Şimdi Ara

dövüş sanatlarını burda tartışalım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
5
Favori
91.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JET KUNE DO BRUCE LEE NİN STİLİ DOĞRU AMA ONUN VE DİĞER BÜTÜN SAVAŞ SANATLARININ BAŞI SANSHOU WUSHU DUR
  • Forever Capoeira

Herşeyi içinde barındırıyor. Karşıdakinide çok fena pataklıyo :D.
  • BENDE ANLAMADIM BU KICK BOX CU ISE BEN HAYATIMDA HIC KİCK BOX CU GÖRMEDIM... TAMAMEN TARAFLI BİR DÖVÜŞ.
    quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

merhaba dostlar ben uzun zamandır body yapmış az buçuk kick box yapmış biriyim. amacım sadece kendi düşüncelerimi söylemek .

aikido: Bu spora ilk başlarda sıcak bakmama rahmen daha sonraları gözlemlerim sonucu bu sporun rakibi fırlatmaktan başka bişey olmadığı kanatindeyim.Şöyleki hocanın karşısındaki öğrenci gelir ve cüneyt arkın vari elini düz bişekilde verir, hocada taklasını attırır.Lakin öğrenci her defasında kalkar ve tekrar takla atar yani rakibe doğru dürüst engelleyici ve etkisiz hale gelmesi gibi bişey olmaz bakınız öğrencinin el vermesi sanki merhabalaşma gibi, şuda var eğer sert bir kütleyseniz sizi kaldırıp fırlatmak kolaydır. Fakat vücut ağırlığınızı ayaklara verir tamamen kendinizi et yığını gibi bırakırsanız sizi kolay kolay kimse alıp atamaz.

judo: keza yukarıda yazdıklarım geçerlidir.

tekwando:sadece ayak hareketlerinden oluşan, uzaktan rakibe tekme atma döner tekme atma gibi kombinasyonlarla yapılan bir spor. Şöyle bir anımı anlatayım. Tekwando da siyah kuşak sahibi bi arkadaşımla bursaya gidiyoruz. Otobüste iki kişi bize (salça) sataşmaya başlıyor. Ben tabi rahatım yanımda siyah kuşak tekwandocu var. Fakat adamlar geldiler otobüsün içinde bizi evire çevire dövdüler. Meğer adamlar boksörmüş. Bizim arkadaş alanın çok dar olduğunu tekme atamadığını sadece elleriyle kafasını korumaktan başka çaresinin olmadığını üzülerek itiraf etmiştir.

karete: Oldum olası sevmem kuşak olayı kata olayı boş gibi geliyor.

kick box:Bu sporu yapan bi arkadaşım var ve bende daha önce biraz yapmışlığım var. Şu an arkadaşımın kaburgasında kırıklar var ve bıraktı. Şu an biriyle kavga etmeye bile korkar hale geldi sakatlığından. Ben şu an wing tsung a başladım. Ebmas-sifu cemil ustayla birlikte yaptığım sporu yüceltmek diğer sporları yerden yere vurmak değil amacım. Sadece gerçekçi olmak. Sokak ta hiç bir zaman kaç kişiyle kaç kiloyla olacağı belli olamayan dövüşler olur. İşte diğer sprolarda kötü olan müsabaka adına puan alma amaçlı öğretiler. Aynı kiloda müsabakalar.

Wing Tsung: Uzun zamandır araştırdığım bir sanat ve en sonunda başladım ve 4-5 gündür devam ediyorum. Diyebilirimki bütün vücudu ağırlık kaldırmadan çalıştıran tek spor. Ve tamamen gerçekçi ve sadece savunma-saldırı amaçlı bir sanat. Bu güne kadar attığım yumrukların tekmelerin hiç bir anlamı olmadığını anlamış olarak önemli olan en kısa sürede en az efor harcayarak ki olyada başka rakipler çıkarsa takatiniz kalması açısından yapılacak en iyi spor. Şöyleki müsabakası yok. kata yok. kuşak yok. Herşey doğal ve gerçek dünkü eğitimde benden daha üst seviyede olan öğrencilere verilen eğitimi anlatayım. Herşeyin sokak da ve gerçek hayatta olan olaylara yönelik olduğunu anlarsınız. Senaryo şöyle tüm öğrenciler arkalarını dönerler. Hoca derki ses duyduğunuzda arkanızı dönün.Bekledik ve Yumruk sesleri gelince döndük baktık öğrenci yerde ve üstünde yumruk saydıran adam. Hoca dediki sizce suçlu kim ben kendi adıma hocam sizsiniz dedim. Çünkü altta öğrenci ve siz üste allah ne verdiyese vuruyorsunuz.

