Aracım 2014 Jetta TDI DSG,160 bin km de. 90 binde mekatronik kartı, 155 binde ise kavrama seti değişmişti. Kalkışlarda bazen aracın hareket etmeme sorunu vardı ama frene birkaç kez bastıktan sonra sorun kalmıyordu. Ancak geçen hafta daha 1 km gitmişken viteste boşa atma sorunu başladı. D, S, R ve 1. Viteste dahi araba yürümedi. Dsg şanzuman sıfırlama yöntemiyle birkaç dakikada hemen çözdüm ama tamircimi de arayıp bildirdim. Kendisi "bu sorun basınç kaybından, mekatronik tamir takımı ve basınç tüpü değişecek, viteslere basınç sağlayıp çalışmasını sağlayan tüp" dedi. Maliyeti ise EYLÜL 2024 ANKARA FİYATLARIYLA UYGUN FİYAT 14 BİN TL (YAKLAŞIK 375 EURO) DEDİ. Ben de "biraz daha kullanayım, maliyetli imiş" dedim. Dün yine yokuşta viteste iken aniden boşa atınca çözülmesi gerekir diye mecburen tamircimi arayıp randevu aldım. ÖZETLE söylemem gerekirse 1 saat içinde basınç tüpü ve mekatronik tamir takımı değişti ve sorun çözüldü bugün. Benzer sorunları yaşayan ve İnternette aratan arkadaşlara fikir olsun diye kaleme aldım. Umarım yaşamazsınız, özellikle uzun yolda iken. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 12 Eylül 2024; 9:49:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim