Şimdi Ara

Dual Pikap kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hayır autostop ayarını kapatınca bu düzeneğin devre dışı kaldığını sanmıyorum. Zira o sadece bir elektrik switch'i... Plak sonunda pikabın ne şekilde davranacağını belirliyor (motoru kapatıyor veya kapatmıyor).

Değişen bir şey olmadığını da düşünseniz 1.5 gramda değil 2 gramda kullanmanızı öneririm. Zira bu tasarlandığı gramajdır. Bu ağırlıkta çizgileri daha iyi takip eder. Plağa en az hasar en düşük gramajda değil, iğnenin çizgileri en iyi takip edebildiği gramajda olur. Yani daha düşük gramajda plağa daha fazla hasar vermek de söz konusu...
  • Peki 2gr da kullanayım. Peki antiskating ayarı 0 da iken kolun kayması normalmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Şahsım adıma konuşayım pikap konusunda bilgim Kursun üstadımdan üst değildir ,kendisinin önerilerini yorumlarını dikkate almanızı öneririm ,saygılarımla
  • Tommy_Vercetti T kullanıcısına yanıt
    Antiskating ayarı tasarıma bağlı olarak değişik yöntemlerle olabilir:
    Yay, manyetik, kayan ağırlık gibi...
    Tasarıma bağlı olarak bunun yan etkileri olabilir.
  • Hala bir çözüm bulamadım ama neyse cevaplarınız için teşekkürler

Belki yardımcı olurum diye bir kaç hatırlatma .
    Kol kablosunun mekanizmanın çalışmasına engel olmayacak kadar ince olması ve mekanizmanın serbest hareketine mani olmayacak kadar bağımsız olması gerekmektedir .
    Tone Arm kolun vidalarının eşit oranda sıkılmış ,aşırı sıkılmış veya gevşek olması ,sağ sol vidaların eşit ölçüde olması gerekmektedir , sağ veya sol fazla sıkılırsa kol bir tarafa doğru meyil gösterebilir .
  • Kolu tutan plastiğin üzerindeki vidalardanmı bahsediyorsunuz yoksa o vidalar pikap içerisindemi?

Dual Pikap kullananlar

kolun bağlı olduğu mafsallar ,kontralı vidalardan bahsediyorum , balansının eşit olmaması bu sorunu yapabilir .
    Genelde arkadaşlar bu ayarı oynamakta çok keyif alıyorlar çok iyi merkezlenip tatlı sıkı şekilde boşluk alınıp dış diş kontrasının ayar bozulmadan sıkılması lazım .

• İlaveten şunu söyliyeyim L90 nın tone arm kablosu malesef oldukça kalın . ,eğer pikabın alt kapağı açılmışsa kol kablosu gergin duruyorsa , kolun hareket kabiliyetini kısıtlar . 33 awg kablo kullanımı ve kablonun kolu kasmayacak şekilde montajı gerekebilir .
    oldukça basit bir mekanizmaya sahiptir L90 ..
  • Alt kapak açılmış gibi durmuyor. Vidalarda en ufak bi deforme görmedim. Tchibodan almıştım zaten pikabı. Dediğim gibi kol çok rahat hareket ediyor. Vidalarla biraz oynamayı denerim. Oda olmazsa şimdilik yapacak bişeyim yok.

• Vidalarıyla oynamayın !.
  • Artıııkk çook geeç :) vidalarla oynadım kol bulunduğu bölgeden kurtuldu hatta ama eski konumuna getirmeyi başardım ses aynı. Farkettiğim olay ise kolu dediğiniz mafsaldal ayırınca mafsal yine kendi kendine dönüyor antiskating şeyisi yüzünden. O antiskating ayarını eksi konuma getirmek mümkünmüdür acaba 0 da iken hiç kaymasın.

0 da kaymasın diye bir şey yok . kaymaması için ayarlayacaksınız . 0 merkez demek değil ..
  • merhaba dual hs39 kullanmaktayım.Uzun zamandır çeşitli sebeplerden dolayı kullanmadığım pikapımı tekrar çalıştırmak istedim ve düğmeyi start moduna getirdiğimde düğme takılı kaldı şu an hiç bir şekilde düğmeyi stop moduna getiremiyorum ve plak da dinleyemiyorum.Sorun ne olabilir acaba?
    Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.