Şimdi Ara

Dubai Turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dubai'yi çok merak ettiğim için ve birden çok elektronik ürün alacağım için gitmek istiyorum..İnternetten bir ço kyer araştırdım ve siteden bir çok arkadaşla özelden konuştum sağolsunlar sabırla beni dinlediler..

Yüksekova'da öğretmenlik yapıyorum
    6-12 temmuz tarihleri arasında gezi planladım..Okuduklarımdan sonra şöyle bir plan yaptım.Buraya yazma sebebim önceden giden arkadaşlarında 1-2 tavsiyesini almak..

Öncelikle oteli çok uygun tutmak istedim çünkü sadece yatmaya geleceğimi düşünüyorum onun dışında araba kiralayıp zaten galiba doya doya gezerim her yeri...Tahminim üzeri gideceğim tarihler de çok sıcak olacak ama yapacak bişey yok artık dayanamıyacak hale geldiğimde kendimi kapalı alanlara atacağım :D

http://www.budget-uae.com/ bu siteden araba kiralayacağım ama işte 7 yıldır ehliyetim var nasıl olur bilmiyorum orada uluslarası ehliyet isterler mi ki ?

Planım ve otele uzaklıkları aşağıda yazdım..

Akas-Inn Hotel Apartment

Dubai Mall’a 18 km uzaklıkta….
    Palm Jumeriah 13 km uzaklıkta
    Madinat Jumeriah 8 km
    Mall of the Emirates hemen yanı :D
    Burj Al Arab 8 km
    Dubai Marina Walk 12 km
    Dubai OUTLET MALL 35 km
    Dubai Zo0 19km
    Al Sabkha Rd, Dubai (teknoloji için ) 30 km

• Yalnızca Dubai'de araç kiralamak için aşağıdaki ülkelerden olan sürücülerin kendi geçerli ulusal ehliyetleri ile araç kullanmalarına izin verilmektedir: İngiltere, ABD, Fransa, Japonya, Belçika, Hollanda, İsviçre, Danimarka, Almanya, İtalya, İsveç, Yunanistan, Avusturya, İrlanda, İspanya, Norveç, Türkiye, Kanada, Polonya, Kore, Finlandiya, Güney Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Romanya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şopcu

arkadaşlar merhaba..
    Dubai'yi çok merak ettiğim için ve birden çok elektronik ürün alacağım için gitmek istiyorum..İnternetten bir ço kyer araştırdım ve siteden bir çok arkadaşla özelden konuştum sağolsunlar sabırla beni dinlediler..

Yüksekova'da öğretmenlik yapıyorum
    6-12 temmuz tarihleri arasında gezi planladım..Okuduklarımdan sonra şöyle bir plan yaptım.Buraya yazma sebebim önceden giden arkadaşlarında 1-2 tavsiyesini almak..

Öncelikle oteli çok uygun tutmak istedim çünkü sadece yatmaya geleceğimi düşünüyorum onun dışında araba kiralayıp zaten galiba doya doya gezerim her yeri...Tahminim üzeri gideceğim tarihler de çok sıcak olacak ama yapacak bişey yok artık dayanamıyacak hale geldiğimde kendimi kapalı alanlara atacağım :D

http://www.budget-uae.com/ bu siteden araba kiralayacağım ama işte 7 yıldır ehliyetim var nasıl olur bilmiyorum orada uluslarası ehliyet isterler mi ki ?

Planım ve otele uzaklıkları aşağıda yazdım..

Akas-Inn Hotel Apartment

Dubai Mall’a 18 km uzaklıkta….
    Palm Jumeriah 13 km uzaklıkta
    Madinat Jumeriah 8 km
    Mall of the Emirates hemen yanı :D
    Burj Al Arab 8 km
    Dubai Marina Walk 12 km
    Dubai OUTLET MALL 35 km
    Dubai Zo0 19km
    Al Sabkha Rd, Dubai (teknoloji için ) 30 km

@sopcu,

Ben dubai de yasiyorum. yili biraz gecti.

Oncelikle gelecegin tarih malesef buranin en sicak oldugu tarihlere denk geliyor. O yuzden genelde mall denilen alisveris merkezlerinde gecireceksin zamanini malesef.

Otel al barsha denilen Mall of the Emirates e yakin bir otel. Fiyatina gore gayet iyi cunku lokasyonu iyi. Her yere araba taksi veya metro ile ulasim saglarsin.

