Şimdi Ara

dubleks daireye içten yalıtım meselesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
20.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    sıcak soğuk karşılaşırsa yoğuşma yapabilir diye havalandırın diyorlar ama ben yoğuşma yapacağını sanmıyorum. çatı şiltesi ıslanırsa özelliğini kaybeder çünkü.

taşyünü serttir biraz. ama sudan etkilenmez. taşyünüde olabilir.

izocam çatı şiltesinde tip400, 350, 300 olarak çeşitleri var. 300 olanı 400e göre aynı kalınlıkta daha fazla yalıtım sağlar. tip400 olanın 9.6 metrekaresi 27 lira..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

sıcak soğuk karşılaşırsa yoğuşma yapabilir diye havalandırın diyorlar ama ben yoğuşma yapacağını sanmıyorum. çatı şiltesi ıslanırsa özelliğini kaybeder çünkü.

izocam çatı şiltesinde tip400, 350, 300 olarak çeşitleri var. 300 olanı 400e göre aynı kalınlıkta daha fazla yalıtım sağlar. tip400 olanın 9.6 metrekaresi 27 lira..

en iyisi 300 olanı mı o zaman? yalıtım olarak en iyisi hangisidir? taş yünü -cam yünü? yani birde tam anlamadığım bunların hepsine çatı şiltesimi deniyor yoksa oda farklı bir ürünmü?
    birşey daha sorayım birde polüretan köpük en iyi yalıtım malzemesidir dediler firmanın birinden. içten tavana sıkılır ,sonra pürüzlü yerleri tıraşlanıp düzeltilir. altta profille alçıpan montelenir dediler. sizce nasıl olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: almost

quote:

en iyisi 300 olanı mı o zaman? yalıtım olarak en iyisi hangisidir? taş yünü -cam yünü? yani birde tam anlamadığım bunların hepsine çatı şiltesimi deniyor yoksa oda farklı bir ürünmü?
    birşey daha sorayım birde polüretan köpük en iyi yalıtım malzemesidir dediler firmanın birinden. içten tavana sıkılır ,sonra pürüzlü yerleri tıraşlanıp düzeltilir. altta profille alçıpan montelenir dediler. sizce nasıl olur?

hepsinin adi cati siltesi degil. halkimiz her mendile selpak dedigi gibi her urune izocam yada cati siltesi diyor. izocam cati siltesi cati icindir. tasyunu ise duvarla profil arasina koymak icindir. bazi binalarin dis cephesi profille kaplanip siding yapilir ve arasina tasyunu koyulur.

dogru demisler en iyi yalitim sprey poliuretandir. ek yeri olusturmadigi icin isi koprusude olusturmaz. fakat pahalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 22 Ocak 2014; 12:58:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

hepsinin adi cati siltesi degil. halkimiz her mendile selpak dedigi gibi her urune izocam yada cati siltesi diyor. izocam cati siltesi cati icindir. tasyunu ise duvarla profil arasina koymak icindir. bazi binalarin dis cephesi profille kaplanip siding yapilir ve arasina tasyunu koyulur.

dogru demisler en iyi yalitim sprey poliuretandir. ek yeri olusturmadigi icin isi koprusude olusturmaz. fakat pahalidir.

yaklaşık fiyat bilginiz varmı acaba? birde sizce içerden bunu uygulamak mümkünmü?

diğer ürünlerden yapacak olursak siz ne tavsiye ediyosunuz ?taş yünü ,cam yünü yada çatı şiltesi? hangi kalınlıkta ve hangi tip?

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim bu arada, cidden tavsiyeye çok ihtiyacım var. emin olamıyorum bir türlü ,burdaki ustalara güvenemiyorum,hepsi olması gerekni değil işine geleni yaptırmaya çalışıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yaklaşık fiyat bilginiz varmı acaba? birde sizce içerden bunu uygulamak mümkünmü?

diğer ürünlerden yapacak olursak siz ne tavsiye ediyosunuz ?taş yünü ,cam yünü yada çatı şiltesi? hangi kalınlıkta ve hangi tip?

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim bu arada, cidden tavsiyeye çok ihtiyacım var. emin olamıyorum bir türlü ,burdaki ustalara güvenemiyorum,hepsi olması gerekni değil işine geleni yaptırmaya çalışıyor.

cati siltesi zaten camyunudur.

