Şimdi Ara

DSG ŞANZIMAN hk. ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

En azından size pek bi masraf çıkmamış.

Aslında işçiliğin birazını müşteriye yıkmak bile yanlış.

Tamamen üretici hatası ama hala millet ödüyor.
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Aynen Can verdiğimiz miktar bizi tabi sevindir di ama 2.5 yaşında bir aracın şanzıman dağıttığı gerçeğini değiştirmez, ilk fırsatta aracı satıp, dsg'den uzak duracağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kısa vadeli planlar yapıp 4-5 sene sonra satarım diyor da,

1-2. sahibine hiç mi acımanız yok?

2-Herkes 4-5 sene de araç değiştirecek kadar iyi durumda mı?Hadi iyi durumda,hiç mi kur artışı,ötv artışı bir sorgulama yaptırmıyor?

Manuel de toz pembe değil,14000km oldu,hala geri vitese ve 1. vitese geçerken takılma yapıyor ara sıra...Araç yeni olduğundan değişlmiş,var bir karın ağrısı,hem de az sayıda kullanıcı da yok bu sorun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Herkes kısa vadeli planlar yapıp 4-5 sene sonra satarım diyor da,

1-2. sahibine hiç mi acımanız yok?

2-Herkes 4-5 sene de araç değiştirecek kadar iyi durumda mı?Hadi iyi durumda,hiç mi kur artışı,ötv artışı bir sorgulama yaptırmıyor?

Manuel de toz pembe değil,14000km oldu,hala geri vitese ve 1. vitese geçerken takılma yapıyor ara sıra...Araç yeni olduğundan değişlmiş,var bir karın ağrısı,hem de az sayıda kullanıcı da yok bu sorun...

Bu düşünceye sahip birkaç arkadaşımız var malesef.2 yıl garanti + 2 yılda uzatırım , 5. senesinde satarım gider diyor...sanki sattığı kişi insan evladı değil...

• Şöyle bir konuda var benim çevremdekilerde bir tanesinde kavrama sorunu (2011ibiza 7DSG) var başka herhangi bişey yok.. Daha önce 140'lık 6DSG kullandım 80.000km tık sorunsuz bindim.. 7DSG'e olan diğerlerinde de herhangi bişey duymadım. Birtek garantiden değişen DSG vardı variant'ta okadar.
  • dsg mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Benim sorunum DSG ile değil dostum anlıyor musun beni? Vag'ın sorunu benimle adamım! Çok farklı iki konsept bu. Zira,

Arabayı aldım, 5000km itibari ile titremeler başladı. 9000km'de iken titremeler daha çok vibrasyon makinası kıvamına geldi. Servise gittim. Hatalı üretim Kavrama dendi, kavramayı 1 ay bekledim. Değiştirdiler. Araç şu an 90.000km'de hala aynı kavramayı kullanmaktayım.

Araç 72.000km'de iken aşırı yağ tükettiği için motoru rektifiye oldu. En çok 1.8tfsi ve 2.0tfsi motorlarda hatalı üretim segmanlar sebebiyle yanma odasına yağ kaçağı oluyormuş. Hatalı üretim segman motorda silindirler dahil birçok parçanın değişmesine sebep oldu. Tüm masrafı aracın garantisi bitmiş olmasına rağmen Doğuş karşıladı. Bunun gerçekleşmesi için bayağı yazışma yaptım, burada konu açtım falan...

Araç 75.000km'de iken DSG Mekatroniği artık iyice zıvanadan çıkmıştı. Dışardan bakan içerde MC Hammer dinlediğimi sanar. Öyle kafa sallamalarına sebep olan kalkışlar yapıyordum. Özellikle 1'den 2'ye atarken benim gibi kafası gövdesine ağır gelen pancar kafalı tipler için boyun travması riski oluşuyordu. Neyse en son bir vakit buldum. Tekrar servise gittim. Geçen seferki yazı çizi ve çirkef akma sorunsallarından ötürü bu sefer direkt kendileri ücretsiz değişim dediler. 1 ay sonra parça geldi, gittim değiştirdim.

Kısaca evet DSG sorunlu. Ama tek sorunlu DSG değil. Motor da sorunlu. Yazıp çizene kadar işçilik ücreti isteyen Doğuş da sorunlu. Ama aşırı sorunlu değil Doğuş. Neticede iki zorlayınca ödedi. Ama bir şansını deniyor şööyle.

Klima fanı bu derece düşük bir km'de bilya dağıttı. Yeri çok kötü bir yerde. Göğüs inecek falan. Hiç uğraşamayacağım. Böyle biniyorum.

Direksiyonu tam sağ yapınca hareket ederken bir gıcırtılar geliyor. Davlumbaz kırıldı da ona mı sürtüyor dedim, yok değil... Korkarım bir ara bana Aks kaçacak. Şimdilik erteliyorum.

Arabanın Z rotları çok sağlam Allahı var. 10cm boyu 3cm eni var. Hayatımda gördüğüm en kısa Z rot. Bu yüzden çok sağlam. Helal olsun. Hiç olmazsa onu düzgün yapmışlar. Jantları da sağlam bayağı. 160 ile giderken lastik yardım. Jant sağlam kaldı.

