Şimdi Ara

DOTA 2 oynayabilecek bir bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim sorum çok tek oyun odaklı gibi oldu ama şöyle bir durum var ;

PS3 ve 32' LED TV sahibiyim oyunları oradan oynuyorum alalı çok olmadı. Fakat bir zamandır arkadaş grubum DOTA 2 'ye geçtiği için bende sıkça Dota 2 oynamaya başladım. Henüz Dota 2 Beta'da olduğu ve biraz optimizasyon sorunlusu bir oyun olduğu için midir bilmiyorum ACER 6930G notebook'umda (4GB ram T6600 işlemci 1 GB Ati HD Radeon 4650 ekran kartı) 4:3 neredeyse bütün ayarlar kısılmış ya da kapalı durumda oynamak zorunda kalıyorum buna rağmen fps değerimin 10'a düştüğü zamanlar oluyor max'da 40 50 gibi değerler görüyorum. Bunda 23' 'lik Full HD bir monitöre bağlı olmasının etkisi var mı bilmiyorum. Donanımdan anlayan birisi değilim. Notebook'da önemli bir virüs vs kasıntı yaratacak birşey yok diye düşünüyorum format atınca bir değişiklik olur mu bilmiyorum ama bu kadar düşük ayarda böyle düşük fps değeri almak mantıklı gelmiyor.

Sorunumu biraz uzun anlattım ama bu bilgiler ışığında elimdeki laptop ile medium değerlerde 60-70 gibi fps değerleri alarak oynamam mümkün değil ise laptopumu ve Vodafone Smart Tab'ımı satarak neredeyse sadece Dota 2 oynamak üzere bir kasa toplamayı planlıyorum. Aslında bütçe sıkıntım yok pek fakat yeni PS3 ve televizyon için harcama yapmışken tek bir oyunu oynayabilmek için üst düzey bir kasa toplayıp çok para harcamak istemiyorum. Fikirlerinizi ve varsa sistem önerilerinizi almak isterim.

Şimdiden teşekkürler.

• notebook u açma imkanınız varsa açıp fanlarını ve filtrelerini temizleyin. açma imkanınız yoksa elektrik süpürgesini çalıştırıp fan çıkış noktalarına tutun. aynı sorunu bende yaşadım aynı oyunu sizinkine yakın bi laptop ile oynuyorum. p8700 işlemci ve hd4650 grafik kartlı bi laptop. fan çıkışlarına süpürge tuttuktan sonra 20-25 derece fark etti. dota 2 yi en düsük cozunurlukte en düşük ayarlarda 10-20 fps ile oynarken suan 1280*720 çözünürlük ve full texture ile gayet akıcı oynuyorum. extradan soğutucunun da faydası olabilir. sistem kurmadan önce bi deneyin derim. tek bir oyun yüzünden yüklü masrafa girmeyin. bunlar bi işe yaramaz yada illede masaüstü sisteme geçmek istiyorum diyorsanız ve dota2 için bir sistem kurucaksanız çok güçlü ve maliyetli bi kasaya ihtiyacınız yok. i3 3220 + b75 chipsetli bi anakart + 2. el bi 5770 yahut vatandan sıfır hd 7700 serisi bi ekran kartı üstünden ucuz ve güzel bi sistem kurabilirsiniz. arkadaşlar size yardımcı olur demek isterdim ama büyük bir ihtimalle sabah buralar hd 7870 li fx 8320 li saçma sapan tavsiyelerle dolacağı için öyle demiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geltuzat -- 23 Nisan 2013; 5:06:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HCE

Arkadaşlar benim sorum çok tek oyun odaklı gibi oldu ama şöyle bir durum var ;

PS3 ve 32' LED TV sahibiyim oyunları oradan oynuyorum alalı çok olmadı. Fakat bir zamandır arkadaş grubum DOTA 2 'ye geçtiği için bende sıkça Dota 2 oynamaya başladım. Henüz Dota 2 Beta'da olduğu ve biraz optimizasyon sorunlusu bir oyun olduğu için midir bilmiyorum ACER 6930G notebook'umda (4GB ram T6600 işlemci 1 GB Ati HD Radeon 4650 ekran kartı) 4:3 neredeyse bütün ayarlar kısılmış ya da kapalı durumda oynamak zorunda kalıyorum buna rağmen fps değerimin 10'a düştüğü zamanlar oluyor max'da 40 50 gibi değerler görüyorum. Bunda 23' 'lik Full HD bir monitöre bağlı olmasının etkisi var mı bilmiyorum. Donanımdan anlayan birisi değilim. Notebook'da önemli bir virüs vs kasıntı yaratacak birşey yok diye düşünüyorum format atınca bir değişiklik olur mu bilmiyorum ama bu kadar düşük ayarda böyle düşük fps değeri almak mantıklı gelmiyor.

Sorunumu biraz uzun anlattım ama bu bilgiler ışığında elimdeki laptop ile medium değerlerde 60-70 gibi fps değerleri alarak oynamam mümkün değil ise laptopumu ve Vodafone Smart Tab'ımı satarak neredeyse sadece Dota 2 oynamak üzere bir kasa toplamayı planlıyorum. Aslında bütçe sıkıntım yok pek fakat yeni PS3 ve televizyon için harcama yapmışken tek bir oyunu oynayabilmek için üst düzey bir kasa toplayıp çok para harcamak istemiyorum. Fikirlerinizi ve varsa sistem önerilerinizi almak isterim.

Şimdiden teşekkürler.

Teknobiyotik
    Kasa: Dark Optimus 450W USB 3.0 ve SSD Ready 12Cm Mavi LED Fan ATX Oyuncu Kasası - 61,95$ - 112,75 TL
    İşlemci: INTEL Core i3-3220 LGA 1155 3MB 3.3GHz Çift Çekirdekli İşlemci (Ivy Bridge) - 139,80$ - 254,44 TL
    Anakart: MSI B75MA-E33 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart (Ivy Bridge) - 75,40$ - 137,23 TL
    Bellek: Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül PC Belleği (CMZ4GX3M1A1600C9)(Siyah) - 47,75$ - 86,91 TL
    Vatan
    AMD HD7770 Sapphire 1GB 128 Bit 225 TL

Toplam 816 TL

Bu parçalar işini görecektir. HDD falan istediğini seçersin, DVD vs.

Laptoptan anlamam ama diğer arkadaşı dinle dene bi dediklerini sonra sistem bak derim

• Laptop fanlarini iyice temizleyin. Monitorunuz full hd oldugu icin de kasmalar yapar. Cozunurlugu 720p yapip oyle deneyin. Ben kendi notebookumda gt555m e.karti ile full hd, dusuk ayarlarda 100 fps ye cikiyorm cok yogun kombatta 60 oluyo. Size tavsiyem sirf dota icin yeni pc ye gerek yok. Cozunurlugu dusurun, cogu ozelligi low a getirin. Zaten oyun grafik oyunu degil zamanlama oyunu oldugu icin uluslararasi bircok turnuvada bile ayarlar low da oynanir ve stream edilir. Ayrica reklam gibi olmasin trdota.net adresinde fps arttirmayla ilgili bir kac konu var onlari deneyin. Normalde dota2 60 fps ye fixlenen bi oyun fakat fps yukseltmeyle 100-120 ler gozukebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lol mu daha dengeli dota 2 mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.