10cm kalinlikla bulabilirseniz tip300 silte serebilirsiniz.

sprey poliuretan icin fiyat veremem ama metrekaresi 25 lira civarinda sanirim.

• İçten yalıtımın, standartlara uygun dıştan yalıtım kadar etkili olamadığını her zaman tespit ettim. Bunda en önemli sebeplerden biri kalınlıktır. Örneğin yöreye göre iç yalıtım en az 3 cm olmalıdır. Malzeme olarak da ısı geçirgenlik katsayısı düşük ürünler kullanılmalıdır. Cam yünü malzemeyi düşünmeyin bile. Taşyünü ve EPS'nin, XPS'e göre biraz daha kalın olmaları gerekir. Taşyünü malzemenin içeride kullanılmasının alerjik etkileri olabileceği de göz önünde tutulmalıdır.
    Bir başka önemli husus ise(ki burada sorulan yalıtımla ilgilidir); suyla teması olan/olabilecek yerlerde XPS kullanılmalıdır. Özellikle taban yalıtımında da güvenli olarak kullanılan XPS sizin sorununuza önemli çözüm olacak niteliktedir. Çünkü tavandan oluşacak nem nedeniyle EPS ve taşyünü iyi korunmazsa özelliklerini yitirebilirler. EPS'nin dış yalıtımda kullanıldığını, suya temas ettiği konusuna gelince; mantolama uygulama yüzeyleri düşey yüzeylerdir. Yani su/nem yüzeyden akmaktadır. Su/nem yüzeyde tavan-teras uygulaması gibi kalmamaktadır. Ayrıca mantolama uygulamalarında yalıtım malzemesi üzeri 2 kat ince sıva, dekoratif sıva ve son kat boya kaplaması yapılması ile tamamlanmaktadır. Yani; EPS korunmuş olmaktadır. Problem sürekli suya/neme maruz olan tavan, teras ve temel vb. uygulama alanlarıdır. Burada en az 3 cm XPS (yükseklik azalması sorun olmayacaksa 4-5 cm) kullanılması etkili olacaktır. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

İçten yalıtımın, standartlara uygun dıştan yalıtım kadar etkili olamadığını her zaman tespit ettim. Bunda en önemli sebeplerden biri kalınlıktır. Örneğin yöreye göre iç yalıtım en az 3 cm olmalıdır. Malzeme olarak da ısı geçirgenlik katsayısı düşük ürünler kullanılmalıdır. Cam yünü malzemeyi düşünmeyin bile. Taşyünü ve EPS'nin, XPS'e göre biraz daha kalın olmaları gerekir. Taşyünü malzemenin içeride kullanılmasının alerjik etkileri olabileceği de göz önünde tutulmalıdır.
    Bir başka önemli husus ise(ki burada sorulan yalıtımla ilgilidir); suyla teması olan/olabilecek yerlerde XPS kullanılmalıdır. Özellikle taban yalıtımında da güvenli olarak kullanılan XPS sizin sorununuza önemli çözüm olacak niteliktedir. Çünkü tavandan oluşacak nem nedeniyle EPS ve taşyünü iyi korunmazsa özelliklerini yitirebilirler. EPS'nin dış yalıtımda kullanıldığını, suya temas ettiği konusuna gelince; mantolama uygulama yüzeyleri düşey yüzeylerdir. Yani su/nem yüzeyden akmaktadır. Su/nem yüzeyde tavan-teras uygulaması gibi kalmamaktadır. Ayrıca mantolama uygulamalarında yalıtım malzemesi üzeri 2 kat ince sıva, dekoratif sıva ve son kat boya kaplaması yapılması ile tamamlanmaktadır. Yani; EPS korunmuş olmaktadır. Problem sürekli suya/neme maruz olan tavan, teras ve temel vb. uygulama alanlarıdır. Burada en az 3 cm XPS (yükseklik azalması sorun olmayacaksa 4-5 cm) kullanılması etkili olacaktır. Kolay gelsin.

