Şimdi Ara

DSLR Başlangıç için seçtiğim makinelerden hangisini almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Pentax K-7 gövde kalitesi bakımından çok iyidir, renk skalası da öyle. Ama keskinlik ve ISO başarımı olarak Nikonun gerisinde kalır. K-7 kullandım, keskinlik takıntım olduğu için elden çıkarmıştım. ISO 800'de ince grenleri olsa da kullanılabilir sonuçlar verir, ISO 1600 de de çok kötü sayılmaz ama grenler görünür. Bir düşük modeli k-x yüksek ISO'da çok daha iyidir, ISO 1600'de temiz fotoğraf verir ama onda da keskinlik yetersiz. K-r için yorum yapamam.

Şu durumda K-7 mi, Nikon D3100 mü diye düşünsem arada kalırım, K-7'nin harika renkleri mi, Nikon'un keskinliği mi? Nikon D90'ın bahsi de geçmiş, onu tercih ederdim, gerçi o da gereksiz pahalı şu devirde. Ama yerinde olsam temizliğinden emin olduğum Canon 40D alırdım, harika bir cihaz...

K-7 ile çektiğim bir fotoğraf.
     DSLR Başlangıç için seçtiğim makinelerden hangisini almalıyım?

Tekrar uyarayım, loş ışıkta ISO kasacaksan K-7'den uzak dur, üzer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 14 Ağustos 2013; 21:16:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lastelbruz

bence giriş seviyesi diye kendinizi şartlandırmayın. bir K7, ve ya 60D ya da D90. bu makineleri bence herkes kullanabilir. bir alıştıktan sonra üst ekran ve çift tekerlek makine kullanımını oldukça etkiliyor. bence bu işin sadece keyfindeyseniz Pentax alın derim. gövde kalitesi olarak pentax oldukça iyi. lenslerde ise pentaxın avantajlı olduğu lensleri de var, dezavantajlı olduğu lensleri de var. 180 TL'ye manuel 50mm f:1.4 lens aldım, zevkle kullanıyorum. 70 TL'ye 28-80 lens aldım, 18-55 WR (yalıtımlı lens) alana kadar kullandım. aynı şekilde nikonun da vardır manuel lensleri uygun fiyata. bildiğim kadarı ile nikonda da kullanılabiliyor eski lensler.
    neyse çok düşünmeyin. bir an önce bir gövde alın kendinize ve fotoğraf çekin. şimdiden hayırlı olsun.
    Nikonda LAM mesafesinden dolayı eski lensler kullanılamıyor. Sadece makro olanlar belki kullanılabilir, o da yakın mesafeden dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 14 Ağustos 2013; 21:23:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Pentax K-7 gövde kalitesi bakımından çok iyidir, renk skalası da öyle. Ama keskinlik ve ISO başarımı olarak Nikonun gerisinde kalır. K-7 kullandım, keskinlik takıntım olduğu için elden çıkarmıştım. ISO 800'de ince grenleri olsa da kullanılabilir sonuçlar verir, ISO 1600 de de çok kötü sayılmaz ama grenler görünür. Bir düşük modeli k-x yüksek ISO'da çok daha iyidir, ISO 1600'de temiz fotoğraf verir ama onda da keskinlik yetersiz. K-r için yorum yapamam.

Şu durumda K-7 mi, Nikon D3100 mü diye düşünsem arada kalırım, K-7'nin harika renkleri mi, Nikon'un keskinliği mi? Nikon D90'ın bahsi de geçmiş, onu tercih ederdim, gerçi o da gereksiz pahalı şu devirde. Ama yerinde olsam temizliğinden emin olduğum Canon 40D alırdım, harika bir cihaz...

K-7 ile çektiğim bir fotoğraf.
     DSLR Başlangıç için seçtiğim makinelerden hangisini almalıyım?

Tekrar uyarayım, loş ışıkta ISO kasacaksan K-7'den uzak dur, üzer...

Öncelikle teşekkür ederim hocam cevap verdiğiniz için bende k7 ile aşırı karanlık bir alanda fotoğraf çekecek değilim fakat akşam olduğunda köprü yada sokak lambası çekmek hoş olurdu beni bu karelerden mahrum bırakacaksa farklı model k-r yada d90 düşünebilirim fazla parada veremeyeceğim gövdelere 900 1000tl arası d90 var kit lenssiz makineler var ama onda da kit lens almak gerekir 150 200 tl gene beni sarsar bakıyorum 750tl shutter sayısı dağlar taşlar bu sebepten dolayı k7 düşünmüştüm

canon gövdelere bir türlü kanımda ısınmıyor içime sinmeyen gövde de kullanmak istemiyorum.

• Az ışıkta durağan nesneleri çekeceksen (körü, kızkulesi, vs gibi) zaten tripodla ve en düşük ISO'da çekmen gerekir, bu durumda sıkıntı olmaz K-7 ile. Ama akşam ev içinde veya loş bir mekanda flaş kullanmadan insanları çekeceksen en azından 1/30 sn için ISO 800 kullanman gerekir, hatta 1600. O zaman sıkıntı olur işte Onun dışında keskin fotoğraf takıntın yoksa (benim gibi değilsen ), K-7 gerçekten çok güzel makinadır.

Bu arada Canon 40D bütün ön yargıları paramparça edecek makinadır, bir kez daha tavsiye etmiş olayım yine de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Az ışıkta durağan nesneleri çekeceksen (körü, kızkulesi, vs gibi) zaten tripodla ve en düşük ISO'da çekmen gerekir, bu durumda sıkıntı olmaz K-7 ile. Ama akşam ev içinde veya loş bir mekanda flaş kullanmadan insanları çekeceksen en azından 1/30 sn için ISO 800 kullanman gerekir, hatta 1600. O zaman sıkıntı olur işte Onun dışında keskin fotoğraf takıntın yoksa (benim gibi değilsen ), K-7 gerçekten çok güzel makinadır.

Bu arada Canon 40D bütün ön yargıları paramparça edecek makinadır, bir kez daha tavsiye etmiş olayım yine de.

peki d90da iso 800 de 1600 de noise k7 deki gibi mi yoksa daha az mı olur 2sininde max iso 3200 diyor karşılaştırmalarda

• D90 ISO konusunda K-7'den çok daha iyidir. Max ISO önemli değil, vereceği performans önemli.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.