Hangi şehir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DSG Şanzıman (85. sayfa)
-
-
Açmış oldugum bir konu mevcut bu kavrama değişimiyle alaklı fiyat konusunda. Her neyse 3 tane vag grubu aracım oldu üçüde ikinci el 100 bin km üstü garantisizdi. A3 1.6 tdi pert kayıtlı idi ancak mekaniği sorunsuzdu. Sıkıntı yaşamadım. Golf 7 ( 13 modeldi dizel) aynı şekilde hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sarsıntı kararsızlık vs. 3. aracım passat tdi dsg. Öncelikle aracı geçen sene alırken zaten 10 bin tl piyasa altına ve titremenin hafif oldugunu bilerek aldım. Gelelim sonuca geçen ay titremenin arttığını hissettim ve kavrama değişimi yaptırdım. Sorunsuz binmeye devam ediyorum çok şükür. Ancak şunu belirtebilirim en çabuk kavramasını eskiten araç passat tdi dsg üçlüsü. O motorla araç dur kalk trafikte çok zorluyor kendini ben değiştirirken 2 tane daha passat vardı aynı işlemi gören.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kavramayı ayırdıktan sonra yarım yapmaz diye düşünüyorum. Eğer hızlanırsanız manuel zaten 2 ye alınıyor.. -
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisHangi şehir?
Şehirden şehire kullanımı mı değişiyor? Her şehirde düşük hızda yarım debriyaj, gaza basınca 1 saniye düşünme, ayağını frenden çekince 1-2 saniye öylece bekleyip sonrasında sanki gaza basmış gibi öne atılma yapıyor bu meret.
Bu kadar saçma tepkileri olan başka bir şanzıman yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Acil StopŞehirden şehire kullanımı mı değişiyor? Her şehirde düşük hızda yarım debriyaj, gaza basınca 1 saniye düşünme, ayağını frenden çekince 1-2 saniye öylece bekleyip sonrasında sanki gaza basmış gibi öne atılma yapıyor bu meret.
Bu kadar saçma tepkileri olan başka bir şanzıman yok.
Alıntıları Gösteryoğun trafikte kullandığını iddia ediyorsun, hangi şehir dedim, cevaplamadın. muhtemelen anadolu şehirlerinden biri.
düşük hızda yarım debriyaj yok, çok düşük hızda var. ayağını frenden çekip neden 1-2 saniye bekliyorsun? bu araç tork konvertörlü değil, ayağını frenden çekince gaza basmalısın, eğer basmazsan ve özellikle yokuş falansa yarım debriyaj yapar, gaza basmalısın.
2-3 gün -nerde olduğunu bilmediğimiz- bir trafikte dsg kullanmışsın, yoğun trafikte şöyle, böyle diye anlatıyorsun. dsg anlattığın gibi bir şanzıman değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisyoğun trafikte kullandığını iddia ediyorsun, hangi şehir dedim, cevaplamadın. muhtemelen anadolu şehirlerinden biri.
düşük hızda yarım debriyaj yok, çok düşük hızda var. ayağını frenden çekip neden 1-2 saniye bekliyorsun? bu araç tork konvertörlü değil, ayağını frenden çekince gaza basmalısın, eğer basmazsan ve özellikle yokuş falansa yarım debriyaj yapar, gaza basmalısın.
2-3 gün -nerde olduğunu bilmediğimiz- bir trafikte dsg kullanmışsın, yoğun trafikte şöyle, böyle diye anlatıyorsun. dsg anlattığın gibi bir şanzıman değil.
Alıntıları GösterAnadoludaki küçük şehirlerde ne oluyor her yer otoban mı döşeli yoksa araba kullanan mı yok? Yoksa İstanbul dışında yoğun trafik olamaz mı diyorsun?
Kendi kullandığım aracı başkasından öğrenmeye ihtiyacım yok. Tork konvertörlü ve CVT'nin yağ gibi aktığı trafikte DSG için şöyle yapacam da böyle yapacam da o zaman sorun yaşamayacağım oldu olacak DSG yorulmasın diye inip arabayı iktirelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Acil StopAnadoludaki küçük şehirlerde ne oluyor her yer otoban mı döşeli yoksa araba kullanan mı yok? Yoksa İstanbul dışında yoğun trafik olamaz mı diyorsun?
Kendi kullandığım aracı başkasından öğrenmeye ihtiyacım yok. Tork konvertörlü ve CVT'nin yağ gibi aktığı trafikte DSG için şöyle yapacam da böyle yapacam da o zaman sorun yaşamayacağım oldu olacak DSG yorulmasın diye inip arabayı iktirelim.
Alıntıları Gösteranadoluda trafik diye birşey yok, net. istanbul trafiği dünyanın en kötü 20 trafiğinden biri seçildi. tatile giderken gebze'ye geldim mi bir rahatlama geliyor içime. tekrar gebze'ye gelene kadar gerçekten çok zevkli araba sürmek. eskiden daha da büyük bir eziyetti, neyse ki artık dsg var.
dsgnin özelliği akıcılığı zaten. sen nasıl dsg kullandın bilmiyorum. ha bu arada civic de kullandım ben, dsg'nin yanına yaklaşamaz civic'in tam otomatiği.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisanadoluda trafik diye birşey yok, net. istanbul trafiği dünyanın en kötü 20 trafiğinden biri seçildi. tatile giderken gebze'ye geldim mi bir rahatlama geliyor içime. tekrar gebze'ye gelene kadar gerçekten çok zevkli araba sürmek. eskiden daha da büyük bir eziyetti, neyse ki artık dsg var.
dsgnin özelliği akıcılığı zaten. sen nasıl dsg kullandın bilmiyorum. ha bu arada civic de kullandım ben, dsg'nin yanına yaklaşamaz civic'in tam otomatiği.
