Şimdi Ara

DSG ŞAMZıMAN DA ARABA TİTREMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
9.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arabalarda titreme olması normal araba ya hani motor var içinde
  • Arac sahibi p konumunda titreme var demiş daha sorunu bilmeden dsg savunuculari gelmis dsg avukatlığına baslamislar sorunun ne ildugunu bilmeden dsg yi elestirmek ne kadar yanlissa ayni sekilde savunmakta yanlistir insallah buyuk masraf acmaz acarsa burdaki vosvoscu arkadaslara iban atarsiniz 👍
  • Dsg riskli doğru ama bu kmlerde sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum . Yine de servise bi uğrayın madem ki garantisi var korkulacak birşey yok
  • N'ye aldıdığınızda da titremeye devam ediyorsa sorun yok, 1.2TSI ve 1.0TSI rölantide az bi titreme yapar ara ara.
  • buyuk ıhtımal kavrama ıle ılgılı sıkıntı var zaman kaybetmeden servıse gıtmenızı onerırım
  • Son dönemde dsg'ye o kadar b.k attılar ki hareket halinde olmayan araçta bile insanlar dsg kusuru arar oldu.

Arkadaşa gelirsek; senin sorununun dsg ile uzaktan yakından alakası yok. Tsi araçlarda rölantide biraz titreme normal kabul edilir. Tavsiyem yüksek oktanlı, katkılı yakıt kullanmaya bak. Vpower gibi. İstasyon da önemli tabi bu noktada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 16 Nisan 2020; 14:23:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Son dönemde dsg'ye o kadar b.k attılar ki hareket halinde olmayan araçta bile insanlar dsg kusuru arar oldu.

Arkadaşa gelirsek; senin sorununun dsg ile uzaktan yakından alakası yok. Tsi araçlarda rölantide biraz titreme normal kabul edilir. Tavsiyem yüksek oktanlı, katkılı yakıt kullanmaya bak. Vpower gibi. İstasyon da önemli tabi bu noktada.
    HOCAM benzin dedinizde aklima geldi tam benzin azalmişti bitmek üzereydi neredeyse o zaman titremeyi ilk kez farkettim sonra shell de v-power depoyu doldurttum şimdi oluyor yine titreme
  • volana da baktırmanızı öneririm golf dsg idi onda ara sıra oluyordu titreme boşa alıp arabayı biraz salın ileri veya geri gitsin bende düzeliyordu bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Bahsettiğiniz tsı titremesi. Şanzımanla zerre alakası yok. Tsı titreşimli bir motor, kullanan herkes bunu arabada sessiz kıpıldamadan otururken hissedebilir. Vitesi N konumuna al yine titreşimi hissedeceksiniz.
    3 silindirli atmosferik motorlarda da genelde öyle hocam PSA'nın. Bu demektir ki titreşimi olabildiğince kabin dışında tutmakla mükellef motor kulakları artık o kadar da iyi sönümleyebilecek kalitede konulmuyor bu motorlu araçlara. Öyle değil mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Nisan 2020; 18:3:27 >
  • mekatronik değil . çünkü olsa direk şanzıman hatası verip kendini kapatır. büyük ihtimalle kavrama, servis garantiliyse cüzi bedelle yapılır, değil ise çok pahalı
  • tüm dsg şanzımanlarda kavrama ve mekatronik arızası eryada geç mutlaka olacaktır. çünkü çalışma prensibinin sonucu kavrama veya mekatroniği eritiyor. nasıl düz vites arabalarda debriaj bitiyorsa bundada aynı durum geçerli . sakın aracınızı sürekli d veya n konumuna alıp durmayın bu durumdada vites mekanızmasını bozarsınız ki malesef bu durumda dsg nin kronik sorunlarından biri. (aracı p konumuna alıp terkedin uyarısı :) ) dsg li araç alacak iseniz mutlaka servis bakımlı ve ekstra garantili alın.
    yetkili servisi uğramayan biriyseniz sizi çok üzer
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    O kadar detay bilmiyorum. Bende 1,4 tsı var Ateca arabanın titrediğini net bir şekilde hissediyordum. Eskiden 1,6 corolla vardı 2005 model bu titreme o araçta yoktu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.