Şimdi Ara

###DSLR - Aynasız Sistem ve Ekipman Tavsiyeleri### (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
19
Favori
99.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: cem_kenan

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

200 liraya Canon A3000 IS, 300 liraya da kaldıysa şayet dartyden Canon Sx120 IS. ISO performansı yüksek makineler ise ancak 2. el alınır bu paralara.

canon sx120 nin oto çekim modu nasıl.

Açıkçası kullanmadım. Ama Her türlü manuel moda sahip olması, ccd sensör olması ve megapikselin 10 MP'de tutulması cihazın üstün özellikleri. Canon'un sadece en zayıf giriş makineleri otomatik ayarlarda çuvallayabiliyor. SX serisi orta ayar kompakt makine olduğundan kötü sonuç vermez. O fiyata o cihaz kesin tavsiyemdir.

@Trip1LikeDo

Cevabınız alıntıda yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 10 Ocak 2012; 1:02:47 >

• finepix xp10 , canon sx120 arasında kaldım hangisi daha iyidir sizce ?
  • http://www.klasfoto.com.tr/Weifeng-58-mm-Circular-Polarize-Filtre-Weifeng-CPL,PR-4314.html

Bu polarize'yi almayı düşünüyorum ama fiyatından dolayı bir şaşkınlık var üzerimde. İş görür mü diğerleri gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkbrk07

merhaba arkadaşlar. d-slr almaya düşünüyorum 1 haftadır. benim ilk amacım video çekmek ama fotoğrafa da ilgim var. başta video kamera alacaktım fakat film sektöründe bile d-slr lerin kullanılması (behzat ç. , kaybedenler kulübü , house dizisinin 1 bölümü vs. vs.) beni d-slr lere doğru yönlendirdi. tabi bahsettiğim projelerde daha çok profesyonellere yönelik canon 5d mark ii kullanılmış ama orta düzey makinelerde de video çekimlerinde güzel sonuçlar alınıyor gibi.

amacım kısa filmler çekmek. 2000 TL nin biraz üstüne kadar bir makine alacağım ve video kamera mı d-slr mi alsam kararsız kaldım. aslında d-slr almak beni daha mutlu edecek gibi ama video kalitesi olarak bu fiyatlarda olan bir d-slr beni tatmin eder mi? fikirlerinizi düşüncelerinizi bekliyorum.

d-slr yi almak ve video kamera almak diye eksiler artılar sıralayabilirseniz çok güzel olur. bu konu birçok kişinin kafasında soru işareti gibime geliyor. şimdiden teşekkürler, saygılar...

dipnot : d-slr olarak kafamda nikon d5100 var..

Video çekimiyse kesinlikle video kameralara yönel.

Sabit bir LCD işine yaramaz. Hareketli bir LCD video kameralar için standarttır ama DSLR almaya karar verirsen LCD ekranın hareketli olmasına dikkat et.

Ses konusunda çok pahalı modellere yönelmediğin sürece DSLR'lerin ses kalitesi "bir fotoğraf makinesinde olması gerektiği kadar" olacaktır. DSLR almaya karar verirsen kaydederken aynı anda sesi dinleyebiliyor musun ona dikkat et, çekimlerden sonra büyük hayal kırıklığı yaşayabilirsin.

Zoom konusunda sıradan bir video kamerada bile yumuşak geçişler yapabilirken DSLR kameran ile lens üzerindeki zoomda kendi yeteneğin ölçüsünde bir sonuç alabilirsin, ki kesinlikle istediğin sonucu alamazsın.

Çözünürlük ve fps konusunda DSLR'ler video kameralara yetişti sayılır. Yine HDMI çıkış da ekstra monitör kullanman gereken durumlarda işine yarayacaktır. Yeni modellerden aldığın sürece bu konularda sorun yaşamaman lazım.

