Şimdi Ara

Dota 2 de bir oyun atmak kaç mb mal olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
13.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yurtta kalıyorum buradaki internet baya kötü, haftasonları evime gidiyorum anca orda oynayabiliyorum. usb modem almak istiyorum herhangi bir operatörden ama bu oyun için yeterli mi bilemiyorum. Dota 2 de bir oyun atıldiginda kaç mb geçiyor kotaya?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dota 2'de Bir Oyun Atmanın Veri Kullanımı

Dota 2, yüksek grafik kalitesine sahip çevrimiçi bir çok oyunculu oyundur. Bu nedenle, bir oyun atmak, önemli miktarda veri kullanabilir.

Dota 2'yi ilk kez yüklediğinizde, oyunun yaklaşık 6 GB boyutunda bir indirme yapmanız gerekir. Bu indirme, oyunun tüm dosyalarını ve varlıklarını içerir.

Bir oyun attığınızda, her oyun genellikle 500 MB ile 1 GB arasında veri kullanır. Veri kullanımı, oyunun uzunluğuna ve maç sırasında gerçekleşen aksiyon miktarına bağlıdır.

Eğer sınırlı bir internet veri kotanız varsa, Dota 2 oynarken veri kullanımınızı yönetmeniz önemlidir. İşte veri kullanımını azaltmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Düşük grafik ayarlarını kullanın.
    • Oyunu mümkün olduğunca kısa sürede tamamlayın.
    • Arkaplanda çalışan diğer uygulamaları kapatın.

Ayrıca, Dota 2'yi bir Ethernet kablosuyla oynamak, Wi-Fi bağlantısı kullanmaktan daha az veri kullanmanızı sağlar.

Dota 2'nin veri kullanımını göz önünde bulundurarak, kota aşımı ücretlerinden kaçınabilir ve çevrimiçi oyun keyfinizi sürdürebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dota 2 yanlış hatırlamıyorsan saniyede 7-14 kb arası gibi bir şey yiyordu. Sıkıntın olacaksa kota açısından dota 1 oyna 2-3kb falan yiyor oda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frightfull

dota 2 yanlış hatırlamıyorsan saniyede 7-14 kb arası gibi bir şey yiyordu. Sıkıntın olacaksa kota açısından dota 1 oyna 2-3kb falan yiyor oda.

clanım var dota2 de cm falan oynuyoruz o yüzden, bu saatten sonra dotaya geri donemem alisamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saniyede 10kb desek ortalama, bir saatlik oyun 36mb ediyor sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin usb modem telefon operatörlerinin 3g modemi ise hiç uğraşma ping den oynayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom7

Bahsettiğin usb modem telefon operatörlerinin 3g modemi ise hiç uğraşma ping den oynayamazsın.

Daha ünce 3g ile oynamıştım dota 1 i ping 100 ve üstüydü ama gecikme sıfırdı bence duruma göre oynanılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidinc06

quote:

Bahsettiğin usb modem telefon operatörlerinin 3g modemi ise hiç uğraşma ping den oynayamazsın.

Daha ünce 3g ile oynamıştım dota 1 i ping 100 ve üstüydü ama gecikme sıfırdı bence duruma göre oynanılabilir

Ben türkcell kullandım biraz faciaydı, bide pingin 100 ms olması zaten 0.1 saniye gecikme yapar.Bu rakam bile bence dota gibi hızlı bir oyunda çok fazla.
  • quote:

quote:

quote:

Ben türkcell kullandım biraz faciaydı, bide pingin 100 ms olması zaten 0.1 saniye gecikme yapar.Bu rakam bile bence dota gibi hızlı bir oyunda çok fazla.

dota forumlarında oynayan insanlar var, lag ya da delay den şikayet etmiyorlar, 100 ping ile gayet oynanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bllmrshn

quote:

quote:

quote:

dota forumlarında oynayan insanlar var, lag ya da delay den şikayet etmiyorlar, 100 ping ile gayet oynanabilir.

