Şimdi Ara

Döviz neden sürekli yükseliyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
9.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engink

Öyle olması gerektiği için yükseliyor. Bu halkın hakkı olan dolar kuru en az 7,5 TL dir

7,5 tl gerçeği yansıtmıyor en az 9,5 tl olmalıdır çıkacağı yere kadar cıkmalıdır
  • Kimse de yazmamış;
    Döviz yükselmiyor lira düşuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AKAPE yüzünden.
  • eee her hatanın bir bedeli vardır. Ben hata yaptım deyip, işin içinden sade lafla sıyrılınmıyor ne yazık ki.. her bir hata, yanlış hamle de ülke ne hale geliyor, yaşayıp görüyoruz. İşin garibi bu hatalardan ders de alınmıyor gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döviz yasaklansın döviz tutanın eli kesilsin inşallah.

• TL nin değer kazanması için tek bir sebep söyleyebilir misin?

• Abi hadi döviz yüksek olsun tamam, üretim yok bişey yok.
    Ama kendi kendine yeten bi ülke olsak bari.
    Etin kilosu 50 TL, tereyağın kilosu 50 tl olmasın yav, adamlar hiçbirşeyi beceremiyorki, neyi düzgün yapıyolar bizi yönetenler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luganoguz -- 24 Ekim 2017; 22:54:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: luganoguz

Abi hadi döviz yüksek olsun tamam, üretim yok bişey yok.
    Ama kendi kendine yeten bi ülke olsak bari.
    Etin kilosu 50 TL, tereyağın kilosu 50 tl olmasın yav, adamlar hiçbirşeyi beceremiyorki, neyi düzgün yapıyolar bizi yönetenler ?

Üretim var aslında, Avrupa'ya giden arabaların yedek parçaları, televizyonlar vs. hep TR'den gidiyor. Trilyon dolarlık üretim hacmi var.

Ama problem ise bunlar çok hızlı döviz girişi sağlamıyor. Şuan dünyada en hızlı döviz teknolojiden geliyor (telefon vs.) .

Tabi bir şöyle bir durum var. Türkiye üretiyor ama katma değer üretmiyor. Başka firmaların arabalarını, televizyonları, demirlerini vs. üretiyoruz yani Çin gibi bir amele ülkesiyiz. Bu ürünlerin katma değeri (Değerin 9/10) firmalara gidiyor gerisi Türkiye'ye. Zaten o da fazla bir şey etmiyor.

• Dolar 2.2, Euro 2.8 olduğu zamanları hatırlıyorum. Kardeşim birikmiş parasını dolar yaparken ben paramı çarçur etmiştim. Zamanda geri dönüp kendimi tokatlayasım geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: uguraktas05

Kimse de yazmamış;
    Döviz yükselmiyor lira düşuyor.

zaten dxy 100 çıksa bizde dolar tl 4 rahat geçer.
  • Çare dini devrim. Musluman olupta refah içinde olan ulke yok ve olamaz. Ol hristiyan rahat ol zengin ol insan muamelesi gör kardeşim, ha diyeceksen ben Müslümanım doğru din öbür taraf önemli, gel kardeşim ben sıkayım kafana tertemiz senin sucun olmaz ben giderim cehenneme.

• Köşeye birikim yapmadığım için pişmanım
  • Döviz bozduranlar, dolar yakanlar nerede arkadaş? Üniversite mezunu koca koca adamlar "biz dolarla mı alışveriş yapıyoruz helohulö" diye konuşursa bu ülkede ne bekliyoruz ki? Geldim 40 yaşıma aklım geldi başıma, bu güne kadar salak gibi bu ülke için umutlanmışım, bağlanmışım, çalışıp didinmişim.