Tekrar arkamızı döndük ve sesi bekliyoruz ses geldi döndük ve hoca elleri ileride "dur yapma kavga etmek istemiyorum.Lütfen dur" der ve rakip ellerine hamle yaptğı andan kendini yerde bulur Hoca yine üste ve vurmaya devam. Hoca sorar şimdi suçlu kim tabiki rakip ve sonra hocamız açıkladı "rakibe ilk anda kavga etmek istemediğiniz yüksek sesle söyleyinki etrafdakiler olayı fark ettsin ve sizi görsün siz kendinizi savunur halde "yapma, kavga etmek istemiyorum" diyinki. Kavga sonunda o hastaneye siz karakola gitmeyin.Şahitiniz olsun. Siz kendinizi savundunuz.

Bu ders dövüşle ilgili değil fakat hayatla alakalı. Ben olsam bişey demez dalardım yalan yok ama artık bu şekilde davranmam.

Umarım bu sanatta daha çok ileri gider ve birgün ebmas altında eğitim veririm

Unutmadan şu videoyu seyredin bi
    kick box vs wing tsung
    Drunkengodyoutube
    Ving Tzun vs Kickboxen Sparring Wing Chun Kung Fu WT Tsun
    http://www.youtube.com/watch?v=cV4Jq6H9pEQ
    bakınki wing tsungçu ne kadar rahat

• valla tekken5 te bütün dövüş sanatları var nerdeyse hem adam döversiniz hemde dövüş sanatı görmüş olursunuz süper oluyo tavsiye ederim
  • quote:

valla tekken5 te bütün dövüş sanatları var nerdeyse hem adam döversiniz hemde dövüş sanatı görmüş olursunuz süper oluyo tavsiye ederim

SEN HER GÜN 5 SAAT TEKKEN 5 OYNA 1 AY SONRA SENLE BİR MÜSABAKA YAPALIM O ZAMAN
  • taek wando ya baskiyacaktim. dar alanda dövüsülmüyormus thaibox kung fu veya ne öneririsini?
  • Kung fu ya ne dersiniz iymi?
  • Arkadaşım Hapkido derim ben bu arada hangi ilde oturuyorsun??
  • ben yurtdisinda viyanada kaliyorum arkadasim hapkido nassilki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagatur58 -- 3 Haziran 2007; 10:50:45 >
  • Merhaba arkadaşlar, abiler, ablalar. Ben sizden bir şey rica etmek istiyorum eğer bileniniz varsa. Arkadaşlar ben wing tsung, tai chi, ninjutsu tarzı uzak doğu savunma sanatlarından rastladığıma başlamayı düşünüyorum. Fakat bu sporlardan herhangi birisinin yapıldığı bir yer bilmiyorum. Bilsem de benim ikamet ettiğim yerlerde olması lazım. Ben kışın Balıkesir'de öğrenciyim, yazın da okul bittiğinden İstanbul'a dönüyorum. Acaba biliyorsanız bana yardımcı olabilir misiniz?
  • AIKIDO bence en sağlamı ya her bakımdan.. bi ara aikido hastasıydım sonra başka şeylere merak saldım sonra yine anladım ki aikido hepsini haşat edebilir
  • Hiç kuşkusuz dövüş sanatlarının en güçlüleri Kung fu(Sanshou Wushu)wing tsun dahil olarak söylüyorum, Ninjutsu(içinde taijutsu, kenpo, karate ve aikidoyuda barındırıyor) ve Hapkido hiç denemedim ama gerçekten çok güçlü bir spor diğerleri yaramaz demeyim ama hiç bir tekniğe bağlı değil sadece kol, bacak sallamktan ibaret.Bir kara kuşak taek wandocu yada kickboxçu dilediği en iyi hareketlerle saldırsın Ninjutsu yada Kung fu saniyede savuşturp aynı saniye içinde rakibi kevgire çevirebilir.Birde bu üç sanatı harmanlayıp capoeiranın çevilkiğini eklerseniz biraz zor değil çok zor durdurulabilirsiniz.Benden söylemesi:)
  • eskirimina yı bilen varmı acep? sopalar yardımıyla dövuşuyorsun wing tsungda da bunu öğretiyor ama bunu ayrı öğrenenlerde var
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldcomputer

VİDEO YU SEYRETTİM O ADAMDA KİCK BOX CUYSA BEN BU İŞİ BIRAKIRIM TAMAMEN YANLI ŞEKİLDE YAPILMIŞ BİR VİDEO UZUN ZAMANDIR SANSHOU WUSHU KİCKBOX VE MUAY THAİ YAPIYORUM AYRICA DÖVÜŞ SPORLARININ HEPSİNİN KAYNAĞI SANSHOU WUSHU DUR YANİ SHAOLİN KUNGFU SU DİYE BİLİNEN SPOR BU SPORDA SINIR YOKTUR

seni gerçekten tebrik ediyorum işte dogru cvp bu sanshou wushunun bi dalı sanda da diyebiliriz işte gerçek spor budur ben kung fu muay thai kick boks ve sanda hepsini yaptım şuandada sanda yapıyorum ve bunun gibisi yok sanda tekme yumruk her türlü blok var vede güreş var sandadan güzel bi spor bilmiyorum

