Şimdi Ara

DUAL KİT?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dual destekli anakarta 2 tane 512 MB DDR ram takmakla bunların KİT olarak satılanlardan takmanın performans açısından farkı oluyor mu?

Yani KİT değil de onun yerine 2 adet 512 lik( aynı marka-özellik) takarsam yine DUAL olarak çalışır mı?

Eğer çalışmazsa DUAL KİT nasıl bişeydir? ayrı ayrı taktığım ramleri bi şekilde bağlayıp KİT haline getirebilr miyim?

Bu arada dual olunca %10 daha fazla mı performans oluyo?

• Kısaca dual kit ramler üretim aşamasında ard arda çıkan ve paketlenen ikiz ram lerdir diyebiliriz. Çalışıp çalışmaması konusuna gelince aynı marka ve aynı hızda iki belleğin çalışıp çalışmaması şans işi. Anakart markası önemli etken bu arada örneğin bi arkadaşıma topladığım sistemde epox nf4 anakartta normal 2*512 ddr400 dual çalışmadı çakıldı. Ama belkide bir asus, msi da çalışırlardı denemek lazım veya deneyenlerden fikir almak lazım.

Bu konuda bayağı ciddi yazılar var pc test, forum sitelerini okumanı tavsiye ederim.
  • Dual kit olmayan ramler,i dual olarak çalıştırmak whisker ın dediği gibi biraz şans işi. DUal olarak çalıştıran da var. Makinesini açamayan da. Dual Ram olarak kullanılırsa performans artışı %40-50 daha fazla olabiliyor.
  • frekansları aynı ama markaları farklı 2 ramin dual çalışma olasılığı çalışmama olasılığından çok daha fazla hatta ben hiç raslamadım iki tane ddr 400 ramin dual olarak çalışmadığına.
  • dostum imzamdaki ramlar dual kit değil. ama dual çalışıyorlar. gayet memnunum. bence çalışır aynı marka ve model olduktan sonra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akaras

Dual kit olmayan ramler,i dual olarak çalıştırmak whisker ın dediği gibi biraz şans işi. DUal olarak çalıştıran da var. Makinesini açamayan da. Dual Ram olarak kullanılırsa performans artışı %40-50 daha fazla olabiliyor.

dediklerin doğru fakat performans teknik olarak en fazla %20 artar
  • selam,
    peki iki adet ram'in dual olarak çalıştığını nasıl anlıyoruz.
    bunu bi yerden görebiliyormuyuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: manto

selam,
    peki iki adet ram'in dual olarak çalıştığını nasıl anlıyoruz.
    bunu bi yerden görebiliyormuyuz.

bildiğim kadarıyla açılışta yazıyor.ama ben cpu-z programını kullanıyorum.orada dual diye yazıyor memory kısmında
  • teşekkürler,
    peki dual olan ramlerden bir tanesini çıkardıktan sonra, ve tek kalan ram'i de uygun slot'a takıldığından emin olduktan sonra sistemin çalışması gerekir doğrumu.
    ben dün ramlerden birini çıkardığımda işletim sistemi çalışmadı. bu normalmidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: manto

teşekkürler,
    peki dual olan ramlerden bir tanesini çıkardıktan sonra, ve tek kalan ram'i de uygun slot'a takıldığından emin olduktan sonra sistemin çalışması gerekir doğrumu.
    ben dün ramlerden birini çıkardığımda işletim sistemi çalışmadı. bu normalmidir?

Bir tanesini çıkardığın zaman sistem çalışması gerekir. Senin sistemde birşeyler olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper1391

dostum imzamdaki ramlar dual kit değil. ama dual çalışıyorlar. gayet memnunum. bence çalışır aynı marka ve model olduktan sonra.

Peki dual çalıştığını nasıl anlayabilirim?
  • Bu arada cevaplar için teşekkürler...
  • peki ramlerden bir tanesini çıkardığım zaman çalışmaması ramlerden mi kaynaklanıyordur yoksa diğer bileşenlerden mi?
    ayrıca enteresan bir şekilde bir denemem de C:\windows\system\config isimli bir dosyayı bulamadığını, işletim sistemini repair etmemi söyledi. çıkardığım ram'i takınca çalıştı. ben ram değişikliğinin işletim sisteminde değişiklik yaptığını bilmezdim.
  • başlık yukarı
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagri105

quote:

Orjinalden alıntı: akaras

Dual kit olmayan ramler,i dual olarak çalıştırmak whisker ın dediği gibi biraz şans işi. DUal olarak çalıştıran da var. Makinesini açamayan da. Dual Ram olarak kullanılırsa performans artışı %40-50 daha fazla olabiliyor.

dediklerin doğru fakat performans teknik olarak en fazla %20 artar

Everest programına göre söyledim. Normal de 3500 puan alırken dual olarak çalışınca 5100 puan alıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: escaravello

bende Epox 9NPA3J anakart (Dual destekli) var...ve 2 tane 512 twinmos DDR 400 Ram (KİT DEĞİL) aldım...makineye takılı durumda...ve çalışıyor...benim merak ettiğim dual olarak mı yoksa normal mi çalıştığı?

Bilgisayarım' dan Özelliklere girip Performans' a baktığımda açılan pencerede en altta ram için 2048 MB yazıyodu sanırım...

Valla arkadaşım,iki 512 ram ile 2048 mb.'ı yakalayabildiysen,bravo doğrusu....!
  • hocam dual olursa ısınma sorununun azda olsa önüne geçmiş olursun niye bunca zamandır sana yardım eden olmamış dual al
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.