Araba kiralama olayini dedigin firmadan veya hertzden gonul rahatligi ile yaparsin. Turk ehliyetiun oldugu icin sorunsuzca kiralayabilirsin.

Ama asil mesele birden cok elektronik urun alicam dedin ya iste onlar neler :) cunku dubai bundan 6-7 sene oncesi gibi elektrnoik anlamda ucu bir yer degil.
    Aksine her gecen gun pahalaniyor. Ben bile bazi urunleri amazondan getirtiyorum buraya.

Ocak-subat arasi burada alisveris festivali oluyor ve hava olarak da en guzel zamanlari. O zaman gelsen bir nebze daha uyguna alabilirsin.

Neyse almayi dusundugun urunleri burdna yazarsan sana yaklasik fiyatlarini yazarim kafanda birseyler olusur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wharfedale

Oncelikle gelecegin tarih malesef buranin en sicak oldugu tarihlere denk geliyor. O yuzden genelde mall denilen alisveris merkezlerinde gecireceksin zamanini malesef.

Otel al barsha denilen Mall of the Emirates e yakin bir otel. Fiyatina gore gayet iyi cunku lokasyonu iyi. Her yere araba taksi veya metro ile ulasim saglarsin.

Araba kiralama olayini dedigin firmadan veya hertzden gonul rahatligi ile yaparsin. Turk ehliyetiun oldugu icin sorunsuzca kiralayabilirsin.

Ama asil mesele birden cok elektronik urun alicam dedin ya iste onlar neler :) cunku dubai bundan 6-7 sene oncesi gibi elektrnoik anlamda ucu bir yer degil.
    Aksine her gecen gun pahalaniyor. Ben bile bazi urunleri amazondan getirtiyorum buraya.

Ocak-subat arasi burada alisveris festivali oluyor ve hava olarak da en guzel zamanlari. O zaman gelsen bir nebze daha uyguna alabilirsin.

Neyse almayi dusundugun urunleri burdna yazarsan sana yaklasik fiyatlarini yazarim kafanda birseyler olusur.

öncelike oyurmunuz için çok çok teşekkür ederim..Evet hava durumunu çok iyi bilerek geleceğim yapabileceğim bişey yok :(

5-6 gün kalmayı düşünüyorum asıl amacım fotograf çekimi ve alışveriş üzerine olacaını düşünerek sorun olcağını düşünmedim ;-)

alacağım ürünler Sony HDR-FX1000 ps4 ve ipad iar 32 4g ve note 3 ;-) onun ışında çok ciddi bir alışverişim olcağını düşünmüyorum...

http://uae.souq.com/ae-en/ şu site üzerinden takio ediyorum genelde ama neler önerirsiniz bana peki ?

Bİrde bu bahsettiğim yerleri akşam 8-9 dan da sonra gezebilir miyim acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şopcu -- 11 Aralık 2013; 15:31:34 >

• quote:

quote:

öncelike oyurmunuz için çok çok teşekkür ederim..Evet hava durumunu çok iyi bilerek geleceğim yapabileceğim bişey yok :(

5-6 gün kalmayı düşünüyorum asıl amacım fotograf çekimi ve alışveriş üzerine olacaını düşünerek sorun olcağını düşünmedim ;-)

alacağım ürünler Sony HDR-FX1000 ps4 ve ipad iar 32 4g ve note 3 ;-) onun ışında çok ciddi bir alışverişim olcağını düşünmüyorum...

http://uae.souq.com/ae-en/ şu site üzerinden takio ediyorum genelde ama neler önerirsiniz bana peki ?

Alıntıları Göster

Rica ederim. Elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum buraya gelicek arkadaslara.

Fotograf cekimi ic mekanda olursa sorun yok ama o tarihlerde dis mekan cekimi biraz zor olabiliyor cunku asiri derecede nem oldugundan lensler bugulaniyor.
    Denemekten zarar gelmez ama :)

Gelmene yakin yine burdan gorusuruz zaten ben nerelere gitmeniz gerektigini vs bir liste yazarim buraya. Hem diger arkadaslarda yararlanmis olur.
    4 yildir burda yasiyorum ve az cok iyisini kotusunu ogrendim diyebilirim.

Bahsettigin siteden bende ara sira alisveris yapiyorum tek dez avantaji teslim suresi bazen 8-10 gunu bulabiliyor.
    Gelmene yakin ben bir fiyat arastirmasi yaparim zaten. O siteye yakin fiyatlar buluruz merak etme.

