Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the_alien89

arkadaşlar 2800 tl bütçem var ve bu ay içinde almayı planlıyorum ALlah izin verirse. canon 650D 60D, nikon D5100, D7000 dikatimi, çeken ve bana uyan makineler. genelde tak gez lens olsun diyorum yanında ama tamronun 17-50 lenside hiç fena değil. yarımdı olur musunuz bu bütçeye nasıl bir makine almak mantıklı.

ilk dslr m olacak ama çevremde ki arkadaşlar da dslr makineler var ve bir çok defa kullandım (canon 1100D 7D 5D gibi)

eğer alırsanız 60 D öne çıkar bana göre. Biraz daha iyi sayılabilir diğerlerine göre. yanına da 17-50 gibi bir lens gayet güzel bir set oluşturabilir.

Video çok önemli değilse 7D gibi bir makine de çok iyi olabilir aslında.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    7D ve 70D ye de baktım buraya yazmadan önce ancak bütçemi aşıyorlar fazlasıyla. 60Dyi uzun süredir inceliyorum ama 650D deki işlemci farkı göz ardı edilemez ve videolardaki otomatik odaklama da cabası, diğer tüm özellikler aynı. açıkcası arada kaldım
  • the_alien89 kullanıcısına yanıt
    Arada kaldıysanız yapacağınız şey iki makineyi yakından görüp ona göre karar vermek. Makine elinize nasıl oturuyor nasıl oluyor onu görürsünüz.
  • Arkadaslar 650D tamron 17-50 ve sigma 70-300 Apo DG Macro lens nasıl seçim olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_alien89

Arkadaslar 650D tamron 17-50 ve sigma 70-300 Apo DG Macro lens nasıl seçim olur?

300 mm sizin için ne kadar gerekli olur bilmiyorum ama 55-250 daha iyi bir seçim olur. En azından biraz daha hafif ve biraz daha kaliteli bir objektif. Fiyatları da birbirine yakın. 70-300 ler nedense bana çok soft ve renkleri çok kötü geliyor.
  • tüm arkadaşlara öncelikle saygılarımı sunuyorum.
    Aranızda yeniyim fotoğraf çekme merakım, aldığım her telefonda hafızasını bitirene kadar foto çekmekle var oldu devam da ediyor. artık başlangıç seviyesinde birazda profesyonele yakın bir makine almayı düşünüyorum
    canon 650D çok hoşuma gitti videolarını izledim bütçem en fazla ona yetebiliyor üzerindeki kitle neler yapabilirim acaba çokta bilgim yok maalesef aydınlatırsanız sevinirim başka makine öneriniz olursa onlara da açığım ama 2bin tl yi geçemem

resimde gördüğünüz üzere bu tür fotoları çekmeyi daha çok seviyorum (foto galaxy s3 le çekildi yettiği kadar işte )

• quote:

Orijinalden alıntı: engova

tüm arkadaşlara öncelikle saygılarımı sunuyorum.
    Aranızda yeniyim fotoğraf çekme merakım, aldığım her telefonda hafızasını bitirene kadar foto çekmekle var oldu devam da ediyor. artık başlangıç seviyesinde birazda profesyonele yakın bir makine almayı düşünüyorum
    canon 650D çok hoşuma gitti videolarını izledim bütçem en fazla ona yetebiliyor üzerindeki kitle neler yapabilirim acaba çokta bilgim yok maalesef aydınlatırsanız sevinirim başka makine öneriniz olursa onlara da açığım ama 2bin tl yi geçemem

resimde gördüğünüz üzere bu tür fotoları çekmeyi daha çok seviyorum (foto galaxy s3 le çekildi yettiği kadar işte )

Bu tür fotoğraflar için çoğu zaman kit lens yeterlidir. Diğer ek lensler keskinlik, renk, doygunluk gibi şeylere etki etse de siz bunu başlarda çok farketmeyebilirsiniz.

