Şimdi Ara

DSG şanzıman Amerika garanti süresi 10 yıla uzatıldı ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
2
Favori
9.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu forumda cidden sabrına hayret edip saygı duyduğum abi ve kardeşlerim var ne diyeyim Allah kolaylıklar versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

haluk 23 bak haksız değilmişim düşüncelerimde.sorunsuzluk anlayışın bu kadar kısıtlı.milyon km yapan hondaların kaç tanesi 15 yıl dökülmeden durabiliyor.o testlerin yapılma süreside önemli.mesele sorunsuzluksa buna da bakmak lazım.şu an kaç tane klasik honda görüyoruz sokaklarda.benim gördüğüm eskimiş hondaların çoğu dökülüyor,her tarafından sesler geliyor,paslanma sorunu başgöstermiş oluyor.zamana karşı yeniliyorlar.vw ise kesinlikle böyle değil.kalite burada ortaya çıkıyor.şimdi dürüst olalım.misal 2000 model bir golf ile civic i şu an yanyana koysak ve her anlamda karşılaştırsak hangisi ilk günki haline daha yakın bir şekilde muhafaza olmuştur?..sorunsuzluk olayını en iyi anlatan model beettle dır herhalde.eğer konu motor ve dayanımsa adres beettle dır.aptal görünümünün altında müthiş bir sağlamlık yatar.asıl sorunsuzluk budur.tabi bu konu sadece bu araç için geçerli değil.20 yıllık pololar, golfler, jettalar halen sokaklarda boy gösterir ve ilk günki görünümlerinden çok şey kaybetmemişlerdir.motorlarıda saat gibi çalışır.bunu inkar edemezsin.
    ...
     DSG şanzıman Amerika garanti süresi 10 yıla uzatıldı ...

Jetta fotoğrafı iyi güzel de arka plandaki araçları kapatmayı unutmuşsun arkadaşım.

Jetta dipdiriyken arkadaki Japonlar dökülüyor gerçekten.

Bunca şey yazdıktan sonra iyi geldi bu örnek.

"Counter productive" olmuş.

Eline sağlık.

• ELECTROSTATIC misin nesin, sen ne kadar rezil, ne kadar gurursuz bir insansin yahu.

Resmen her mesajda nakavt olmussun halen pavyon karıları gibi dır dır dır laf yetiştirmeye çalışıyorsun alakasız konularla...

Valla o kadar sinirlendim ki su konuda ki mesajlarina, yaninmda olsan agzını burnunu coktan .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

ELECTROSTATIC misin nesin, sen ne kadar rezil, ne kadar gurursuz bir insansin yahu.

Resmen her mesajda nakavt olmussun halen pavyon karıları gibi dır dır dır laf yetiştirmeye çalışıyorsun alakasız konularla...

Valla o kadar sinirlendim ki su konuda ki mesajlarina, yaninmda olsan agzını burnunu coktan .....

Hocam aman sakin ol.

Cidden dikkate alınacak bir adam değil.

Boşver.
  • Vallahi konuyu okumayı tamamlayana kadar dinden imandan çıktım resmen sinirimden, o derece delirdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Çin firmalarından biri de 5 yıl garanti vermişti.
    Ben de garanti olayını pazardan pay kapma uğraşı olarak görüyorum açıkcası.

VW çılgın gibi araç satıyor ve DSG'yi de satıyor.
    Uzatılmış garantiye de ayrıca eşek yüküyle para alıyor.Buna para verenler de var haklı olarak.
    Böyle bir durumda siz olsanız,aracın garantisini durduk yere uzatır mıydınız Haluk Abi

o bunlardan anlamaz,boşuna kendini yorma.ben o kadar yazdım çizdim yine kar etmedi

Buyur yazıp çizdiklerin ve aldığın cevapların devamı.

http://forum.donanimhaber.com/m_54008746/mpage_3//tm.htm#54059732

http://forum.donanimhaber.com/m_54020522/mpage_2/key_/tm.htm

• quote:

Vallahi konuyu okumayı tamamlayana kadar dinden imandan çıktım resmen sinirimden, o derece delirdim...

