Şimdi Ara

DREAMCAST GERİ DÖNÜYOR BOMBA GİBİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: gamerr

nintendo şu anda money olarak oldukça iyi durumda.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ricardo Kaka

quote:

Dc e desteği MS veriyordu zaten sonrada dc xbox a dönüştü
    Bu saatten sonra çıkacak herhangi bir konsol çöp olur vede hiçbir firma bu gerçeği gözönünde bulundurarak yeni bir konsol girişimine girmez,bu haber bence bir ''dc nin yeni versiyonu çıksa ne kadar iyi olur ''temennisinden öteye geçmez

Niye wii hemen hemen yeni çıktı ve de xbox ve playstation varken satışa çıkardılar çöp mü oldu ?

Adamlar manyak satış yaptılar

Eğer dreamcast da güçlü bir konsol,eğlencili birşeyler yaparsa o da çok satabilir ama haber ne kadar doğru bilemem

Wii nin arkasında nintendo var ve nintendo şu anda money olarak oldukça iyi durumda.Sega 500 milyon dolar bulamadığı için dc batmıştı bundan haberin varmıVe dc i öldüren maddi desteğini çekmesiyle ms oldu çünkü xbox ı çıkartmaya kafasına koymuştu ms bundan haberin varmı pekiŞu anda bir konsol yapsan ve piyasaya sürsen tüm maliyeti enaz 5 milyar doları bulur ve o parada segada yok(var deyip komik duruma düşmeyin sega son zamanlarda hangi hit oyununu çıkartabildide para kazanabildi)bundan haberin varmıSeganın bu saatten sonra sony,ms ve nintendo karşısında tutunacak hiçbir dalı olamaz dostum bu iş artık sega yı aştı.Ama bence gelmiş geçmiş en güzel konsol dc ti ve bende var hala arasıra açıp oynuyorum

Kardeşim beni cahil sanıp da 300 kere bundan haberin var mı diye yazma

Dediklerinde haklısın ama maddi kaynağı bulsalar yaparlar birşeyler yani fos çıkmaz sen yaparlarsa fos çıkar dedin ben ona hitaben fos çıkmaz diyorum

Yazdıkların çelişki dolu hem çıkarsa çöp olur diyorsun hem de çıkaramaz diyorsun çıkarır mı (çıkarırsa çöp olur mu) yoksa hiç çıkaramaz parası yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 10 Aralık 2007; 21:50:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: elderzeus

quote:

quote:

Dc e desteği MS veriyordu zaten sonrada dc xbox a dönüştü
    Bu saatten sonra çıkacak herhangi bir konsol çöp olur vede hiçbir firma bu gerçeği gözönünde bulundurarak yeni bir konsol girişimine girmez,bu haber bence bir ''dc nin yeni versiyonu çıksa ne kadar iyi olur ''temennisinden öteye geçmez

Niye wii hemen hemen yeni çıktı ve de xbox ve playstation varken satışa çıkardılar çöp mü oldu ?

Adamlar manyak satış yaptılar

Eğer dreamcast da güçlü bir konsol,eğlencili birşeyler yaparsa o da çok satabilir ama haber ne kadar doğru bilemem

Wii öyle cort diye piyasaya sürülen bir cihaz değil ki. Bir konsol piyasaya çıkmadan seneler önce oyun yapımcı firmalarıyla bir araya gelerek fikir alışverişlerinde bulunulur. Daha sonra da dev-kit denen oyun yapım konsollarını çeşitli yerlere gönderirler. Bunu mümkün olan en erken zamanda yapmalılar çünkü oyunlar 1-2 senede ancak yapılabiliyor. Kaliteli olanlardan bahsediyorum.

Eğer yeni DC, önümüzdeki sene veya ondan sonraki sene piyasaya çıkacaksa, çoktan haberlerini duymuş olmamız gerekirdi. Eğer şu anda proje aşamasında ise ve ilk imzalar atılmışsa, 4-5 yıla kadar ancak piyasada olabilir diye düşünüyorum.

Dreamcast yani cort diye çıkacak adamlar sanki bilmiyodu satış stratejilerini hepsi dreamcasta yeni geldi ve de cort diye çıkartcaklar değil mi Dreamcastı afedersin sa... ya onlar

• Maddi kaynağı kim bulsa yapar. Maddi kaynak denen şey o kadar kolay bulunacak birşey değil ki? SEGA artık bitmiş bir firma. Bir oyun firması oldular artık çaplarını küçülterek. Ama Nintendo öyle mi. herifler her geçen gün kasa dairelerine bir kat daha çıkıyorlar
  • yav ne yıllar sürecek iş ya... Piyasa araştırması stateji, önçalışma bi kaç ay sürer ya ne ki abartmayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

yav ne yıllar sürecek iş ya... Piyasa araştırması stateji, önçalışma bi kaç ay sürer ya ne ki abartmayın...