Göreceli birşey orası size kalmış.Nasıl ki 25 fps ye akıcı diyenler varsa bu forumda o da mümkündür.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Göreceli birşey orası size kalmış.Nasıl ki 25 fps ye akıcı diyenler varsa bu forumda o da mümkündür.

he he tamam ukala kardeşim, iyi günler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım ukalalık yaptıysam kusuruma bakma, kimseyi kırmak istemem.Ancak bana bahsettiğin şey pek mümkün gelmiyor sende en azından denemeden almaya kalkışma.Ben kendim kablolu internetimden avrupa serverlarından 60 ms ping alıyorsam bir 3g modemin 100 ms ping alması mümkün gelmiyor.Bir düşün onlne oyun oynarken kendi evindeki modeme bile kablosuz bağlanmanı tavsiye etmiyorlar ki sen evi geçtim en yakındaki baz istasyonuna kablosuz bağlanmaya çalışacaksın.

• quote:

yurtta kalıyorum buradaki internet baya kötü, haftasonları evime gidiyorum anca orda oynayabiliyorum. usb modem almak istiyorum herhangi bir operatörden ama bu oyun için yeterli mi bilemiyorum. Dota 2 de bir oyun atıldiginda kaç mb geçiyor kotaya?

Hocam son durum nedir? Açıklama yapabilecek misin? Kota ve lag sorun oldu mu?
  • bi oyunun replayı genelde 20-40 mb arasında değişmekte buna göre bi hesap yapabilirsin
    ayrıca bende 3g de lag olacağı kanatindeyim ama 100 ms ise yine iyi olacaktır çünkü ben çoğu oyunumu 120 ms nin üstünde attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropik17

quote:

yurtta kalıyorum buradaki internet baya kötü, haftasonları evime gidiyorum anca orda oynayabiliyorum. usb modem almak istiyorum herhangi bir operatörden ama bu oyun için yeterli mi bilemiyorum. Dota 2 de bir oyun atıldiginda kaç mb geçiyor kotaya?

Hocam son durum nedir? Açıklama yapabilecek misin? Kota ve lag sorun oldu mu?

turkcell vınn kullanıyorum. yenibosnadayım lag neredeyse hiç yok. bir oyun 50 mb civarı
  • Evde kalıyorum arkadaşımla ikimizde dotacıyız. ikimizinde telefonlarında 1 gb net paketi var ve 1 oyunda min. 100 max. 200 mb yedi. hiçbir güncelleme veya başka birşey açık degildi. Vınn akıl karı degil bence. Eve çık net bağlat en temizi. Arkadaşlarınla eve çık bizde üni ögrencisiyiz. Eve 1000 şükür.
  • @Bllmrshn

Tşk açıklamaların için
  • Vınn(Mobil Modemler) kota hesaplamasını download+upload şeklinde yapıyor. Hesaplamalarını ona göre yaparsan daha tutarlı olur. Süprizle karşılaşma daha sonra.
  • beyler aynı durumdayım çanakkalede yurttayım ulan wifiden giriyorum oyun dışında 1000 ping gözüküyor oyun içinde 300 400 gene iyi ama 300 ping iyi deil neyse avea hattımda 1.5 gb net vardı usb ile bağlandım 300 ping gözüküyo oyun dışında oyunda 60 ping hiç sıkıntı yok kendi net paketimle oynayabiliyorum telefonun netiyle ancak 1 aylık paket totalde 2 gb bir oyun 40 ila 100 mb arası değişiyo yani 20 oyun nerdeyse anca oynanıyo hem usb hem wifye bağlı oyunca yine aynı olay bu işe bi çözüm lazım yurtta aşa katta portlar var ethernetle bağlanıyorum yukardaki i*neler torrent açıyo ping 1000 oluyo oynanmıyo net paketide 2 gün zor dayanıyo deli gibi oyun atıyom :D napim yapacak bişi yok iyi bi çözüm bulan varmı net bağlatmak dışında
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

turkcell 3g interneti ile 100 80 arasi ping oluyor çatur çutur oynuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler polis tanıdığınız varsa aveanın polis hattı var 1000dk+1000sms+4gb+4gb 45 gibi bir ucreti var ping i bilmem ama basit bir hesapla gunluk ortalama 3 oyun atabilirsiniz (temiz reklam yaptim aveadan parami isteyim bari)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.