Üst mesajımda verdiğim linklerdeki yazıp çizmeleri okusan bu kez direkt salavat getirirsin demek ki arkadaşım
  • okumuyorum arkadasım yoksa bu herif yuzunden forumdan banlanıcam pisi pisine : ))
  • ne güzel olur kurtuluruz sendenhaluk kardeş kendini ispatlama gayretine hayran kaldım.yaşını bilmesem bu hareketini de görmezden gelirdim.sakin ol sakin
  • Aman sakin. Takmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşlar merhaba,

Forumun en popüler markasının ve en popüler şanzımanının garanti süreciyle ilgili bir paylaşımda bulunayım.

Başka konularda hep konuşuldu ve satır aralarında bahsedildi.

Ama ayrı bir konuyu hakediyor.

Yeni nesil, yeni teknoloji bir sürü üründe olabileceği gibi DSG'ler de uzun kullanımda problem çıkartma konusunda üzerindeki şaibeyi atabilmiş değil.

Google'a "DSG" yazın, "DSG problems" çıkıyor direkt olarak:)

İsterseniz bir de Youtube'u deneyin.

Alttaki 3 sayfalık mektup Amerikadaki DSG'li bir VW sahibine gönderilmiş.

VW Amerika tarafından.

Araçlardaki DSG sisteminin garantisinin 10 yıl ya da 100 bin mil'e (yaklaşık 160 bin km) çıkartıldığını anlatıyor.

Alttaki yabancı forumda aynı mektubu başka birsürü kişinin de aldığı paylaşılmış.

http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=109203

Benzer bir garanti sürecinin ülkemizdeki DSG'li araçlar için de verilmiş olmasını çok isterdim.

Konuyla ilgili olan VW araç sahiplerinin, VW aracı olmadığı halde VW severlerin, VW aracı olmadığı halde VW'ni babasının malı gibi savunanların, VW ile düzgün ve nötr paylaşımda bulunanların, konuyla ilgisiz olanların ve bu gruplara girmeyip te adından bahsetmediğim diğer tüm forum eşrafının dikkatine.

Selamlar.

Ekleme: Link eklemeyi unutmuşum... :)

Enistem boch car servisi sahibi bugun isyerinin master bakim icin yanina gittim

Agirlik vw audi seat skoda calisiyorlar

İstanbul metal vw servisinde calisan bir arkadasi geldi yanina bugun yarim gun calismislar biraz sohmet ettik konuyu hemen dsg getirdim
    Ya abi dsg nasil bir sanziman dedim
    Sana kisa oz anlatim dedi cift kavrMa var yani iki tane balata dusun dedi birisi 1-3-5-7 digeri 2-4-6 geri vites gecisler cok seri ve cok iyi dedi suana kadar cok problem olmadi olanlarda hemen degisti tamiri cok zor dedi
    Fiyati ne kadar dedim sadece beyni 4 bin tl dedi toplam 15 bin tl buluyor

0 km arac alicaksan dsg mutlaka arti 2 sene garanti yap dedi
    Araliksiz 4 sene aksatmadan yetkili servise gidicen bakima dedi zaten mecbur ondan sonra diyelim garanti bitti sen gene bakimlari aksatmadan yetkili servise geliyorsun dedi

Aracin arza yapti dsg cebinden kurus para cikmaz iyi niyet garantisi var masraflarini vw karsilar dedi

Dsg rakip kim dedim reno edc ve fordun yeni sanzimani dedi ama en iyisi DSG dedi
    Benim duydugum bu

• Bu tür Vw konuları genelde çamur at izi kalsın şeklinde oluyor.
    2003 yılından beri araçlara koyulan bir şanzıman.
    Audi, seat, skoda, porsche, vw. Bu markaların hepsinde yıllardır kullanılıyor.
    Şuan da dünya üzerinde belki 5 milyon belkide 10 milyon adet DSG şanzımanlı araç vardır.

