusura bakmayın biraz uzun oldu , şimdiden çok teşekkür ederim. |
Dostlar bilgisayarım haclendi ve metamask cüzdanım boşaltıldı.
-
-
Up up up
-
Geçmiş olsun.
Sanırım sabah indirdiğiniz programdan CryptoLocker virüsü bulaştırmışsınız sisteme. bütün dosyaları herhangi bir uzantıya çevirip şifreledikten sonra sizden dosyalarınıza karşılık coin olarak para isterler.
Ama sistemi sıfırladığınız için artık onları kurtarmak daha zor hale geliyor.
akşamda film-dizi sitesinden de truva atı yemişsiniz. Çünkü metamask şifrenizi ele geçirenler bu işi hemen hızlıca yaparlar.
Ama sabah her ikisini birden bulaştırmış da olabilirsiniz. Tespit etmek zor.
metamask sitesine durumu yazın işlemlerin iptalini isteyin.
Bilgisayara da sıfırlama yerine usb veya dvd'den format atarak tekrar sistem yükleyin. virüsler yedekleme dosyalarına da sızabilir.
tarayıcı olarak firefox kullanın. chrome tabanlılar daha güvensiz.
cointelegraphBu yazılıma dikkat! MetaMask gibi cüzdanların anahtarlarını çalıyor...https://tr.cointelegraph.com/news/hodlers-beware-new-malware-targets-metamask-and-40-other-crypto-wallets
-
Hocam hangi güvenlik yazılımını kullanıyordunuz ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dizi izlediğin siteden virüs bulaşacağı mantıksız geldi bana sonuçta sadece izlemişsin. birşey indirmemişsin. zararlı sitelerden birşey indirmediğinizde virüs bulaşmıyor genelde crack indirirken falan yanında virüsüde kouyorlar. yada bir program indirmeye çalışırken reklam sayfaları açılıp program yerine virüs dosyası indiriyor sende onu açıyorsun sisteme bulaşıyor. virüsün bulaşması için kendi hatan olması lazım yani virüslü dosyayı rardan çıkarmadıysan da bulaşmaz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X