Özetle, Türkiye fiyatlarını bilmiyorum ama yurt dışı fiyatlarında bir Canon video kameranın fiyatı 300 dolar, video konusunda iddialı denilen 5DMII'nin fiyatı 2300 dolar(LCD ekranı onun bile sabit). Yani adam akıllı video işlevleri olan bir DSLR istiyorsan ödemen gereken bedel belli :)

Edit : Yazmayı unutmuşum. Tam olarak fiyat limiti nedir bilmiyorum ama DSLR aldığın zaman yanına bir(ya da ihtiyaca göre birkaç) tane de sağlamından lens eklemen gerekli(tanesi 500$ civarı), çanta, lens temizleyiciler, lens hood, kaliteli filtreler, tripod-monopod vs. aksesuarlar da birkaç yüz dolar tutar. Ben yine şeytanın avukatlığını yapıp en azından kafandaki rakamlarla DSLR kameralardan uzak durman gerektiği konusunda seni uyarayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi90 -- 10 Ocak 2012; 6:26:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SherlockHolmess

merhaba arkadaşlar canon 60d body ye hangi lensleri seçmeliyim yardımcı olurmusunuz?

benim aklımda olanların birincisi canon 50mm f1.4 veya 1.8 bildiğim kadarıyla bunlar portre ve gece çekimlerinde kullanılacak lensler birde tele,manzara ve genel kullanımlar için (sizin deyişinizle tak gez) hangi lensleri önerirsiniz?

Öncelikle ne tarz fotolar çekeceğinizi bir kararlaştırın. elinizde 18-55 kit lens varsa eğer 50 mm 1.4 ve tele olarak 55-250 tele objektif işinizi görecektir. Bütün bunlara ek olarak bir de bütçenizi belirtirseniz daha iyi objektif veya daha farklı objektif tavsiyede bulunabiliri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

merhaba arkadaşlar canon 60d body ye hangi lensleri seçmeliyim yardımcı olurmusunuz?

benim aklımda olanların birincisi canon 50mm f1.4 veya 1.8 bildiğim kadarıyla bunlar portre ve gece çekimlerinde kullanılacak lensler birde tele,manzara ve genel kullanımlar için (sizin deyişinizle tak gez) hangi lensleri önerirsiniz?

Öncelikle ne tarz fotolar çekeceğinizi bir kararlaştırın. elinizde 18-55 kit lens varsa eğer 50 mm 1.4 ve tele olarak 55-250 tele objektif işinizi görecektir. Bütün bunlara ek olarak bir de bütçenizi belirtirseniz daha iyi objektif veya daha farklı objektif tavsiyede bulunabiliri.

öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Şuan elimde fujifilm s2950 var.yakın zamanda dubaiden canon 60d ve canon 50mm f1.4 gelicek.aslında makro çekimleri seviyorum ama malum lensler biraz pahalı onun için makroları şuan için fujifilm ile çekmeyi düşünüyorum.sorumda şu,50mm f1.8 in yanında ihtıyacım olucak hangi lensleri tavsiye edersiniz? hayyamdan alıcam büyük ihtimalle 500 tl civarında olursa iyi olur.(hertürlü fotoğraf çekebilirim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Trip1LikeDo

finepix xp10 , canon sx120 arasında kaldım hangisi daha iyidir sizce ?

Birbirlerinden çok farklı makineler? Su altı kamera için Panasonic FT3 öneririm ayrıca. XP10 ekonomik çözümdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

http://www.klasfoto.com.tr/Weifeng-58-mm-Circular-Polarize-Filtre-Weifeng-CPL,PR-4314.html

Bu polarize'yi almayı düşünüyorum ama fiyatından dolayı bir şaşkınlık var üzerimde. İş görür mü diğerleri gibi?

Kaynamasın :)

• Cevaplar icin tesekkurler 2000 liraya bi kamera almak daha mantikli gibi haklisiniz. Sonucta video icin yapilmis. Simdi dslr alirsam fotografcilik icin gelistirilmis seylere de para odemis ve asil onemli olan video kismina daha az verim almis olucam gibi.
  • quote:

quote:

http://www.klasfoto.com.tr/Weifeng-58-mm-Circular-Polarize-Filtre-Weifeng-CPL,PR-4314.html

Kaynamasın :)

Buna para verilmez hayatta.Bu etkiyi photoshopta yapmak 30 saniye

• quote:

quote:

quote:

öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Şuan elimde fujifilm s2950 var.yakın zamanda dubaiden canon 60d ve canon 50mm f1.4 gelicek.aslında makro çekimleri seviyorum ama malum lensler biraz pahalı onun için makroları şuan için fujifilm ile çekmeyi düşünüyorum.sorumda şu,50mm f1.8 in yanında ihtıyacım olucak hangi lensleri tavsiye edersiniz? hayyamdan alıcam büyük ihtimalle 500 tl civarında olursa iyi olur.(hertürlü fotoğraf çekebilirim)

Arkadaşın yukarında yazdığı 18-55 ve 55-250 işinizi fazlasıyla görecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

quote:

Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

Arkadaşlar su an yurtdisindayim ve fotoğraf makinesi almaya karar verdim, pek bilgili olmadigim için yardiminiza ihtiyacım var.