Bizim duyduğumuz ve gördüğümüz heralde toru topu ciddi olarak 20-30 tane DSG arızası. İşin iyi tarafı bozulanların hepsinin Vw tarafından ücretsiz değiştirilmesi. Yani Toyota gibi 3 senelik arbaya "MMT şanzımanın baskı balata değişecek ver parayı" demiyor adamlar.
    Şimdi sorun nedir burada ? Milyonlarca satılmış bir şanzımanın bu kadar az arıza çıkarması gayet olağandır. Kaldı ki malum firma değişimini de ücretsiz yapıyor. Adamlar salak değil ya hiç bir müşteriye sökül 20.000 tl demezler yani. Yoksa bidaha kimse Vw nin önünden geçmez.

Biraz daha sakin kafayla düşünmekte yarar bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Bu tür Vw konuları genelde çamur at izi kalsın şeklinde oluyor.
    Şuan da dünya üzerinde belki 5 milyon belkide 10 milyon adet DSG şanzımanlı araç vardır.

Bizim duyduğumuz ve gördüğümüz heralde toru topu ciddi olarak 20-30 tane DSG arızası. İşin iyi tarafı bozulanların hepsinin Vw tarafından ücretsiz değiştirilmesi. Yani Toyota gibi 3 senelik arbaya "MMT şanzımanın baskı balata değişecek ver parayı" demiyor adamlar.
    Şimdi sorun nedir burada ? Milyonlarca satılmış bir şanzımanın bu kadar az arıza çıkarması gayet olağandır. Kaldı ki malum firma değişimini de ücretsiz yapıyor. Adamlar salak değil ya hiç bir müşteriye sökül 20.000 tl demezler yani. Yoksa bidaha kimse Vw nin önünden geçmez.

Arkadaşım bu konunun bu tür VW konuları ... dediğin konularla ne alakası var?

Belgeli, fotoğraflı, link vererek paylaşım yaptım.

Daha ne bekliyorsun ki?

• ya türkiye'de satılan accord ABD'de 2.4 motorla 30 bin USD, Türkiye'de satılan Passat'ın uzun şasilisi 2,5 motor 20 bin dolar,

Buna rağmen honda 900 bin araç satıyor, vw 200 bin, onu da çoğunlukla Abd'de çalışan meksikalılara...

Bir tarafta böyle bir ABD pazarı, diğer tarafta 9 ay sıra bekleyen tüketicilerden oluşan Türkiye pazarı, bence 2 yıl garantiye şükretmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Bu tür Vw konuları genelde çamur at izi kalsın şeklinde oluyor.

Arkadaşım bu konunun bu tür VW konuları ... dediğin konularla ne alakası var?

Belgeli, fotoğraflı, link vererek paylaşım yaptım.

Daha ne bekliyorsun ki?

haluk bey, bırakın siz bunları electrolüx müdür nedir ve çetesi işte bunlar ne laftan anlar ne sözden. En iyisi cevap vermeyin kendileri çalıp kendileri oynasın. Yok gibi davranmak lazım bunlara belki biraz yüz varsa anlarlar zaten...

• Electrolüx :)))

ilahi gülmekten bi hal oldum
  • çamur atmaktan başka bir iş yapamayan insanlara gün doğdunu gözlemliyorum.acıyorum lan size
  • quote:

Electrolüx :)))

Electrolux alman MALI mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Electrolüx :)))

Electrolux alman MALI mıydı?

Hem de alamanın hası.... Ama gerçekden adamlar Mal dan anlıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadık_57

haluk bey, bırakın siz bunları electrolüx müdür nedir ve çetesi işte bunlar ne laftan anlar ne sözden. En iyisi cevap vermeyin kendileri çalıp kendileri oynasın. Yok gibi davranmak lazım bunlara belki biraz yüz varsa anlarlar zaten...

Ortamı boş bulup sallamasın bundan sonra diye yazıyorum.

Over and under ile bir yazışmışlığım yok.

Ama electroyu tanıdım bugünkü paylaşımları sayesinde.

Kendi yazdığı şu cümleyle tamı tamına kendini ifade ediyor:

quote:

çamur atmaktan başka bir iş yapamayan insan...

Not: Bu ifade bana ait değildir.

Bundan dolayı konuyu kitlemeyiniz. :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.