Gün batımında ters ışık fotoğrafları için sadece ışığı ve kadrajı iyi ayarlamak yeterlidir. Baktığınız makine de oldukça iyi bir makine. Başlangıç için fazlasıyla iyi denebilir. Zaten buradaki herkesin genel olarak tavsiyesi makineye alışıp, kendinizi tanıyıncaya kadar kit lensle gitmeniz en fazla ucuz bir 50 mm alıp portre nin de zevkini almanızdır. Ondan sonra istekleriniz şekillenir ve ona göre hareket edersiniz.

Ayrıca kit lens herkes tarafından küçümsense de işi biraz bilen birisi o lensle harikalar yaratabiliyor. Bence ufak bir kit ile başlayıp makineyi iyice tanımak, herşeyine hakim olmak sonrasında hangi lensi alacağınıza ne tür fotoğraflar çekeceğinize karar vermek daha sağlıklı bir hareket olur. Ben de macro fotoğrafları ve doğa fotoğraflarını çok seviyordum başlangıçta ama sonra baktım ki benim olayım portre de oraya geçiş yaptım.

Siz de bu şekilde hareket edebilirsiniz.

Tabii alacağınız kit lensin 18-55 olacağını hesaba katarak söylüyorum. kit olarak yanında farklı bir lens veriyorlar mı bilemiyorum.

• Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    hocam dediklerinizi gayet iyi anladım demekki bende geçici heves yok muş harbi istiyomusum ben bu makinayi aliyom 650D yi ozaman

• 650D ve sigma 17-50mm f/2.8 aldım teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_alien89 -- 15 Ocak 2014; 20:57:36 >
  • Selamlar herkese, aynasız bir slr almak istiyor bir arkadaşım. 1000 lira, belki biraz daha fazla bir bütçemiz var. Ben daha önce samsung nx300 kullandım bir arkadaşımın, fakat onun fiyatı biraz yüksek (1800) civarında geziyor sanırım hala). Sizin önerebileceğiniz makineler var mıdır? Canon ve Nikon'un aynasız makineleri hakkında pek iyi şeyler okumadım, o yüzden sanırım Olympus, Samsung, Sony gibi markalara yöneleceğiz. Tahminen kit lens ile alacağız ama daha çok geniş açı çekmek istiyor arkadaşım, o yüzden belki bir 10-20 mm arasında (hangi markada hangi mm varsa) bir prime lens de alabiliriz ekstra.
  • thuringwethil T kullanıcısına yanıt
    hocam olympus lara bakabilirsiniz 1100 1200 civarı bulunabiliyor, Aynı şekilde NEX in 2. ellerinide bi göz gezdirin, bence. Olympus hakkında Jiddi hocama sorabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi forumlar arkadaşlar

aklımdaki makineleri yaziyim sizde bana tavsiye yollarsanız sevinirim

samsung nx300

sony slt-a58k

canon 650d - 100d

tavan fiyatım 2000 Tl dir farklı tavsiyede bulunacak arkadaşlar dikkate alabilirler.

yorumunuzu bekliyorum ilgi göstericek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: riza_azir

iyi forumlar arkadaşlar

samsung nx300

sony slt-a58k

canon 650d - 100d

tavan fiyatım 2000 Tl dir farklı tavsiyede bulunacak arkadaşlar dikkate alabilirler.

hepsi iyi makina...

ancak;
    sony slt serisinin geleceği yok...
    samsungda lens seçenekleri kısıtlı...
    canonun lens imkanları çok geniş, nikon peşinden geliyor...
    650 iyi ama bence 100d (küçük gövde sevmeyenlere onu da önermem)...
    650d, 700d, 100d'nin yanında 18-135stm
    yada
    nikon d5100, d5200 yanında 18-105vr düşünülebilir...

para yetmeyecekse 18-55stm ve 18-55vr de olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: riza_azir

iyi forumlar arkadaşlar

samsung nx300

sony slt-a58k

canon 650d - 100d

hepsi iyi makina...