Acemi kullaniciyim , o yüzden mikro modellerede baktım , canona baktım birde. Bugün biraz araştırma yaptık, şu modeller hoşumuza gitti. Fiyatlarınıda yazıyorum

Sony Nex C3 18-55mm 955 TL
    PANASONIC DMC-GF3 904 TL
    Canon 550d 18-55mm 1300 TL

Siz hangisini önerirsiniz arkadaşlar?

550D alınır hocam. diğer makinalardan bir gömlek üstün. nex-5n varsa onu da düşünün :)

Bugün sony nex-5n e de baktık, çok hoşumuza gitti. Fiyatı 1179 TL ye geliyor 18-55 mm lens ile.

Sonuç olarak şu modeller arasında kaldım ;

Sony Nex C3 18-55mm 955 TL
    Canon 550d 18-55mm 1300 TL
    Sony Nex-5n 18-55mm 1179 TL

550 D Bütçeyi zorladığı için sony lere yöneldik. C3 ile 5N arasında 200 lira fark var, bu farka değermi ? 5N mi almalıyım yoksa C3 mü ?

nex 3 ve nex 5n arasinda kalirsaniz nex3 e bakmayin bile, tabiki o da guzel ama nex 5n daha iyi iso konusunda olsun, video da olsun, dokunmatik ekrani falan aradaki 200 liraya kesinlikle deger

• Hocam benim bu filtre ile yapmak istediğim; güzdüz uzun pozlama. O yüzden almak istemiştim.

• Gerektiğinde de su altında çekim yapmak iyi olur die düşünüp o modele bakıyordum yazın falan
  • quote:

Hocam benim bu filtre ile yapmak istediğim; güzdüz uzun pozlama. O yüzden almak istemiştim.

Gündüz uzun pozlamayı polarize değil ND filtre ile yaparsınız. ND filtrelere bakın.
  • quote:

quote:

Hocam benim bu filtre ile yapmak istediğim; güzdüz uzun pozlama. O yüzden almak istemiştim.

Gündüz uzun pozlamayı polarize değil ND filtre ile yaparsınız. ND filtrelere bakın.

Hocam onlarda cok pahalı. Polarize bi nebze olsun enstantane düşürmeme yetmez mi? 100 iso, f22 ile en fazla 1/20 yapabildim gündüz. 1" yada 1'5"'e düşmesi yeterli benim için.
  • polarizenin amacı stop düşürmek veya ışık girişini engellemek değil. Sadece yansıyan ışığı engellemek. İstediğinizi ND filtreler yapıyor. düşük stoplu bir nd filtre çok da pahalı olmasa gerek.
  • Peki ND filtrelerin dereceleri neye göre değerlendiriliyor. Anlamları ne yani?
  • Stop değerleri var. Düşük stoplu olanlar daha fazla ışık alıyor. yani 8x olanlar var. onlar misal 4 stop düşürüyordur. 4x alırsanız 2 stop düşürür. Bu size ne sağlar?

4 stop düşüren 1/30 dan 30" yeye kadar düşürebilirken diğeri 10" saniyeye düşürecektir (örnektir. değerleri tam olarak açıklamalarda yazar)

Haliyle düşük stoplu olanlar daha ucuz olacaktır. İşinizi de görecektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Peki ND filtrelerin dereceleri neye göre değerlendiriliyor. Anlamları ne yani?

Dereceler stop değerine göre belirleniyor.Filtrenin üzerinde yazan stop değeri arttıkça uzun pozlama zamanı artıyor

Ayrıca ben kaynak camı ile uzun pozlama yapan gördüm bu forumda

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.