Şimdi Ara

DT 990-Weston UM2 Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Kulaklik almaya karar verdim, cevap bulamadigim bazi sorulari sizlere sormak istiyorum. HD 800 ve 650 nin Beyerdynamic DT 990 ile hemen hemen ayni cizgide oldugu (Dogrumudur ?) soylenmesine ragmen arada 5-10 kat fiyat farki var bu nedendir ? HD 800 e butcem yetmedigi icin dt 990 almaya karar verdim (250 ohmluk versiyon) fakat bir sorun var. Elimde ahim sahim bir amfi yok, aslinda hic yok. Urunu bilgisayarda kullanmak istiyorum Creative X-Fi Elite Pro ses kartim var. Iyi amfiler kadar olmasa da en azindan kulakligin hakkini verecek kadar, iyi bir Hifi deneyimi yasayabilecek kadar kaliteli temiz ses alabilir miyim acaba ? Ek olarak su an elimde creative aurvana live kulaklik var fakat pek memnun degilim bir fark olsada standart geldi biraz sesi. 128 kbps mp3 dosyalari ile 1000 kbps flac dosyalari arasindaki kalite farkini kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayim anlayamiyorum. Dt 990 ile aurvana arasinda muazzam bir fark olur mu ? HD 800 icin bir gitarin tellerinin tum seslerinin tek tek ayirt edilebileceginden muazzam imagining ozeliginden vs bahsedilmis, bu da beni Hifi kulaklik almaya itti (cezbetti :)). Bundan once westone UM2 alacaktim fakat hifi bana daha dogru bir secim gibi geldi. Ama westone (in ear) daha pahali. Kiyaslama yaparsak DT990 ile westone UM2 arasindaki fark nedir? Hangisi daha derin gercekci iyi ses kalitesi sunuyor ? Tekrar westonu dusunmeye baslayabilirim dusunceleriniz benim icin cok onemli. Son olarak telefon icin de bir kulaklik dusunuyorum. V-Moda vibe ve V-Moda Bass Freq arasindaki farki ogrenmek istiyorum sizlerden ? Her yerde vibe modelinden bahsedilmis ama Bass Freq'in teknik detaylari vibe den cok cok iyi. Bass Freq tada vibe de bgahsedilen o derinlik vs var mi acaba hangisi daha iyidir?

Sorularim bunlar arkadaslar sizi yordugum icin ozur diler, simdiden yardimlariniz icin tesekkurlerimi sunarim . . .

• DT990'ın HD800 ayarında olduğunu kim söylemişse, orayı bir daha okuma. HD650 ile yakın seviyelerde denilebilir.

990 alacaksan 32lik olan versiyonunu al, besleme sorunun biraz olsun ortadan kalkar. Creative Aurvana Live'den sonra hayatının değişmesini bekliyorsan bekleme, çünkü sistem sadece kulaklık ile olan birşey değil. Muazzam fark olmaz.

Eğer besleyemeyecek durumdaysan küçük kulaklıklardan alman daha doğru olur fakat bu detay kulaklığı olarak UM2 uygun değil.

UM2 ve 990 İkisi farklı imaging sunuyor kafa içerisinde. Kafaüstü ile kulakiçinin farkı bu.www.techno-fi.net adresinde bu konular hakkında uzun uzun yazılar var.

Vibe ve Bass Freq yerine Faze veya Vibe II düşünün.

• amfi felan kullanmayacaksan beyer ve sennheiser düşünme.denon ah-d2000 almak daha mantıklı.amfi gereksinimi yok,istediğine tak kullan.
  • audio technica m50 de çok fazla övülüyo.listeye girmez mi acaba?