ancak;
    sony slt serisinin geleceği yok...
    samsungda lens seçenekleri kısıtlı...
    canonun lens imkanları çok geniş, nikon peşinden geliyor...
    650 iyi ama bence 100d (küçük gövde sevmeyenlere onu da önermem)...
    650d, 700d, 100d'nin yanında 18-135stm
    yada
    nikon d5100, d5200 yanında 18-105vr düşünülebilir...

para yetmeyecekse 18-55stm ve 18-55vr de olabilir...

daha amatörüm şimdilik uçuk bi lense ihtiyacım yok samsungun geleceği var gibi duruyo ve yenilikçi olması iyi yeni lensler çıkaracaktır ileride. tavsiyen için sağol değerlendirmeye alıcam

• Herkese ve üstadlara şimdiden selammlar..

Öncelikle fotoğrafa karşı herhangi bir merakım yok ancak 1 ay sonra erasmus yapacağım ve birçok ülke gezeceğim bu yüzden fotoğraf makinası şart oldu.

Aklımda hiçbir makine yok ancak bugün Nikon d3000 diye bir makinaya rastladım ikinci el temiz 550ye filan bulunur.. Gibi. Benim de maksimum bütçe bu. Ama her ne kadar makinalardan anlamasam da teknoloji ile aram baya iyidir, o yüzden biliyorum ki bu tarz birçok alternatif makina bulunabilir. Bu yüzden de siz üstadlara danışmaya karar verdim. Bana bu bütçeye uygun ve nikonun bu modeli ile kıyaslayacabileğim makinalar önerebilir misiniz? Fotoğrafa meraklı değilim evet ama daha önce hiç çekmedim belki de makinayı elime alınca müthiş bi ilham da gelebilir yani bilmiyorum o yüzden iyi bir makina olması tercihimdir.

Söz sizde

• riza_azir kullanıcısına yanıt
    Hocam Bu makineleri yazdigine gore amac video mu ?
    oyleyse veya degilse ben Sony de A58. onermem. Ya A57 Alin yada A37 Alip lens dizin.
    Canonda ise 600D alinmali bence ustunede Lens. tabi 2.el 60D de olur.
    Samsung Nx hakkinda fazla bilgim yok fakat iyi yorumlar duydum. Bence sirf lens cesitliligi yuzunden bir makine alinmaktan vazgecilmez. standartlariniza uyuyorsa NX alin. Lrns yelpazesini gitgide genisletecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

Hocam Bu makineleri yazdigine gore amac video mu ?
    oyleyse veya degilse ben Sony de A58. onermem. Ya A57 Alin yada A37 Alip lens dizin.
    Canonda ise 600D alinmali bence ustunede Lens. tabi 2.el 60D de olur.
    Samsung Nx hakkinda fazla bilgim yok fakat iyi yorumlar duydum. Bence sirf lens cesitliligi yuzunden bir makine alinmaktan vazgecilmez. standartlariniza uyuyorsa NX alin. Lrns yelpazesini gitgide genisletecektir.

Video çekmek gibi bi amacım yok sadece fotoğraf kalitesi önemli fakat nx aynasız hafif daha rahat ama bi 650 nin kalitesi kadar olurmu kafamın karıştığı nokta burası 2 sininde gece ve gündüz fotoğraf kalitesini görebilsem aklımda soru işareti kalmaz :) sony pek kullanamadım onun hakkında bişe diyemem. yorumun için teşekkürler.
  • riza_azir kullanıcısına yanıt
    Bu arada unutmadan diyeyim aynasızlatı seviyorsanız, olympuslarada bakım

• Tamam inceliyicem

• aynasız makinalarda çığır açan bir kaç makina da be öneriyim ama fiyat bütcenize göre değil karışık olarak

sony nex3 nex5 nex7(bütce zorlar)

olympus OM-D E-M1 - E-PL5

panasonic DMC-GM1

samsung nx300, nx20

fujifilm xpro1- xe1-xe2-xa1

canon eos m

bu cihazlar arasında favorim fuji xe2 şuan 60d kullanıyorum ama muhtemelen alacağım olmadı olympustan yanada kullana bilirim seçimimi ama fuji daha ağır basıyor bu ara
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.