Şimdi Ara

DUAL DDR-2 PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar önceden bir 512 mb ddr2 667 mhz fly marka ramim vardı.. Geçenlerde aynısından alıp dual çalıştırmak istedim..

Ram'i aldım ramleri 1-3 slotlara taktım (MSI K9N ULTRA anakart-kitapçığına göre doğru) fakat birini görmedi.. 2-4 taktım gene birini görmedi 512 çalıştı..

1-2 slotlara taktım bu seferde beklediğim gibi dual çalışmadı fakat iki rami de gördü.. Ne yapmamı tavsiyeedersiniz??

sorun ramden mi yoksa anakarttan mı?

teşekkürler şimdiden...

• ram slotların renklerı farklıdır aynı renk te olanlara takıyorsun demı?
    bazen aynı marka alsan bıle ram ler uyusmazlık yapıp dual olarak calısmıyor belkı bole bı problem olusmu olabılır.
    tabı anakartında da bı sorun vardır eger hiç gormuyorsa.
    ıkısını de cıkar tek te dene ramları.butun slotlarda bı kombınasyon uydur herbırını test et...
  • 1-2 aynı renk; 3 le de 4 aynı renk.. anakartın kitapçığında dual için 1-3 ya da 2-4 yani farklı renklere takmam gerektiğini yazıyo...

her türlü kombinasyonu denedim olmadı.. ramleri ayrı ayrı taktım iki ramde çalışıyo...

farklı yongalı 2 tane 512 ddr2 667 yi denedim görmeme problemi olmadı... yani sorun ramden mi anakarttan mı anlayamadım...
  •  DUAL DDR-2 PROBLEMİ

Aynı renk aynı kanalı ifade ediyor ama sen zaten her kombinasyonu denedim diyorsun. Ramleri bi de 533 de çalıştırmayı dene.
  • 533 de çalıştırdım sonuç aynı.. CPU-Z ile baktım single...

anakartta bi sorun olmadığından emin olsam dual kit kingston ya da twinmosla değiştirecektim...
    en iyisi kasayı aldığım yere götürmek galiba...
  • taktıktan sonra dual olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KENSHIN

taktıktan sonra dual olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

cpuZ programı ile bakabilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.