Şimdi Ara

Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dreame robot süpürgelerle ilgili deneyimlerinizi ve kronik sorun ve varsa çözümlerini burada yazarsanız ilk mesajda belirtelim. Cihazda sorun yaşayan ya da almayı düşünen insanları doğru yönlendirelim. Yine kimde hangi cihaz var yazarsa bu mesaja ekleyelim.

X40 Ultra

1.sabriaga81

Benim X40 ultrada bulduğum kronik sorunlar

1.Leke tanıma fonksiyonu düzgün çalışmıyor. Evde özelikle mutfakta seramik zeminde farklı renkte seramik taşlar varsa cihaz bu farklı renkteki taşları leke olarak görüyor ve ana fırçayla yan fırçasını kaldırıp bu renkli taşı süpürmeden geçiyor. Siz de benzer zemin varsa leke tanıma fonksiyonunu kapattığınızda sorun ortadan kalkıyor.

2.Evde sanal rampa varsa cihaz bu sanal rampanın önünü süpürmüyor orada pislikler birikiyor. Ben çözüm olarak yapay zeka ile çalışan side reach özelliği açıkken sıklık seviyesini akıllıdan yüksek sıklığa getirdim artık süpürge ordan geçtiğinde ne varsa temizliyor fakat toplam temizlik süresi süpür ve paspasla modunda 57 m2 alanın temizliği 67-68 dk'dan 80-82 dakikaya çıktı. Clean genius modunda derin temizlikte de bu sorun ortadan kalkıyor fakat bu sefer temizlik süresi 54 m2'de 117 dakikaya çıkıyor. Rampanın olduğu alanı 2 kez süpür dediğimde orayı temizleyecek mi bir kez de öyle deneyip nihai sonucu sizlerle paylaşırım.

3.X40 ultrada saçın dolanmasını engelleyen bıçaklı tricut fırça ayrı satılıyor. Türkiye'deki sitelerde satış fiyatı 3.000 TL. Temuda yan sanayisi vergilerle 1.200 küsüre geliyor. Biz de uzun saç epey var fakat haftada bir silikon fırçanın kenarlarını dolanan saçları fırçanın iki tarafındaki kısımları sökerek çıkartıyorum toplam 5 dakika sürmüyor.

4. Cihaz 2.4 ghz wifi ağlarını destekliyor fakat ilk kurulumda 3,5 metre mesafedeki modemle kurulum sağlayamadı, şifre doğru olmasına rağmen iki kez şifre yanlış hatası verdi. Cihazı modemin yanına koyunca kurulumu sağladım.

5.Cihaz halının üstüne çıktığında yan fırçasını kaldırıp süpürge yapmıyordu. Bu durum halıflex evlerde ve halı ile duvar arasında çok kısa mesafe olan odalarda robotun bu kenarları süpürmediğini pek çok kullanıcı bildirmişti. Son gelen güncelleme ile cihazda 4.3.9_1683 sürümüne geçildi. Bu sürümde halı üstünde yan fırçayı çalıştır özelliği eklendi ve bu problem ortadan kalktı. Cihazı yeni aldıysanız mutlaka güncellemesini yapın. Firmanın çıkardığı yazılım güncellemeleri bazı sorunları ortadan kaldırırken daha büyük başka problemler yaşatabiliyor. Bu yüzden otomatik güncellemeyi kapalı tutmanızı ve gelen güncelleme stabil ise yeni sürümü yüklemenizi öneririm. Son sürümle ilgili şu an için herhangi bir problem paylaşılmadı. ve bu sürüme geçenler gayet memnunlar. Ben de 4-5 gündür kullanıyorum. Sorunsuz görünüyor.

6. Robotu ilk çalıştırdığınızda evdeki engelleri kaldırdığınızdan emin olun. Clean genius modunda derin temizlik modunda tüm evi süpürüp paspaslayın. Sonrasında sadece süpür modunda tekrar evi süpürün. Evin en doğru krokisini bu şekilde çıkartabilirsiniz. Derin temizlik modu 2 saate yakın sürer. Arkasından süpürmeyi hemen yapmanız gerekmez. Robot evi haritalandırırken önüne çıkmamaya gayret edin.

Bu yazdığım problemlerle ilgili çağrı merkezi bana iki kez haritalandırmayı sildirip yeniden yükletti ama problemin haritalanmadan kaynaklı olmadığını bahsi geçen konularla ilgili olduğunu gördüm.

7. Mop takılma hatasını bir kez yaşadım. Robotu aç kapa düğmesinden tamamen kapatıp açınca düzeldi.

Yaklaşık 30 gündür robotu kullanıyoruz. Her gün süpürme ve paspas yapıyor. Mutfak ve yemek odasını önce süpürüp sonra paspaslıyor. Mutfağı nemli bir biçimde paspaslatıyoruz. Evde 11 aylık emekleyen bir bebek var. 30 gündür ne süpürge ne paspas yaptık evde. Bazen çocukla beraber ben de yere yatıyorum. 43 yaşındayım evim hiç bu kadar temiz olmamıştı diyebilirim.

8.Dreame temizlik solüsyonunu sadece paspas pedlerini temizlerken kullanıyor. Paspas suyunda kullanmak isterseniz 1/200 ölçek olarak temiz su tankına ekleyebilirsiniz. Fakat bu solüsyonun stoğu Türkiye'de şu an yok. Yurtdışı forumlarda Bissel'in temizlik solüsyonlarını tanka ekleyerek kullanan pek çok kullanıcı var. Evcil hayvan dostu olarak satılan solüsyonu da sağlığa zararlı değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.