Arkadaşlar belki konuyu hortlattım ama ben bu DSLR ve video kamera konusunda biraz hassasım evet dslr makinalar güzel işler çıkarıyor ama ne olursa olsun bir fotograf makinası bu tıpkı anadol marka bir binek arabayı kamyonete çevirmek gibi birşey oluyor DSLR ile iyi bir video çekmek demek 1-tam ekipmanlı bir mattebox ortalama fiyatı 1000 tl 2- dijital ses kaydedici -------------------------- 200 tl 3-orta kalite bir mikrofon ----------------------100 tl 4-harici güç adapteri aparatı--------------------150 tl 5- bu ekipmanı tartacak bir tripod--------------250tl 6-buna birde objektif ve filtreleride ekleyelim-800 7 birde tepe lambası lazım----------------------120 8- buna birde 7 inç monitör takmak lazım-----500 ile 800 ortalama bişey peki bu monitörün oynar özellikli ayagı sadece 100 tl diyelim evet şimdilik bunlar yeterli diyelim sabit görüntü çekimlerini çok güzel yapabilirsiniz zoom ve fokus olayında yani
şimdi burdan monitörü ses kaydediciyi çıkartalım bu ekipman DSLR ile kaça patladı bir bakalım
birde sadece DSLR yi sadece video kameraya çevirip öyle fiyat karşılaştırması yapalım yani bir mikrofon ve üzerinde focus ve zoom aparatı olan bir rail sistem sadece dslr yi oturtacagımız zoom focus aparatını baglayacagımız sistem yani bunlarla bir video kameraya çevirebiliriz ve yine hala istedigimiz gibi olmaz bu saydıklarımın hepsi ve hatta sdeadicam spot ışıklar vs bir dünya malzeme aldım ve ben bu malzemeyi panasonic ag ac120 kameram için aldım telsiz yaka mikrofonunda tutun zeplin boom pole sine kadar ve hala yetersiz geliyor ama profesyonelce düşündügüm için tabi bu herkes için geçerli degil kısacası full hd bir kamera alın zoom focus mikrofon derdinden kurtulun ve kamerayı elimde nasıl tutucam nasıl daha stabilize bir çekim yaparım dile dönüp durmayın madem işin içine ekipman giriyor bir dünya para harcayıp neden en basit şeyleri bile elimle focus zoom ayarı yapyayımki tabi bu profenyonellikle alakalı birşey ama isteyen arkadaşlar youtub daki (turgay aygün) videolarıma bakabilir en azında alacakları ekipmanı türkce anlatan videolar herkese iyi çekimler saygılar http://www.youtube.com/watch?v=AvrRBrHdQwI&hd=1