• Hapkido yu bu kadar övmeyiniz daha once Shaolin kung fu diğe birşey duymadınız mı?Hem hapkido en iyisi filan dediginize gore hic biriniz bu savunma sanatının veya sanatlarının her neyse felsefesini kavrayamamıssınız.Shaolin Kung Fu dünyadaki en kapsamlı savunma sanatıdır.
  • The Masters of Shaolin Kung Fu yu bir izleyin yada siz ilk bunu izleyin ondan sonra onu izlersiniz.

Rouvanne van den Bergyoutube
    Shaolin Warriors - China
    http://www.youtube.com/watch?v=a7X_iEfvWho&mode=related&search=

Buda en guzeli izleyin görün.Ama bunu kesin izleyin

http://www.youtube.com/watch?v=ibiGZt9yLiQ&mode=related&search=

• Bir kaş kişi dışında bence pek birşey bilen yok saygılarımla
  • Gerçek bir wt ustasının karşısında pek kimsenin durabileceğini sanmıyorum
    http://www.ebmas-tr.net/wtnedir.htm
    burayı biraz inceleyin wtnin mantığını anlamaya çalışın.
    Bazı dövüşler sadece tutma fırlatma gibi oluyo yani demek istediğim wtde gerçek bir dövüşte olabilecek her türlü ihtimale karşı hazırlıklı oluyorsun ve wt ile en kısa sürede en az enerjiyi harcayarak kavgayı sonuçlandıraiblirsiniz.
    5 safha:

1.) safha ayakla dövüş
    2.) safha elle dövüş
    3.) safha diz ve dirseklerle dövüş
    4.) safha tutma ,engelleme,fırlatma
    5.) safha yer dövüşü

wtde bu dövüş safhalarının her biri var
    bazılarınız kickbox ve wt videosu için saçma demişsiniz.
    sağlam bi kickboxcu koysanız bile ne kadar iyi, güçlü olursa olsun wtci rakibinin gücünü rakibine karşı kullanır(ve elleri çok hızlı olur). bu küçük bi örnek
    encefalocranianoyoutube
    inteligent bong response by Sifu Emin
    http://www.youtube.com/watch?v=rP6N3zuyLaA

Siz sanıyosunuz ki videodaki adam kickboxtan anlamıo gerçek bi kickboxcu koysanız yumruğu kodumu wtciyi yere serer öyle sanıyosunuz çok komik:D.
    Louistudentyoutube
    Grandmaster Louis VS Taekwondo Fighter
    http://www.youtube.com/watch?v=A3rQu1N1bX4&NR=1

wtfanbrucefanyoutube
    Wing tsun guy vs karate guy
    http://www.youtube.com/watch?v=NZ3-Hi-kMNo

bunları da izleyin

• quote:

Orjinalden alıntı: -spawn-

valla beyler ben de wing tsun cuyum. jeet kundo iyidir ama bruce abimiz wing tsunu temel almıştır. çünkü o da bir wing tsuncudur. zaten filminde felan görmüşsünüzdür. bunu diğer çinli dövüşçüler dışlıyorlar. çekiki gözlü olmayan birisine öğretemezsin diye. işte o dövüş sanatı wing tsun. rakibin gücünü kendine karşı kullanmanızı sağlayan süper bir sanat. ayrıca kendinizi dışarda en iyi wing tsun ile korursunuz.

buradan gerekli bilgileri alabilirsiniz.
    www.korkmazsimsek.net

bi yerde okumuştum bruce lee 8 yıl wing tsun çalışmış. Yani temeli wtdir.

• Kung-fu su anda dışarıda kendini korumanın en iyi yoludur.Kung fu zamanla çesitli dallara ayrılmıstır.Tum savunma sanatlarının atası olarak bilinen Shaolin Kung-Fu en kapsamlı savunma sanatıdır.Ama Türkiyede daha doğrusu dünyada bu sporu bilen cok az insan vardır.Öğrenilmesi zordur.Bu nedenlerden pek tercih edilmez.Ama en etkilisi de odur.Diğer savunma sporlarının coğu sokakta etkisiz kalır.(Tabi buna bu sporu ne kadar iyi yaptıgında bağlıdır)

SAYGILARIMLA.......
    Video koymadan da gitmeyeyim dedim.
    micheal fungyoutube
    Shaolin Kung Fu Part 9/11
    http://www.youtube.com/watch?v=TfyisvAJOFE

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.