camyunu daha kalin olmalidir fakat zaten 10cm olanini tercih edin demistim. tse standartlarina gore eps levhanin isi iletim katsayisi 0.040 lamda dan dusuk olmalidir. karbon esasli eps ler 0.032 ye kadar dusebiliyor. tip300 cati siltesinin 10 cm iletkenlik katsayisi 0.037 idi yanlis hatirlamiyorsam. yani neredeyse karbon esasli eps kdr yalitkan ozellige sahip.

diger husus camyunun alerjik etkisi. ciplak elle temas edildiginde kasindiriyor ve tozu burnu akitiyor. fakat alti alcipaneller kapatilip alci cekilecegi icin toz dokulmesi olmaz. nem konusunda da tavan ile silte arasinda nem olusurmu onda da dairenin ozelligine bakmak lazim.

ben boyle dusunuyorum yanlisim varsa duzeltin lutfen :)

• teşekkürler , anladığım kadarı ile 5cm lik xps yada 10 cm lik cam yünü olabilir. eps yada taş yünü olmaz.
    xps uygulamada boşluklar olabiir buda ısı köprüleri oluşturur ,tavan çok düzgün değil zaten. cam yününde de boşluk ihtimali az ama oda nem, suya maruz kalma riskine sahip, sonuçta çatı altı ve malesef işçilik çok iyi değil zaten.ne yapsak bir türlü bilemiyorum, o kadar para vercez, birde inşaat pisliği, verim alamazsam çok koyar.
    bu polüretan köpük işini biraz araştırayım bari, tavan yaklaşık 100m2 , 25 tl den olsa 2500 tl, artı üstüne alçıpan,sıva falan epey çıkacak galiba.
  • quote:

teşekkürler , anladığım kadarı ile 5cm lik xps yada 10 cm lik cam yünü olabilir. eps yada taş yünü olmaz.
    xps uygulamada boşluklar olabiir buda ısı köprüleri oluşturur ,tavan çok düzgün değil zaten. cam yününde de boşluk ihtimali az ama oda nem, suya maruz kalma riskine sahip, sonuçta çatı altı ve malesef işçilik çok iyi değil zaten.ne yapsak bir türlü bilemiyorum, o kadar para vercez, birde inşaat pisliği, verim alamazsam çok koyar.
    bu polüretan köpük işini biraz araştırayım bari, tavan yaklaşık 100m2 , 25 tl den olsa 2500 tl, artı üstüne alçıpan,sıva falan epey çıkacak galiba.

3 cmlik XPS'i güzelce tavana monte etsinler. Çok memnun kalırsınız. Merak etmeyin. Sudan etkilenmez, ısı geçirgenlik katsayısı düşüktür, düzgün tavan görünümünü sağlar.
    Kolay gelsin.

• quote:

teşekkürler , anladığım kadarı ile 5cm lik xps yada 10 cm lik cam yünü olabilir. eps yada taş yünü olmaz.

şöyle bir şey var ,işinize yarar mı?
    OPTİMUM TAVAN

İzocam Optimum Tavan, tavanlarda ısı ve ses yalıtımı amacıyla uygulanan, bir yüzü kraft kağıdı kaplı, açıldığında levha formunu alan camyünü şilte, tavan montajını sağlayan özel profilleri, bağlantı elemanları ve pencere aksesuarından oluşan yalıtım sistemidir.

Kullanım Alanları

C profillerin uygulanacağı eksende 50 cm’de bir dübel atılır ve tij çubukları dübellere vidalanır. İzocam Optimum Şilteler uygun boyda kesilerek tij çubuklarına geçirilir. Ayar simitleri tij çubuklarına takılarak camyünü sabitlenir ve C profilleri ayar simidine geçirilir. Alçı plakalar bu C profillere monte edilerek uygulama tamamlanır.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/487432/4cd3cf71-3201-4d3f-90ab-bef7d0a9d280.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/487432/a284801b-2405-412a-ac58-7d1441c0a4a1.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: nephew

quote:

şöyle bir şey var ,işinize yarar mı?
    OPTİMUM TAVAN

İzocam Optimum Tavan, tavanlarda ısı ve ses yalıtımı amacıyla uygulanan, bir yüzü kraft kağıdı kaplı, açıldığında levha formunu alan camyünü şilte, tavan montajını sağlayan özel profilleri, bağlantı elemanları ve pencere aksesuarından oluşan yalıtım sistemidir.