Bahsettigin yerlerden mall ar genelde aksam 10-11 gibi kapaniyor. Ancak madinah jumeriah-jbr-marina walk vb yerleri gec saate kadar gezersin sorun yok.
    Outlet mall a gerek yok gitmene.

Gelmene yakin bir program yapariz burdan merka etme.

• quote:

Rica ederim. Elimden geldigince yardimci olmaya calisiyorum buraya gelicek arkadaslara.

Fotograf cekimi ic mekanda olursa sorun yok ama o tarihlerde dis mekan cekimi biraz zor olabiliyor cunku asiri derecede nem oldugundan lensler bugulaniyor.
    Denemekten zarar gelmez ama :)

Gelmene yakin yine burdan gorusuruz zaten ben nerelere gitmeniz gerektigini vs bir liste yazarim buraya. Hem diger arkadaslarda yararlanmis olur.
    4 yildir burda yasiyorum ve az cok iyisini kotusunu ogrendim diyebilirim.

Bahsettigin siteden bende ara sira alisveris yapiyorum tek dez avantaji teslim suresi bazen 8-10 gunu bulabiliyor.
    Gelmene yakin ben bir fiyat arastirmasi yaparim zaten. O siteye yakin fiyatlar buluruz merak etme.

Bahsettigin yerlerden mall ar genelde aksam 10-11 gibi kapaniyor. Ancak madinah jumeriah-jbr-marina walk vb yerleri gec saate kadar gezersin sorun yok.
    Outlet mall a gerek yok gitmene.

Gelmene yakin bir program yapariz burdan merka etme.
    Tamamdır dediklerinizi dikkate alacağım ;-) o fotograf makinesinin buğulanması kötü olmuş yaaaa :/ Peki mesela ben gece 9 gibi çıkıp Burj al arap otelinin fotografını çekebilir miyim yada Dubai Marina Walk da akşam çıkıp gezme durumu o vakitlerde nasıl olur dubai de yaşam ve sıcaklık durumu ?

artık gündü alışveriş merkezlerinde vakit geçirmeye çalışırım napalım

• Hocam ben bileti pegasustan aldım. Vizeyi sence pegasustan mı yoksa başka bi yerden mi almalıyım.
    Tavsiyen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: devrimkaratas

Hocam ben bileti pegasustan aldım. Vizeyi sence pegasustan mı yoksa başka bi yerden mi almalıyım.
    Tavsiyen varmı?

hocam vallahi ben yükskeovada oldduğum için pegasus üzeri almayı düşünüyorum...Malum uçak biletini de oradan alıcam aradan çıkması çok daha kolay olur diye düşünüyorum
  • Vize konusunda çok sıkıntı yaşamayacaksınız, işin aslında zor gibi görülen ancak keyifli yeridir vize işlemleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Vize konusunda çok sıkıntı yaşamayacaksınız, işin aslında zor gibi görülen ancak keyifli yeridir vize işlemleri.

hakketen ilginç bi bakış açısı
  • quote:

quote:

Hocam ben bileti pegasustan aldım. Vizeyi sence pegasustan mı yoksa başka bi yerden mi almalıyım.
    Tavsiyen varmı?

hocam vallahi ben yükskeovada oldduğum için pegasus üzeri almayı düşünüyorum...Malum uçak biletini de oradan alıcam aradan çıkması çok daha kolay olur diye düşünüyorum

Hocam pegasus çok evrak istiyor yaa.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet memuru olmama rağmen SGK çalışanları kısmındaki evrakları da istediler.

Merhabalar;

Gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

1 – Doldurulmuş Vize Başvuru Formu
    2 – 1 adet Pasaport Formlarında Renkli Vesikalık Fotoğraf
    3 – Anlaşılır Renkli Pasaport fotokopisi (Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli)
    4 – Havayolu Rezervasyon Referansıyla Rezervasyon
    5 – Son 6 aya ait Banka Hesap Özeti
    6 – Meslek Belgesi (firmanın antetli kağıdına kişinin firmadaki görevini tanımlayan ve Dubai’de bulunacağı tarihleri belirten bir dilekçe imzalı ve kaşeli olacak)
    7-Pegasus web sitesinden alınacak vize başvuru barkod numarası

SGK ÇALIŞANLAR İÇİN yukarıdakilere ek olarak;

