Şimdi Ara

DSi, Türkiye'ye Neden Hala Gelmedi? Cevabı İçerde...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de Nisan'ın ilk haftasında çıkması beklenen Nintendo DSi, çoğunuzun fark ettiği gibi halen hiçbir yerde bulunamıyor.

Nintendo DSi'ın çıkış tarihi, gümrüğe yeni getirilmiş olan ve oyuncak statüsüne giren ürünleri kapsayan düzenlemeler nedeni ile ertelenmiş durumda. Nintendo DS Lite ve DSi da oyuncak statüsüne girdiğinden çıkış tarihi Nisan sonu, Mayıs başını bulacak ne yazık ki. PSP'nin de Türkiye'de oyuncak kategorisine girdiğini belirtmekte fayda var.
    http://www.nintendocu.com/index.php?subaction=showfull&id=1240259779&archive=&start_from=&ucat=4&

• oyuncak kategorisi nedir
    ozellikle bizim kesemize yansıyan kısmı
    acıklanırsa sevinirim
  • aslında avantajdır... elektronik cihaz olsa %25 ek vergi binerdi tepesine... ama oyuncak olunca da gümrükteki test aşaması uzuyor bildiğim kadarıyla...
  • Gelse ne olur. O fiyatla 100 tane bile satamaz.
  • @Rictrunks :

mesajın psp ile ilgili kısmına dikkat çekmek istiyorum,
    nedense konuyla pek de ilgili değil gibi geldi bana, ayrıca eziklilk psikolojisi sonucu yazılmış gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wzzik

@Rictrunks :

nedense konuyla pek de ilgili değil gibi geldi bana, ayrıca eziklilk psikolojisi sonucu yazılmış gibi görünüyor.

bana daha çok türkiyedeki ürün sınıflandırması hakkında fikir vermesi amacıyla yazılmış gibi geldi... içinde oyun olan mp3 çalarlar elektronik alet, içinde mp3 çalar olan oyunlar oyuncak... garip yani...
    diğer taraftan sizin mesajınızsa üslup olarak sataşma gibi geldi... bunu da ben çocukluk olarak gördüğümü belirtiym :)
  • bi tane de ben alcaktım para kalmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: wzzik

@Rictrunks :

PSP ve DS'in oyuncak kategorisinde olduğunu bilen insan sayısı çok az. Eğer orada sadece DS'in oyuncak kategorisinde olduğunu yazsaydık "DS bebe işi" diyenlerin eline koz geçmiş olacaktı. Amaç, onları önlemek ve gerçekleri yansıtmak... Ayrıca ben DS sahibiyim ve bununla gurur duyuyorum. Ezik değil, şanslı hissediyorum kendimi. PSP'yi de kimsenin kötülediği yok. PSP de iyidir, DS de iyidir. Tercih meselesi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rictrunks -- 21 Nisan 2009; 17:37:23 >
  • Gayet açık konuştum nasıl almak istiyorsanız öyle alırsınız mesajı.Demek istediğim bir tür üste çıkma zihniyeti farkediyorum nintendocularda.
    bu daha uzayıp gider, her neyse konu sapıyor.
    150 GBP+% bilmem kaç vergi+Nortec'in komisyonu+Satıcı mağazanın komisyonu = 500 TL yi geçebilir.