öte yandan beyerdynamic'ler ne kadar güzel kulaklıklar yahu..sırf bakmak için bile alınır
  • Yaw aklimda dt 990 var :D Sesin siddeti fazla onemli degil benim icin kaliteden cok odun vermeyecek sekilde acmaz mi benim ses karti yaw :( Ayri unitesi var ama kulaklik cikisi ne kadar besleme gucune sahip bilmiyorum. Urun bu :http://store.applebazaar.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/X-Fi_ElitePro_l.jpg

Fikri olan yok mu bu konuda ? Birde hepsi birbirinden farkli iyi-kotu yonleri var biliyorum ama kefeye koydugumuzda ses kalitesi bas-tiz dengesi olarak hangisi daha iyi genel olarak ogrenmek istiyorum: Weston UM2-DT 990 :D Tesekkurler

Dt 990 da israr etmemin sebebi hangi kulaklik arastirma sitesine girsem grado rs1, HD 800 v.s gibi urunlerle kiyaslanmasi ve acik arkali olmasi (Sahne secimini mukemmellestiriyormus). Imaging olayinin biraz olsun gercege yakin olmasini istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 23 Ocak 2011; 19:14:57 >

• Genel olarak DT990 daha iyi.

Ses kartından da sana göre süper bir ses alırsın ama alırsan DT990 32ohm olanını al..
  • Birseyi daha merak ettim. HD 650, grado rs-1 v.s Amazonda 500-600 $ civarindayken beyerdynamic ler neden 150-200 $ seviyelerinde :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çünkü indirime girmiş sadece 250lik. Dediğim 32lik 250$.

HD650 normalde 320-380$ aralığında geziyordu, ki daha ucuza çok rahat bulunabildiğini hatırlıyorum.

RS1 ise zaten üst bir versiyon ikisine göre de..

Ayrıca bu bir fiyatlandırma politikası, altında ne arıyorsun bilmiyorum. Kampanyalar olabilir, stokta az kaldığı için pahalı olabilir, bulunmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: renan6363

Birseyi daha merak ettim. HD 650, grado rs-1 v.s Amazonda 500-600 $ civarindayken beyerdynamic ler neden 150-200 $ seviyelerinde :)

HD650 yaşayan bir efsane.çok tutulduğundan fiyatları çok düşmüyor bana göre.

pea. kardeş m50 bu arkadaşa olmaz şahsen,hifi sınıfı bir kulaklık değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 23 Ocak 2011; 19:37:13 >
  • um2 dışındaki saydığınız kulakların sahibi olarak ve uzun süre kullanmış biri olarak hd800'i bu kulaklıklardan ayrı bir yerde tutmanız gerek fiyat ve ses bakımından. Çünkü çok ayrı bi kulaklık ve ne kadar iyi sistem o kadar güzel sonuç elde ediyosunuz. Yani kulaklığın dışında bi 2000$ daha verebilcekseniz hd800'ün keyfini çıkarırsınız, ben elimdeki amfi ve dac'ın yetmediğini biliyorum zaten elimdekiler çok iyi bir amfi ve dac değil ve kulaklığın daha iyi sistemleri istediğini çok net anlıyabiliyosunuz ve sırf bu yüzden elimden çıkarmak istiyorum. Neyse dediğim gibi hd800 12 silindirli araba gibi. Çok yakar

Kısa olarak dt990 pro ve hd650 yi özet geçeyim. dt990 istediğinizden dt990'a daha ağırlık vererek yazıyorum. dt990 pro dinlediğim en basslı açık kulaklık diyebilirim. Sahne olarak hd650 tabi ki daha başarılı, dt 990 dan sonra geçtiğinizde rahatlıyosunuz. dt990 da hafif bi perde var, tiz olarak çok başarılı diyemem ama midlerinden memnundum Tiz başarılı değil derken bu sınıfta ki kulaklıkları değerlendirerek yazdım yani asla vasat değil. hd650 ye göre çok daha bangır bangır bi kulaklık dt990, tabi bunda basslarında etkisi var. Aslında şöyle diyebiliriz dt990 biraz eğlencelik, hd650 ise ne kadar bana göre bi kulaklık olmasada dt990'a göre daha doğru bi kulaklık. dt990 doyma konusunda hd650 ye göre daha kolay. Aynı kulaklıklara yılmaz nickli arkadaşda sahipti, bu konuyu görürse oda görüşlerini yazar herhalde. Onun amfi ve dac çok daha iyi, haliyle daha doğru yorumlar alabilirsin. Ama benim favorim her zaman grado sr60,hd555 ve hd600 combosudur ayrı mesele

Tabi ne tarz dinlediğini yazmamışsın onuda yazarsan daha iyi olur. denon d2000 de iyi bir tercih olabilir fakat açık kulaklığın kalitesi ve doğallığı tartışılmaz bana göre.

