Şimdi Ara

DSG şanzıman acil yardımmmmm ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DolceVita.
    ...o yüzden sizin probleminize psikolojik diyebilirler.
    Zira malumunuz onlar sorunsuz kullanıyorsa DSG sağlam bir şanzımandır, referans noktamız o arkadaşlar.

• Yine yine polemik çıkacak karışacak buralar

Umut abi haklı kavramada arıza ışığı yanmıyo. Bu dsgnin arızalarını okudukça acaba bizim edc'de patlar mı demeden edemiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg nin insan uzerinde ki etkisi:

" bi baktim kendi arabam uzerime geliveriyo Ammannn tanrim didim. "

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı sert kullanmayın bu süreçte. Mümkünse hiç kullanmayın. Arkadaşınıza bu durumdan bahsedin. Muhakkak onda da oluyordur. Durup dururken siz aracı aldığınızda oluşmamıştır

• Konuyu biraz dağıtmış olacağım ama bu dsg'nin tsi motorla daha uyumlu ve risksiz olduğunu diyenler var. Hani yüksek torka çift kavramanın dayanmaması falan.. Ne diyosunuz abiler bu mevzuda?
  • Yine bir dsg arızası.

• aman otoparkda kalsın şimdi sana yıkıcak şanzımanı
  • herkes şanzıman arızası demişte, ne kavramada neden mekantronikte arıza ışığı yakmaz.. sesli ya da titreşimli olarak ya da gaza bastığınızda boştaymış gibi küt küt vurarak ses çıkarır..

arkadaşın söylemine göre hem şanzımanda hemde motorda sorun olabilir diye tahmin ediyorum.. ya da çok ufakta olsa yanan ışığı arkadaş anlık olarak esp ışığı olarakta algılıyor olabilir.. ani hızlanmalarda araç önden çektiği için çok kolay sarmaya başlar.. nacizane tavsiyem araca binmeyin yanına bile yaklaşmayın.. umarım arkadaşınız size aracını emanet ederken km'yi not almamıştır..
  • Forumda dsg konusunda 3 farklı grup var.

1- VW ve DSG babasinin uretimi, aile sirketi gibi ölümüne savunanlar ve sorunsuz oldugunu idda eden VW manyakları

2- Her VW grubu ve DSG arizasinda, tuttugu takim 90+ da gol atmişcasina sevinenler. Bu ariza topiclerine zevkle yazan trolleyen VW nefret timi.

3- VW'yi babam mi uretti lan deyip 1. Ve 2. Gruba yiyin birbirinizi diye bakan, marka fanatizmi ve anti marka fanatizmi yasamayan rahat grup.

1 ve 2. Gruplar inanilmaz itici ve ergence geliyor bana. Hani belki adam 40 yasinda ama bu gruplara mensup bi yorum yapildiginda aklima direkt sivilceli, 16 yasinda bi ergen canlaniyor gozumde.

Her ne kadar azinlikta olsakta yasasin 3. Grup ;) son olarak yiyin birbirinizi

• babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    Dsg'nin çeşitleri var.Patlayan genelde 7 ileri kuru oluyor.7 ileri kuru da maksimum 250 nm torka dayanıklı.Mesela bir çok scirocco sahibi chip vs. araçla oynayıp şanzımanı şaşırmasına sebep oluyor.Ama 6 ileri yağlı DSG daha dayanıklı Vw ,Scirocco R 2.0TSİ'da onu kullanıyor.

• Hocam çok geçmiş olsun saatli bombayı elinize vermişler her an patlayabilir
  • ChonDanger kullanıcısına yanıt
    Aradım varmış bu sorun hocam

• babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    Arac kalktığında sert basarsam ıstop edecekmıs gıbı tıtrıyor kacıncı vıtes olursa olsun. Trıptonıc te yuksek devır hafıf gaz kullanıyorum sorun cıkmıyor. Motor arıza ısığı yanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Konuyu biraz dağıtmış olacağım ama bu dsg'nin tsi motorla daha uyumlu ve risksiz olduğunu diyenler var. Hani yüksek torka çift kavramanın dayanmaması falan.. Ne diyosunuz abiler bu mevzuda?

Belki biraaz daha uyumlu ama bırak tsi yi 1.4 atmosferik dsg bile kavrama değiştirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

herkes şanzıman arızası demişte, ne kavramada neden mekantronikte arıza ışığı yakmaz.. sesli ya da titreşimli olarak ya da gaza bastığınızda boştaymış gibi küt küt vurarak ses çıkarır..

arkadaşın söylemine göre hem şanzımanda hemde motorda sorun olabilir diye tahmin ediyorum.. ya da çok ufakta olsa yanan ışığı arkadaş anlık olarak esp ışığı olarakta algılıyor olabilir.. ani hızlanmalarda araç önden çektiği için çok kolay sarmaya başlar.. nacizane tavsiyem araca binmeyin yanına bile yaklaşmayın.. umarım arkadaşınız size aracını emanet ederken km'yi not almamıştır..

Mekatronic arizasinda motor arıza ışığı yakıyor hocam.

• Motor arıza ışığı değilde esp olmasın o

• CarBuyer C kullanıcısına yanıt
    Aa doğru motor işiğiyla Esp işiği ayni ya hocam bu arabada epc var direksiyon çekerken yaniyor biliyorum onu.

• Beyler şuanda esenkent mahallesindeyim maltepede arabada sikinti yok suanda yavas gidersem güzel gidiyor az yakiyo sorun çıkmiyor çarşamba gunu veriyim kurtulim ya Caddyde sorun yok bu niye boyle merak ettim

• Konuyu takip edeceğim, bakalım bu sefer neler yaşayacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55smsn

Yine bir dsg arızası.

Alıştık artık. Sıradan bir olay halini aldı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.