dolar 3.74 euro 4.40 ve herkes evinde ya dizi izliyor, ya da yandaş medya haberi izleyip tüm dünyanın bizi kıskandığını sanıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bu işe en çok Almancılar seviniyordur. Çünkü orada aldıkları 1500euro maaş burada 6500tl yapıyor. 1 aylık maaşlarını alıp Türkiye'ye geliyorlar o parayı 2 haftada yiyorlar yiyorlar bitiremiyorlar. sonra diyorlar ki Türkiye çok güzel,çok ucuz. eh doğru sana göre ucuz. o 6500tl maaşı bugün ülkemizde doktorlar,öğretmenler,kaymakamlar,araştırma görevlileri bile alamıyor 6500tl maaş. Türkiye de çobanlık bile yapamayacak kabiliyette olamayacak kişiler gidiyor orada 1200-1500 euro maaş alıyor bir de beğenmiyorlar.

bazı gurbetçilerin iç yüzü bu işte yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 25 Ekim 2017; 1:22:49 >
  • Dikkat edin marketlerdeki peynir zeytin gibi gıda ürünlerinin fiyatları çok değişmiyor dolar yükselmesine rağmen, neden? çünkü gramajları ile oynuyorlar zam yerine gramajları düşürüyorlar sende zam gelmediğini sanıyorsun oo iyi falan diyorsun.

Abi çok fena bir sistemin içine itildik allah sonumuzu hayır etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bu işe en çok Almancılar seviniyordur. Çünkü orada aldıkları 1500euro maaş burada 6500tl yapıyor. 1 aylık maaşlarını alıp Türkiye'ye geliyorlar o parayı 2 haftada yiyorlar yiyorlar bitiremiyorlar. sonra diyorlar ki Türkiye çok güzel,çok ucuz. eh doğru sana göre ucuz. o 6500tl maaşı bugün ülkemizde doktorlar,öğretmenler,kaymakamlar,araştırma görevlileri bile alamıyor 6500tl maaş. Türkiye de çobanlık bile yapamayacak kabiliyette olamayacak kişiler gidiyor orada 1200-1500 euro maaş alıyor bir de beğenmiyorlar.

Benim gibi reklam sektöründen para kazananlar ayrıca avantajlı

Dolar olarak ödeme aldığımız için 3.7x kadar etkisi oluyor.

Ben günlük 80$ kazanıyorum amerikada yaşasam OK bir para ama türkiyede bu miktar günlük 300TL en az

Tabi bu $ ile satılan aletler için geçerli değil telefonlar bilgisayarlar vs. KDV var yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 25 Ekim 2017; 3:0:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Başlıca sebebi cehalet ama açmak gerekirse,

- Ülkeye güven yok yatırım gelmiyor.
    - Turist gelmiyor.
    - Bilimsel araştırma yapıp dış dünyaya pazarladığımız, yüksek katma değeri olan ürünlerimiz yok.
    - Ekonomi bilimsellikten uzak yönetiliyor.

Bu sebeple paramız değer kazanamıyor ya da değer kaybediyor. Bizim paramız değer kaybeder ya da değeri sabit dururken eğer abd ya da ab paraları değer kazanırsa döviz yükseliyor.

Kısaca durum budur.

Ayrıca Dolar düşmesin ayarlama yapın diyen akpli milletvekilleri
  • Şaka maka Dolar olmuş 3.74, Avro daha da beter 4.40 TL.
  • dolar artmıyor türk parası değer kaybediyor...
  • Asıl soru su olmalı: Cari açık bu kadar fazlayken neden develuasyon olmuyor. Ulke tairhinin en buyuk borc batagına suruklenmışken neden develuasyon olmuyor. Su an her ay develuasyon olması gerekıyor.

Asıl sen uretmeyen bu ulkenın ticaretinin tamaen a101, şok ve bime kaydıgını görupte hala nasıl enflasyon %6 diyenlere hayret etmen hatta dovızın develue edilmeyipte azar azar artırılması kımlerın ne gibi anlaşmalar yaptıklarını ve ulkenın kımler elıne gectıgını arastırmamızın gereklılıgını bir dusun derim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.