• Aydinlatici mesajlariniz icin cok tesekkur ederim. DT 990 da israr etmemin bir diger sebebi de urunu yurt disindan alamayacak olmam. Turkiyede 450 Liraya sifir satan birine rastladim. Acikcasi bu segmentte bu fiyata fazla secenegim yok. Hemen hemen ayni fiyata hd 600-650 bulabilsem onu da dusunurum tabiki. Tekrar cok tesekkur ederim

Genelde rock, heavy metal dinliyorum fakat kulakligi tek alma sebebim bu degil biraz sacma olacak belki ama %40 oyun icin aliyorum diyebilirim. Belki bilirsiniz Qpad dt 770 modelini ismini degistirerek (QPAD® QH-1339) muazzam dehset otesi en iyi oyun kulakligi diye 750 TL (Turkiye fiyati) ye satiyor :) :http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 23 Ocak 2011; 20:10:50 >
  • quote:

Aydinlatici mesajlariniz icin cok tesekkur ederim. DT 990 da israr etmemin bir diger sebebi de urunu yurt disindan alamayacak olmam. Turkiyede 450 Liraya sifir satan birine rastladim. Acikcasi bu segmentte bu fiyata fazla secenegim yok. Hemen hemen ayni fiyata hd 600-650 bulabilsem onu da dusunurum tabiki. Tekrar cok tesekkur ederim

Genelde rock, heavy metal dinliyorum fakat kulakligi tek alma sebebim bu degil biraz sacma olacak belki ama %40 oyun icin aliyorum diyebilirim. Belki bilirsiniz Qpad dt 770 modelini ismini degistirerek (QPAD® QH-1339) muazzam dehset otesi en iyi oyun kulakligi diye 750 TL (Turkiye fiyati) ye satiyor :) :http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=3300

hd600 ve 650 için amfi lazım arkadaşım.sen amfi kullanmıycam diyorsun.
  • Arkadaslar empedansin bu olaydaki gorevi nedir ? Sanirim kaliteye bir etkisi yok, neye etkisi var o zaman ? Arttikca beslenebilirse ses siddeti mi artiyor? Simdi 32 lik versiyonu alirsam ilerde amfiye baglarsam 250 lik versiyondaki performansi alamayacak miyim?
  • Şimdi en baştan başlayalım;

Başlangıçta herşey gaz ve toz bulutuydu...
  • Cevabini bulamadim yahu :) Cevap verseniz daha hayirli olmaz miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Şimdi en baştan başlayalım;

• Tamam arkadasin urunu getirmesini bekliyorum. 1 Hafta sonra gelecekmis dt 990 32-ohm aliyorum karar verdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Şimdi en baştan başlayalım;

sanırım ağlıyorum gülmekten

@renan6363
    empedans genellikle hassasiyeti belirler.
    düşük empedans = çok kolay sürülen kulaklık = bazı durumlarda gürültü
    yüksek empedans = zor sürülen amfi gerektiren kulaklık = iyi sistemin varsa daha iyi ses
    ideali amfinin/ses kaynağının çıkışındaki empedansa yakın olmasıdır.özetle 32 ohm al

• Tamam oyle yapacagim hepinize tesekkur ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renan6363 -- 23 Ocak 2011; 22:42:24 >
  • quote:

Tamam arkadasin urunu getirmesini bekliyorum. 1 Hafta sonra gelecekmis dt 990 32-ohm aliyorum karar verdim :)

renan kardeş forumdan birisi mi getiriyor fiyat hakkıda bana pm atar mısın.teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.