Şimdi Ara

Dövme İçin Yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
18.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmirde isen coşkun şakre ve köprüaltında albay enver var en iyileri bunlar...
    istanbulda dreamcatcher studiıo var biraz kazık ama
    ben izmirde albay a yaptırıyorum dövmelerimi 7 dövmemin 4 ünü yaptı ama en sevdiğim ATATÜRK imzam
  • ya beyler bayanlar anladım sizi ama bna şuan yardımcı olamadınız ben tattooartist e de baktm ama güzel dövme modeli göremedim,ben kolu sade birşey yaptırmak istiyorum fiyatının da o kadar abbartılı olmasını istemiyorum,200 300 olsa yeter yani o parayı bulabilirim,ben şey die okumuştm Kuran-ı Kerim de yazıyormş hatta,kim vücuduna acı verecek birşy yaptırırsa o günahtır yazıodu...
  • arkadaşım sadistmisin nesin ya ne diye dövdürecen kendini. yazık değilmi ya!
  • Konu yine ne yapıyorsun ki o kadar para alabiliyorsuna dönmüş... O kadar kolay değil bu işler. Yetenek lazım. Hatta sadece çizim vs yeteneği değil o makina ile güzelim çalışmaları bedene aktarmak hafife alınabilecek bir şey değil. Sanat bu iş. Ederini sanatçı belirler. Holiday tattoo adı konan geçici gereksiz ve kullanılan kına nedeniyle bir o kadar zararlı şey için kelam etmeyeceğim ama dövme ile karıştırmayınız.

@urcanurcan tattooartist e dövme yok diyorsan zaten pek yardımcı olamayız. Hele 200-300 e oradaki dövmeleri yaptırmak gibi bir düşünce hayal olur. O rakama ya çok sağlam arkadaşın olacak dövmeci ya da merdivenaltı diye tabir edilen hijyenden tut yapanın kasap olma ihtimali yüksek olduğu yerlere yaptırabilirsin ki hiç tavsiye etmem.

Köprüaltında doktor da iyidir evet.
  • 200 - 300 ytl ye pek birşey yaptıramazsın arkadaşım o hayal olur biraz

sana katalog http://forum.dreamtattoo.com/dovme-katalogu-download-t415.html

bu da sorunun cevabı :

Dövme ve İslam Dini, Dövme yaptırmak günah mı?

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:

" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
    Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

--------------------------------------------------------------------------------

• bn yaptırdım kolumun dirsek kısmına arkadan. böle çizgi bi biçimde. arkadan gözüküyo bide yandan. çok şekıl oldu :)
  • ya tanıdık yer var 500 lük de olsa yaptırcağm ben renksiz olmasını istiorm,ayrıca dövme yaptırma konusunda ne günahtır ne de günah değildir deniliyor...
    Gel de kararı ver...
  • imzama bir tıkla
  • @HighVoltage
    Senin dediğin o hataya birkere düştüm. Adam yıldız yapıcaktı sol koluma içine etti bıraktı bende gittim coşkun şakreye 250 ytl'ye düzelttirdim. Sadece ufak bir yıldız bile 250 ytl tuttu İlk dövmemide coşkuna yaptırmıştım biomekanik bir model seçtim. 1000 YTL tuttu ama değdi doğrusu bence süper oldu.
  • Benim de bir sorum olacak,şimdi dövme yapılan yeri kanattık,mesela çivi falan battı,derini sıyırdı?Dövme gidiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mickey~

Benim de bir sorum olacak,şimdi dövme yapılan yeri kanattık,mesela çivi falan battı,derini sıyırdı?Dövme gidiyor mu?

Yaranın derinliğine göre değişir o,dikişlik falan bir açık varsa dövme bozulur tabiki,zaten o tarz yerlerede dövme yaptırmak sakıncalıdır,mesela el ve diz gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: çaDo

@HighVoltage
    Senin dediğin o hataya birkere düştüm. Adam yıldız yapıcaktı sol koluma içine etti bıraktı bende gittim coşkun şakreye 250 ytl'ye düzelttirdim. Sadece ufak bir yıldız bile 250 ytl tuttu İlk dövmemide coşkuna yaptırmıştım biomekanik bir model seçtim. 1000 YTL tuttu ama değdi doğrusu bence süper oldu.

kesinlikle köprüaltında sadece enver (albay lakaplı) iyidir..dr a aslan dövmesi yaptırdım a4 kağıdı büyüklüğünde ...coşkunun iyi olduğunu duydum ama hiç gitmedim kendisine..zaten 6-7 tane oldu pek gerek yok artıkta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirarca -- 1 Ağustos 2009; 16:13:34 >
  • ya hala istediğim dövme modeline ulaşamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirarca

quote:

Orjinalden alıntı: çaDo

@HighVoltage

kesinlikle köprüaltında sadece enver (albay lakaplı) iyidir..dr a aslan dövmesi yaptırdım a4 kağıdı büyüklüğünde tuhaf oldu sonra Enver düzelttide aslana benzedi..
    bırak yıldızı makinayla küçük bir dövme bile yaptırmam ona bir daha...

coşkunun iyi olduğunu duydum ama hiç gitmedim kendisine..zaten 6-7 tane oldu pek gerek yok artıkta

Doğrudur hocam Enver e ben de zamanında yaptıracaktım dövme denk gelemedi bir türlü Alp yaptı. Şimdi de Luba dan başkasına hayatta yaptırmam yaptıramam.

• quote:

Orjinalden alıntı: urcanurcan

ya hala istediğim dövme modeline ulaşamadım...

• quote:

Orjinalden alıntı: demirarca

quote:

Orjinalden alıntı: urcanurcan

ya hala istediğim dövme modeline ulaşamadım...

tattooartists'ten bile bulamadısan yapıcak birşey yok.Artık gittiğin stüdyodan beğenirsin.
  • devianart'ta binlerce çok güzel model bulabilirsin. en azından bir fikir olur. bende de 3 tane dövme var. kişisel olması daha önemli herkeste olan birşeyi yaptırırsan pek hoşuna gitmeyebilir ileride.
  • Dövme yaptıracaksan kesinlikle sana tek geçebileceğim bir adres vermek isterim, Diagon Tattoo dövme stüdyosu, dövme Sanaçısı Sonat Gökdel'e git. Roberto Carlos'tan tut aklıma gelen tümfutbolculara dövme yaptı ve yurtdışından bile gelen müşterileri var. Kişiye özel tasarım vs de yapıyorlar. Yani kimsede olmayan bir dövmen oluyor. Fiyatları da makul. Dövme iyi karar verilmesi gereken bir şey, ömür boyu taşıyacaksın, birkaç kuruş fazla olması bence önemli değil ama kesinlikle süper bir dövmen olur..

Diagon Tattoo, SOnat Gökdel'in yaptığı birkaç dövme örneği..

Dövme İçin Yardım...

Dövme İçin Yardım...

Dövme İçin Yardım...

Dövme İçin Yardım...

Dövme İçin Yardım...

http://www.diagontattoo.com

Telefonu: 0216 355 00 11

• Bende de şu anda 3 tane var.
  • kusura bakmayin ama abdest olayini nasıl yapıyorsunuz??
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.