FIRMA ANTETLI KAGIDINDA GÖREVİNİ ve SEYAHAT EDECEĞİ İZİNLİ TARİHLERİ BELİRTEN DİLEKÇE
    SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ
    4 A HİZMET DÖKÜMÜ
    SON 3 AYLIK MAAS BORDROSU
    ÇALIŞMIŞ OLDUĞU FİRMANIN TİCARİ SİCİL GAZETESİ
    ÇALIŞMIŞ OLDUĞU FİRMANIN VERGİ LEVHASI
    İŞVEREN İMZA SİRKULERİ
    KİŞİNİN ADINA KAYITLI OLAN VARSA ARAÇ RUHSATI VE GAYRIMENKUL TAPULARI
    ŞAHSİ BANKA HESAP CÜZDANI FOTOKOPİSİ ( GÜNCEL TARİHLİ VE BAKİYELİ
    OLMALIDIR )
    OTEL REZERVASYONU YA DA DAVETİYE
    GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKTİRDE 1500USD

İŞVEREN İÇİN yukarıdakilere ek olarak;
    FIRMA ANTETLI KAGIDINDA FAALIYET RAPORU
    SAHİBİ OLDUĞUFİRMANIN TİCARİ SİCİL GAZETESİ
    SAHİBİ OLDUĞU FİRMANIN VERGİ LEVHASI
    İMZA SİRKULERİ
    KİŞİNİN ADINA KAYITLI OLAN VARSA ARAÇ RUHSATI VE GAYRIMENKUL TAPULARIŞAHSİ BANKA HESAP CÜZDANI FOTOKOPİSİ ( GÜNCEL TARİHLİ VE BAKİYELİ
    OLMALIDIR )
    GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKTİRDE 1500USD DEPOZİT ÜCRETİ

EMEKLİ İÇİN yukarıdakilere ek olarak;
    EMEKLİLİK CÜZDANI FOTOKOPİSİ
    KİŞİNİN ADINA KAYITLI OLAN VARSA ARAÇ RUHSATI VE GAYRIMENKUL TAPULARI
    ŞAHSİ BANKA HESAP CÜZDANI FOTOKOPİSİ ( GÜNCEL TARİHLİ VE BAKİYELİ
    OLMALIDIR )

ÖĞRENCİLER İÇİN;
    2 – 1 adet Renkli Fotoğraf
    3 – Anlaşılır Renkli Pasaport fotokopisi ( en az 6 ay geçerli)
    4 – Uçak Bileti
    5 – Öğrenci Belgesi
    6- Doldurulmuş İbraname
    7- Kimlik fotokopisi
    8- Ailenizden birinin sizin harcamalarınıza sponsorluk edeceğini belirten imzalı bir dilekçe
    9- Dilekçeyi üstlenen kişiye ait 6 aylık hesap hareketleri,gayrimenkul tapusu veya araç ruhsatı
    10- Pegasus web sitesinden alınacak vize başvuru barkod numarası

EV HANIMI İÇİN;

2 – 1 adet Renkli Fotoğraf
    3 – Anlaşılır Renkli Pasaport fotokopisi ( en az 6 ay geçerli)
    4 – Uçak Bileti
    6- Doldurulmuş İbraname (EKTE)
    7- Kimlik fotokopisi
    8- Pegasus web sitesinden alınacak vize başvuru barkod numarası

NOT: Eşiniz için pasaport numarası ile isminin belirtildiği ve Dubai’de kalacağınız seyahatleri belirten ve bu seyahat süresince yapacğı tüm harcama ve masrafların sizin tarafınızdan karşılanacağını belirten tarihli ve imzalı bir dilekçe yazıp evraklarınıza eklemeniz gerekmektedir.

* Evrakların kontrolünden sonra ekte bilgileri yer alan hesaba kişi başı 90 USD karşılığı TL olarak yatırılıp dekont tarafımıza iletilecektir. ( Lütfen evraklarınız ile ilgili onay almadan ödeme yapmayınız)

Gözde Özer (Ms)
    Visa Supervisor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrimkaratas -- 25 Aralık 2013; 14:32:11 >

• quote:

bir öğretmen olarak ben hangilerini hazırlamam gerekiyor acaba bilemedim şimdi :/
  • quote:

bir öğretmen olarak ben hangilerini hazırlamam gerekiyor acaba bilemedim şimdi :/

ÇALIŞMIŞ OLDUĞU FİRMANIN TİCARİ SİCİL GAZETESİ
    ÇALIŞMIŞ OLDUĞU FİRMANIN VERGİ LEVHASI
    İŞVEREN İMZA SİRKULERİ

Hariç ilk iki grup belgeler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.