Kaporta aluminyum. Annem geçen bir arabaya sürtmüş. 4cm'lik bir bölgede boyayı metale kadar almış. 3 aydır yağmur çamur öyle geziyoruz. Henüz paslanmaya başlamadı. Eğer aluminyumsa göçen kısmını çekiçletmek mümkün olmayacak sanırım. Dur bakalım hayırlısı...

Aracı aldığımdan beri tente çevresi plastik aksamlarda boşluklar vardı titreşip ses yapıyorlardı. Geçen gün bu tarz her parçayı söküp, içine sünger tıkıp geri kapattım. Şimdi rahatım. Mihendisd beyin düşünemediğini ben düşündüm şerefsizim.

VAG pişmanlıktır. 90.000km sonra satarken çok öveceğim ama haberiniz olsun. Ayrılmak istemeyeceğim. Gözlerim dolacak falan... Noter satışından sonra arkasından yerlere çöküp çamaşır yıkamacasına 9 8'lik oynayacak, akşam meyhaneye gidecek arkadaşlarla adam başı 1 küçük rakı bitireceğim. Adam başı bir büyük rakı Frontera'nın hakkıydı.

VAG grubu hakkında okuduğum en objektif mesaj.

• Dsg hic kullanmadim. 98 1.9 tdi passat ve 2002 1.6 bora kullandim uzun sure. Passati hala amcam kullaniyor. 250 bin km yi devirdi servis masraflari disinda ek bir masraf acmadi Allah'a sukur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan kendi aracım 2012 doblo sırf kamyonet olduğu için otomobil statüsünde bi sw araç bakıyorum. Sıfır almaktı niyetimiz ama clio st en baz dizeline 47bin tl fiyat çektikleri için sinirlendim. Oturdum araç aramaya başladım.
    Bütçem max. 40 41bin.. sw tek aklıma yatan araç passat variant b6 ve megane st .. passatın benzinlisi clionun dizelini döver gibi bi durum var ortada. biri 115 bg. biri 85.. megane larda hep rent çıkması gibi sanki 2012 model 100bin den aşağı kmsi olan çok az.kmsi az olanda ya değişeni var yada pert :)

abi sanayide ustalarla konuşuyoruz ve konustuğum adamlar samimi olduğum muhabbet halinde olduğum insanlar..adamlar passatı yere göğe sığdıramıyor adam sadece yağ değişimine geliyor diyor ama buraya bir bakıyorum ki aman allahım bi alan bide almayan pişman..adamlar sürekli sanayide sürekli serviste. biri doğuşa çakıyor biri kağıt imzalattılar diyor..çok kafa açıyor dh passat ve vw konusunda :)

variantın görüntüsünü ve heybetinin zevkini yaşatacak ben bir tane araba göremiyorum Türkiye'de.Ona tek yakın Megane Sport Tourer.Clio ST'ı zaten sildim defterden komple.

kesin olmamakla birlikte bu şanzıman olayındaki kafamda oluşan soru işaretlerini netleştirebilirsem fsi 6 ileri otom. variant almayı planlıyorum.

benim öğrenmek istediğim şeyse ; 1.4 tsi 7dsg mi almalıyım 1.6 fsi 6otom. mi almalı mıyım ? yoksa manuel mi almalıyım? Kafam allak bullak oldu yine :)

• Hiç düşünmeden al derim... Düşünsem hiç DSG'li araç al der miyim??

• CrazySoul kullanıcısına yanıt
    fsi sorunlarından kaynaklı üretimden kaldırıldııııııı Dsg de pek farklı değil dostum niye fsi
  • fsi motorda şanzıman çift kavramalı 6 ileri
    tsi motorda şanzıman dsg 7 ileri

neden fsi sorusuna da dsg sorunlu diye bas bas bağırıyor millet ondan fsi motordaki çift kavramalı 6 ileri otom. şanzıman daha cazip geldi bana. bi tane akl-ı selim de çıkıp söylesin ne yapalım :)

fsi sorun olduğu için değil bi üst seri tsi ye geçtiği için kalktı diye biliyorum. 4 yıl boyunca adam sorunlu bir motor üretir mi? 1.4 tsi dsg sorunlu demiyor mu bu forum milleti :) kafam çok karışık.

edit: Link

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-otomatik-passat-variant-154189611/detay/

şuan bütçemin yettiği ve temizliği konusunda beğendiğim tek variant ilanı. Km düşük, Exclusive. Tiptronik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrazySoul -- 28 Şubat 2014; 16:28:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Forum sayesinde DSg satışları artıyor...

Sonuna kadar haklısın, bu forumun gerçeği yansıtmadığını defalarca söyledik. Buraya bakarak araba da alınmaz.
  • 34Brs34 3 kullanıcısına yanıt
    forumda sürüsüyle bu konu hakkında başlık var,
    konu açmak yerine arama tuşunu kullanmayı öğrensek sorun kalmayacak...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.