Şimdi Ara

DualDDR ram ayrı mı satılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar DualDDR olarak kullanmak üzere iki adet ram almak istiyorum..

Bilemediğim nokta Aynı marka ve özellikteki herhangi 2 adet ram dual olarak kullanılabilir mi yoksa satın alırken dikkat etmemiz gereken bi nokta var mı?

Yani şu 2 ram i tek pakette sattıklarından mı almak zorundayım...

Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

• Bildigim kadariyla cevaplamaya calisayim;

Seri numaralari ardisik olmali. 2'li sekilde satilan dual ramleri kullanabilecegin gibi seri numaralari peşpeşe olan ramleri de dual olarak kullanabilirsin.
  • Aynı marka/model. Yani bir diğer ifadeyle, aynı saat frekans hızına ve bellek gecikme değerlerine sahip iki bellek olabilir.

Bütçeniz göre siz belirleyebilirsiniz. Örneğin şimdi bir tane Kingston 1 GB DDR2 800MHz bellek alırsınız atıyorum bellek gecikme değerleri 5-5-5-15 dir. bir ay sonra yanına aynısından alırsınız, anakartınızda destekliyorsaa 2x1GB çift kanal bellek takımınız olmuş olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilalarabaci

Aynı marka/model. Yani bir diğer ifadeyle, aynı saat frekans hızına ve bellek gecikme değerlerine sahip iki bellek olabilir.

Bütçeniz göre siz belirleyebilirsiniz. Örneğin şimdi bir tane Kingston 1 GB DDR2 800MHz bellek alırsınız atıyorum bellek gecikme değerleri 5-5-5-15 dir. bir ay sonra yanına aynısından alırsınız, anakartınızda destekliyorsaa 2x1GB çift kanal bellek takımınız olmuş olur.

• aynı marka ,aynı mb ta olan herhangi iki ram dual channel olarak kullanılabilir, hatta aynı marka olmasına bile gerek yok.Ben twinmos ile kingston rami dual channel kullanıyorum sorun falan yok.Gecikme süreleri bile aynı değil biri cl2,5 biri cl3 .Dual channel için satılan ramler de var aynı pakette 2 ram oluyor ve seri numaraları birbirini takip ediyor ama normal 2 ramden daha pahalı.Bence şu anda kullandığın ram varsa onun yanına aynından al eğer bulamıyorsan farklı marka da olur.Kullandığın ram yok ve ram alacaksan aynı marka 2 tane ram al olsun bitsin.Gidip dual channel kitlere para vermenin anlamı yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00BRK00 -- 19 Ekim 2007; 19:54:13 >
  • Ama Dual kit diye satılanlarada yaklaşamıyoruzki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 19 Ekim 2007; 22:59:38 >
  • Daha dun 155ytl'ye corsair'in 667mhz.'lik 2'li setini aldim. Toplamda 2gb.'di. E zaten normal bir sogutuculu ram'in 1gb'i da neredeyse ayni fiyata geliyor. Sanildiginin aksine fiyatlar cok farkli degiller.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deoden

Daha dun 155ytl'ye corsair'in 667mhz.'lik 2'li setini aldim. Toplamda 2gb.'di. E zaten normal bir sogutuculu ram'in 1gb'i da neredeyse ayni fiyata geliyor. Sanildiginin aksine fiyatlar cok farkli degiller.

+1 fiyat farkı 5$ ı geçmiyor, sizin baktıklarınız özel seriler olmalı
  • Dual-Channel için özellikle ardışık seri no olmak üzere, aynı marka, aynı model, aynı hız, aynı zamanlamalar şart değil. Aynı kapasite ve çip sayısında olan ve ortak hız&zamanlamalarla sorunsuz beraber çalışabilen iki ram çift kanal çalışabilir. Birbirinin aynı özelliklerde iki ram uyumsuzluk riskini minimuma indirip stabil çalışma için tavsiye edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olivier_kahm -- 20 Ekim 2007; 15:45:20 >
  • Orjinalden alıntı: olivier_kahm
    Dual-Channel için özellikle ardışık seri no olmak üzere, aynı marka, aynı model, aynı hız, aynı zamanlamalar şart değil. Aynı kapasite ve çip sayısında olan ve ortak hız&zamanlamalarla sorunsuz beraber çalışabilen iki ram çift kanal çalışabilir. Birbirinin aynı özelliklerde iki ram uyumsuzluk riskini minimuma indirip stabil çalışma için tavsiye edilir.

Şöylede olabilir; Aynı kapasite ve Mhz değerleri aynı timings değerleri (5-5-5-15 v.b gibi) ile Dual olarak çalışabiliyormuş. Burada sadece üretici farklı ve Ram'in üzerindeki çip dizilimide farklı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ravenholm

quote:

Orjinalden alıntı: olivier_kahm
    Dual-Channel için özellikle ardışık seri no olmak üzere, aynı marka, aynı model, aynı hız, aynı zamanlamalar şart değil. Aynı kapasite ve çip sayısında olan ve ortak hız&zamanlamalarla sorunsuz beraber çalışabilen iki ram çift kanal çalışabilir. Birbirinin aynı özelliklerde iki ram uyumsuzluk riskini minimuma indirip stabil çalışma için tavsiye edilir.

Şöylede olabilir; Aynı kapasite ve Mhz değerleri aynı timings değerleri (5-5-5-15 v.b gibi) ile Dual olarak çalışabiliyormuş. Burada sadece üretici farklı ve Ram'in üzerindeki çip dizilimide farklı...

8 çip(single sided) ile 16 çipli(double sided) ramler çift kanal çalışma konusunda problem çıkarıyor.

• sağolun arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.