Alıntıları GösterTabi canım İstanbul dışında trafik olur mu hiç.
Bak bu dizel otomatik vag grubu araç ile 1 haftalık kullanımım.
İstanbul'da 13 km ortalama hızla 10 litre mazot yaktın mı hiç?
Şu kullandığım trafik şartlarında DSG eziyetten başka birşey değil. Ancak boş yolda akıcı kullanırsın o şanzımanı. Kendin bile iki mesaj önce yarım debriyaj yapıyor yazıyordun şimdi en akıcı şanzıman oluverdi. Tork konvertörlü şanzımanın hele hele Cvt'nin yanında DSG'nin akıcılığı diye başlayan bir cümle ya malını gereksiz övmektir ya da kendini kandırmaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Acil StopTabi canım İstanbul dışında trafik olur mu hiç.
Bak bu dizel otomatik vag grubu araç ile 1 haftalık kullanımım.
İstanbul'da 13 km ortalama hızla 10 litre mazot yaktın mı hiç?
Şu kullandığım trafik şartlarında DSG eziyetten başka birşey değil. Ancak boş yolda akıcı kullanırsın o şanzımanı. Kendin bile iki mesaj önce yarım debriyaj yapıyor yazıyordun şimdi en akıcı şanzıman oluverdi. Tork konvertörlü şanzımanın hele hele Cvt'nin yanında DSG'nin akıcılığı diye başlayan bir cümle ya malını gereksiz övmektir ya da kendini kandırmaktır.
Alıntıları Göster+1
-
Yetkili servis maliyeti ne oldu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sanayide luk marka parça değişimi yaptım 3900 tuttu
Güncel
-
DSG PİŞMANLIKTIR -
2016 Caravelle almayı düşünüyorum. DSG hakkında hiç bilgim yok. Yorumlar genelde olumsuz ama Caravelle de kullanılan yağlı model sorunsuz diye okudum çoğu yerde.
Neye inanacagimi şaşırdım. Kullanacağım yerde çok fazla trafik yok. Yük taşımak içinde kullanmayacağım. Gündelik kullanımın yanında yazın ailemle uzun seyahatler için almayı düşünüyorum.
Acaba gerçekten Caravelle de kullanılan sorunsuzdur deyip alsam mı? Yoksa Aynı aracın manueline mi baksam karar vermedim
Türkiye'de dsg hayatında kullanmamış insanlar için kıskançlıktır.
kullananlar için bağımlılıktır.
-
Bir otomobilde motor ve yürüyen kadar aktarmada çok çok önemlidir. Bağımsız ve tarafsız otomotiv otoritelerinin kısa tanımıyla; DSG şanzıman, otomotiv tarihinde büyük bir dönüm noktası, bir devrim ve modern mühendisliğin bir uygulamasıdır.
En yüksek performansı, en düşük yakıt tüketimiyle, en optimize şekilde sunan bir mühendislik abidesidir.
Diğer alternatifleri arasında minimum bakım maliyetiyle, minimum arıza sıklığıyla da abideliğini pekiştirir.
Kısa bir örnekle ; performans törpülemesiyle, yüksek yakıt tüketimine sebebiyet vermekle meşhur CVT şanzımanın masraf kapısı 1500-2000 euro bandında açılırken, DSG’ de maksimum 500-1000 euro ile sarf malzeme değişimi ile uzun yıllar hizmet etmekte.
DSG aktarmada mühendisliğin nirvanasıdır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba , 2016 model 1.2 TSİ 110 bin km de dsg Skoda Fabia sahibiyim. Aracımda vuruntu silkeleme sıkışık trafikte titreme vb şikayetlerden özel bir servise götürdüm ve kavrama değişmesi gerektiği söylendi 9 bin TL karşılığında kavrama değişimi yapıldı birçok sorun düzeldi fakat şimdi de ayağımı gazdan cektiğimde yavaşlarken titreme ve boşluğa düşme( sanki dişli bırakıp tekrar alıyor gibi ) sorunları ortaya çıktı özellikle devir 1000-1700 aralığındayken yaşatıyor. Sizce sebebi ne olabilir ? Teşekkürler.
Aynısı şirket arabasında vardı ustalar çözemedi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sırf otm olacak diye su bas belasi dsg den bir kurtarın kendinizi artık
Bütçem elverdiğince satın alır biner geçerim. Fanatikliğimde yoktur. Fakat, doğruya da doğru demek gerekir. Asıl fanatiklik, gerçeği görmeyip es geçmektir.
"Cvt Dsg nin yanında yağ gibi akıyor" mantığı tam bir facia. Gerçekten incelenmesi gereken bir vaka! Bilmesek yutturacak. CVT yapısı gereği daha uzun ömürlü denilseydi. Amenna. Verimlilik ve ataklıkta ortalama bir bütçeyle satın alabileceğiniz en iyi şanzıman DSG dir(Ben demiyorum. Otoriteler diyor).
Arkadaşın -kendince- şu tespitine de çok güldüm;
Daha seri olunca hayattan soğutan şanzıman : DSG
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X