edit: 550 yi de geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 21 Nisan 2009; 18:06:41 >
  • Türkiye'deki şartlarda Nintendo severlerin üste çıkma zihniyetlerini ve çabalarını doğal karşılamak gerekir. Neden mi?
    * Hiçbir Türk genel oyun sitesi Nintendo'yu diğer konsollar kadar önemsemiyor.
    * Hiçbir Türk genel oyun sitesi Nintendo haberlerine gereken yeri ayırmıyor.
    * Hiçbir Türk genel oyun sitesi Amerika satış haberlerini yayımlamaz. Çünkü zirvede her zaman DS ve Wii vardır. Bir kez denk gelmiştim fakat dikkat çekilen nokta konsol değil, oyun satışlarıydı.
    * Türkiye'deki oyuncu kitle yurt dışındaki kitleden tamamen farklıdır. Türk oyuncular grafiğe daha fazla önem verirken Amerika, Avrupa ve Japonya'daki kitle grafikten çok oynanışı önemsemektedir. Türkiye ve Amerika satış rakamlarını kıyaslarsak bunu daha iyi anlarız.
    * Türkiye'nin en çok satılan oyun dergisinde Nintendo kelimesi asla geçmez.
    Şimdi tekrar soruyorum. Nintendocu kitle, böyle bir Türkiye ortamında bazı şeylerin üstünde durmakta haklı mı, haksız mı?

Aralıksız tartışırım ve delilleriyle beraber sonuna kadar her şeyi kanıtlarım. PSP'ye de asla laf atmam, attırmam. Benim savunmam Nintendo'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rictrunks -- 21 Nisan 2009; 18:19:17 >

• Ricktrunks arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum ama genel türk zihniyeti oyunları sadece grafik oalrak değerlendirip belli başlı oyunları oynuyorki ki yüzde 70'i PS salonlarında Futbol gene bi o kadarı internet kafe salonlarında online oyun madurları yüzde 20'lik kısmı ise genelde araba yarışı dövüş gibi klasikleşmiş oyunları oyanrken Türkiye'de yalnızca yüzde 10'u o kadar bile olduğunu sanmıyorum Nintendo'nun oyunlarını oynuyorlar.Ve dedidiğim o yüzde 70'lik kısım Atari deyince sadece kafalarında aynı görüntü oluşur yani önlerine hangi eski konsol gelirse gelsin bunu hemen ateri olarak değerlendiren bir milletiz ve şunuda belirteyim benidme PSP'im var GOW tarzı oyunlarda çoğu oyuncu takılıyor nasıl takılıyor anlamış değilim DS'e çocukça diyen kişilere buradan sesleniyorum eğer DS'in oyunları çocukçaysa sizin o kanlı dövüşlü oyunlarınız daha çocukça.Dediklerimi anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

Neyse ana konuya geri dönelim DSİ TR'ye 550'den fazla bir fiyatla gelicek bana göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cırık -- 21 Nisan 2009; 20:35:34 >

• Nintendo kullanıcılarının mı yoksa Sony kullanıcılarının mı yaş ortalaması düşük acaba?

Dünya genelinde Nintendo, evet.

Ama madem her şeyi ülkemize göre yapıyorsunuz, söyleyeim.

TÜRKİYE'DE SONY KULLANICILARI ÇOLUK ÇOCUK!
  • Fiyatı belli zaten. 600tl..

Evet evet 600tl. Ps3 le kafa kafaya neredeyse
  • Wİİ'nin 2. eli temiz 300-350'den gidiyor şu anda DSİ'ı almak gereksiz Türkiye'den eğer imkanınız varsa yurtdışıdnan getirttirin ya da yabancı güvenilir sitelerden alın ben kuzenime Arabistan'dan aldıracağım 150-170 dolar arası yaklaşık 300 YTL'ye geliyor yarı yarıya zaten Türkiye'de bu fiyata DSİ'ı şu an için 100 kişi almaz (tabii zenginler için konuşmuyorum)...
  • Gümrüğü kafanızda büyütmeyin arkadaşlar.
    4 Tane DSi soktum TR'ye bir 5.si yolda , sorunsuzca ^^
  • Arkadaşlar dsi dün itibariyle Türkiyede satışa sunuldu mediamarktta gördüm. Fiyatıda 599 liraydı.
  • Bakalım kaç tane satabilecek bu fiyatla..
  • wii 800 kaat el konsolu dsi 580 kaat hemde oyuncak kategorisinde
  • psp ve ps3'ün farkı var PS3 iç çamaşırı kategorisinde satılıyor herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.