Hocam bu sega zaten donanım kısmını gümletti sadece oyunlara yöneldi yani teknolojiye ayak uyduramadı xbox ve ps3 ile rekabet etmesi için çok iyi bir makina yapması lazım ve de az bir parayla olcak işler değil bunlar o kadar paraları olsaydı zaten donanım bölümü kapanmazdı

Yani demek istediğim ya sega yer altından hazine buldu ya daa bu haber balon
  • quote:

quote:

yav ne yıllar sürecek iş ya... Piyasa araştırması stateji, önçalışma bi kaç ay sürer ya ne ki abartmayın...

Hocam bu sega zaten donanım kısmını gümletti sadece oyunlara yöneldi yani teknolojiye ayak uyduramadı xbox ve ps3 ile rekabet etmesi için çok iyi bir makina yapması lazım ve de az bir parayla olcak işler değil bunlar o kadar paraları olsaydı zaten donanım bölümü kapanmazdı

Dediğim gibi bu işi yapmak için enaz 5 milyar dolar sermaye lazım ki segada o kadar para ne gezer
    O parayıda buldu çıkardı diyelim konsolu,çöp olur derken bu saatten sonra bu 3 firmayla başedemez hiçbir şekilde.Zamanında dc i çıkardığında dc zamane konsolların çok çok üstündeydi ama dev.kit dağıtacak firma bulamadı sega vede ps1 e çıkan oyunlar hep dc ye çıktı daha yüksek çözünürlü ve daha hızlı olarak ama hep aynı oyunlardı kendi bünyesinde çıkardığı birkaç exl.oyunda segayı kurtaramadı.Yani parayı buldun makınayı yapıyorsun bu seferde destekleyecek oyun firması lazımBir arkadaş yazmış ön çalışma ile birkaç aylık olay diye hiçte öyle değil bu işler.Ms ilk xbox ı çıkarmadan önce capcom,ea ve activision la anlaştı bu makınayı geliştirmek için ve daha birçok firma ile dirsek temasında bulunup birçok araştırmalara girdi 1 sene öncesinden.Bence bu haber yalan yada fake
    Kimsenin özellikle seganın bu saatten sonra sokağa atacak parası yoktur (sanırım)

• quote:

quote:

quote:

Dediğim gibi bu işi yapmak için enaz 5 milyar dolar sermaye lazım ki segada o kadar para ne gezer
    O parayıda buldu çıkardı diyelim konsolu,çöp olur derken bu saatten sonra bu 3 firmayla başedemez hiçbir şekilde.Zamanında dc i çıkardığında dc zamane konsolların çok çok üstündeydi ama dev.kit dağıtacak firma bulamadı sega vede ps1 e çıkan oyunlar hep dc ye çıktı daha yüksek çözünürlü ve daha hızlı olarak ama hep aynı oyunlardı kendi bünyesinde çıkardığı birkaç exl.oyunda segayı kurtaramadı.Yani parayı buldun makınayı yapıyorsun bu seferde destekleyecek oyun firması lazımBir arkadaş yazmış ön çalışma ile birkaç aylık olay diye hiçte öyle değil bu işler.Ms ilk xbox ı çıkarmadan önce capcom,ea ve activision la anlaştı bu makınayı geliştirmek için ve daha birçok firma ile dirsek temasında bulunup birçok araştırmalara girdi 1 sene öncesinden.Bence bu haber yalan yada fake
    Kimsenin özellikle seganın bu saatten sonra sokağa atacak parası yoktur (sanırım)

Valla para oldugu zaman öyle bir çıkarki zaten çoğu firmaya parayı bas hiç exlusive dinlemez bile örnek Capcom (DMC4) çok örnekleri var yani para oldugu zaman rahat rahat oyun firmalarıyla anlaşır

Ama o para segada yok

• Yani Dremcast'in yeniden dirilmesini tabiiki isteriz ama bu mantıklı bir hamle midir o ayrı bir tartışma konusu. Sega şu anda yazılım anlamında bana göre tatmin edici yapıtlar ortaya koyamasada (hatta çok berbat işlerde çıkarttılar) durumunu düzeltti ve büyüyor. Zaten DC işini yeniden gündeme getirmeleri ayaklarının yere sağlam basmaya başlamasından dolayı cesaretlerinin geri gelmesindendir. Ama şöyle geriye dönüp baktığınızda Sega Gamegear Nintendo'nun Gameboy'larına, Saturn Sony'nin PS1'sine, Dreamcast'de ps2'sine yenilmiştir. Sadece Mega Drive II ile başarılı olduğunu söyleyebiliriz Sega'nın konsol alanında. Yani Sega bize hep sempatik gelir koruduğumuz bir firmadır ama bu konsol işinde hiçbir zaman en iyisi olamamıştır istisnası Mega Drive II olmak üzere...(ki o da SNES ile kapışıyordu çok rahat değildi)
  • Haber doğrumu değilmi bilmem ama. Bahsettiğiniz firma sega. sony ile mikrop softun oyun konusunda kıçında bez yokken bu firma nintendo ile oyunların standartını belirliyordu. Golden axe, shinobi ve daha birsürü klasiği hayata geçirmiş koskoca bi dev.Sadece eksi hit oyunlarının yeni versiyonlarını yapsa yok satar. Hiç kimse almazsa bile japonlar ayakta tutar konsolu merak etmeyin

Ha bi de aklıma gelmişken. arkadaşlar bırakın donanım işini felan. Onlarda tekel olmuş. Basarsın parayı, nvidia orda, amd orda, intel orda, ibm orda. en kralından donanıma da sahip olursun, mikrop soft fabrikada cpu mu üretti ? Konsolu sattıran donanımdan önce oyunlarıdır, Oyunu da sega yapamıcaksa zaten çıkarmasın konsol monsol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 11 Aralık 2007; 12:35:04 >
  • sega donanımdan elini çekmişti.....
  • Ben de geçen rastladım bu habere,açıkçası çok ama çok heyecanlandım,Sega'nın şu an ki konsol departmanının durumu:hakkaten şansızlık,biraz beceriksizlik ve dönen piyasa entrikalarıdır.
    Kaldı ki en iyi zamanda en iyi donanımı yerinde ve zamanında piyasaya sürmüştür sega,ancak mantıki olarak izah edemediğim bir şekilde satışları istenilen seviyeye gelememiştir.Ancak özgünlük ve kalite adına segayı tek geçerim,dreamcastin 2000 yılında piyasaya çıkan olta kontrolörü bile hereket sensörlü bir aparat idi,yani wii dalgasının ipuçları aslında segaya aittir.

Dvd sürücü koymadığı için ve dc yi Yamaha Gd rom teknolojisi ile salt bir oyun konsolu olarak düşündüğü için,ps2 nin çıkışı ile birlikte dc'nin satışları inanılmaz geriledi,ve sega net dahil olmak üzere hiçbir gelişim kurtaramadı segayı,bir de buna seganın onursal başkanının yani en büyük maddi destekçisi ISAO OKAWA'nın(sadece 2000 yılında tek kalemde 700 milyon dolar hibe etmştir) 2001 Martında vefatı eklenince üretimin durdurulması kaçınılmazdı.Yaklaşık 4 yılda:1 -1,5 milyar dolar zarar eden bir firmadan da böyle bir karar almasını beklemek olağandır.

Ama ben şuna inanıyorum,sega dünyanın Coin -up(jetonlu oyun makineleri) pazarının lideri bir firmadır.Arcade teknolojisi olarak geliştirdiği ve dc ye farklı bir entegresini geliştirdiği Naomi board adını verdikleri mimarinin yeni nesili ile sega gerçekten iş yapar.Seganın yeni nesil arcade makinalarının verdiği grafikler olağanüstü,oynayanlar bilir.Bu sefer işlerin farklı olacağına inanıyorum,yıllardır piyasaya küskün olan gerçek segacılar bir satış patlaması yaratabilir.

Shenmue ve buna benzer, gerçek anlamda emek ve altyapı isteyen oyunları Dünya üzerinde ancak seganın(yu suzuki team) yapabileceğine inanıyorum.Shenmue'nin yeni versiyonlarını ve bu tarz devrim niteliğinde oyunları da umarım görürüz.

Mudayilleri olan ne gamecube,ne xbox,ne de ps2; dreamcastin kendine özgü havasını,eğlencesini veremedi bana.

İşte birkaç teknik ipucu:

Sega DreamCast 2 is the new machine will feature an 4 AMD processors based around the AMD64 Dual Core architecture & ATI's newer R580 graphic's core. The processor is expected to be based on the 65nm, SOI, copper interconnect process and a highly scalable HTT giving teraflops of floating point performance and low ultra power usage. The system will also house a built in 120GB hard drive with SATA2 technology. ATI's on-board graphics are based around a customized R580 GPU, offering around "80 times the performance of the Graphics Performance in the late DreamCast." Its chipset is also based on a modified version of ATI's RADEON® XPRESS 200 Series.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 11 Aralık 2007; 18:22:34 >

• Müdür döktürmüşün valla.HEr söylediğine birebir katılıyorum.Bi shinobi,Virtua striker,Shenmue yabana atılcak oyunlar değil ve sırf bunların yeni versiyonlarını çıkarsa yeteri kadar sükse yapar.KAldı ki faşist japon milleti seninde dediğin gibi Sega yı tek başına ayakta tutabilirler.Bu milliyetçilkle o adamlar yemez içmez dreamcast alırlar.Ayrıca burada konuşulan çoğu şey(finansal açıdan) 99 biligleri aradan kaç yıl geçti adamlar az biraz toparlanmıştır heralde.Sonuçta SEGA boru deil.Donanım işi kesinlikle takel olmuş(hangi iş olmadı ki artık) parayı basan düdüğü çalıyor.Bence çok güzel bi haber ve kulağada mantıklı geliyor.Xbox çıktığındada Microsoft al gülüm ver gülüm değildi.HEr sattığı makinadan zarar ediyodu.OYun türü ve sayısı olarak ps den çok gerideydi ama zamanla toparladı işte.Sega ise geçmişi olan piyasayı çok iyi bilen bir firma kesinlikle ezileceğini düşünmüyorum dediğim gibi yukarıdaki japon faktörü sayesinde ki bence en önemlisi yarışta adından çokca söz ettirir.Yanarım yanarım böyle bi gelişme olursa dc2 çıkarsa xbox cular yani biz shenmue den havamızı alcaz ona yanarım.Neyse artık alırız bi dc2 yeterki çıksın.
    quote:

Orjinalden alıntı: takeru

Haber doğrumu değilmi bilmem ama. Bahsettiğiniz firma sega. sony ile mikrop softun oyun konusunda kıçında bez yokken bu firma nintendo ile oyunların standartını belirliyordu. Golden axe, shinobi ve daha birsürü klasiği hayata geçirmiş koskoca bi dev.Sadece eksi hit oyunlarının yeni versiyonlarını yapsa yok satar. Hiç kimse almazsa bile japonlar ayakta tutar konsolu merak etmeyin

Ha bi de aklıma gelmişken. arkadaşlar bırakın donanım işini felan. Onlarda tekel olmuş. Basarsın parayı, nvidia orda, amd orda, intel orda, ibm orda. en kralından donanıma da sahip olursun, mikrop soft fabrikada cpu mu üretti ? Konsolu sattıran donanımdan önce oyunlarıdır, Oyunu da sega yapamıcaksa zaten çıkarmasın konsol monsol.

• bence çıkarsa X360 ın yan markası gibi bir şey olur sanırım...wii ile rakabet için çıkabilir..fiyatı da 100-150 dolar arasında bir şey olur...
  • 2000 de ps ile kapışıyodu yine ps ile kapışır inşallah(çıkarsa) yani sağlam donanımla çıksın yoksa kurtlar sofrasında yem olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_Pan11 -- 13 Aralık 2007; 23:05:27 >
  • Sonuçta Sega çıkarıyor ve elbette birşeylerin taahhütünü yamıştır gibime geliyor,ayrıca Japonların milli satış staretijisi güttüklerine inanmıyorum,nitekim Seganın yılardır yani yaklaşık son 13 yıldır durumu ortada, hakkaten kaliteli makine üretiyolar ama ne Japonya da ne de global olarak sonuç alamıyorlar,dc 2 hakkında
    yalanlama gelmiş Segadan ama ne derece doğru Allah bilir?Ben şahsen birkaç adet alacağım çıkarsa,çünkü çocukluğumuzun devi Sega bunları haketmiyor.
  • Eğer çıkarsa durumu ne olacak bilemem ama umarım sonu ilk dreamcast gibi olmaz ,ps2 dreamcast i fena ezmişti çunku zamanında bir anda ateşi sondu unutuldu gitti , hal bu ki eğer bir dvd suruyucusu ve biraz daha guçlu bir işlemcisi olsaydı çok daha fazla ömrü olurdu iyi bir makinaydı sonuçta..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.