Kullanım Alanları

C profillerin uygulanacağı eksende 50 cm’de bir dübel atılır ve tij çubukları dübellere vidalanır. İzocam Optimum Şilteler uygun boyda kesilerek tij çubuklarına geçirilir. Ayar simitleri tij çubuklarına takılarak camyünü sabitlenir ve C profilleri ayar simidine geçirilir. Alçı plakalar bu C profillere monte edilerek uygulama tamamlanır.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/487432/4cd3cf71-3201-4d3f-90ab-bef7d0a9d280.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/487432/a284801b-2405-412a-ac58-7d1441c0a4a1.jpg

bu dediğinizi çok anlamadım, bizim söylediğimiz profil atıp,araya çatı şiltesi, sonrada alçıpanları sabitlemeden farkı nedir acaba? kullanılan malzeme aynı sanki. işçilik yada maliyet mi az acaba? bilginiz varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

3 cmlik XPS'i güzelce tavana monte etsinler. Çok memnun kalırsınız. Merak etmeyin. Sudan etkilenmez, ısı geçirgenlik katsayısı düşüktür, düzgün tavan görünümünü sağlar.
    Kolay gelsin.

tavan alçıpan olduğu için xps leri tavana monte sıkıntılı, mutlaka yeniden alttan profil atıp sağlamca alçıpan montelemek gerekiyor. bu ikinci alçıpaan ile mevcut tavan arasına bu köpükleri yerleştircez .buradaki ustalrdan onu anladım ben. ama kimi usta öyle süper olur diyor kimiside tavan düz değil xps uygulaması çok zor tam ölçüp biçip yapsan bile açıklar oluşur en iyisi polüretan köpük ,komple kapatır diyor.

• tekrar merhaba arkadaşlar, yalıtım maceramız bitmedi bir türlü, kararsızlık ne kadar kötü birşey. tabi tek atımlık kurşunumuz var onuda en iyi şekilde harcayalım isteği bunun sebebi aslında. durum iyi olsa yap birini beğenmezsen ötekini denersin.
    en sonunda sprey polüretan köpük uygulaması yaptırmaya karar verdik gibi. burada yapan bir kşi var ,geldi baktı. içerden alçıpanları sökelim,içerden köpüğü uygulayalım sonra tekrar düzgün profillerle alçıpan kaplanır dedi.
    hatta tavandan küçük bir yeri kesip kırdık, çatıya bakmak için. en altta açlıpan var çatının kendi 5-10 ağaçlarına tutturulmaya çalışılmış zaten bu yüzden de her taraf çatlak, dökülüyor va yamuk yumuk.alçıpan üstünde izocam çatı şiltesi var bu sarı gibi olalardan ,oda düzgün döşenmemiş zaten.sonrada osb kaplanmış.en dıştada bu osb üzerine şingıl yapılmış .
    çatı arası hiç boşluk yok. direk alçıpan+izocam+osb+şingıl hepsi üstüste. gelen usta çatı boşluğun yok istersen dışardan şingıl üstünden de köpük yapabiliriz aynı yalıtım olur dedi. sıkıntı yan dairenin çatısıyla ortak. orası boş o yüzden yapılmıyor.
    ha birde şunu sorayım yan dairem boş galibada oturulmuycak gibi. o dairelere bakan duvarlara içerden yalıtım yapsam nasıl olur?bir odamda merdiven boşluğuna bakıyor ,orayada düşünüyorum.yoksa iç cephe çok farketmezmi
    fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.teşekkürlr. yarın yada öbürgün halletcez bakalım inşaallah.

• Merhaba arkadaşlar.. Toki nin yapmış olduğu hesapta dıştan yalıtımlı ancak genel itibarla çok kötü işçilik olduğu için yalıtımın çok sağlıklı olmadığını sandığım bir evde oturuyorum.. salon da dış cepheye bakan yaklaşık 16 m2 lik duvara kendim içten yalıtım yapmayı düşünüyorum. 3 yada 5 cm lik bir yalıtım malzemesini duvara bir yapıştırıcı madde ile içten yapıştırıp üzerini de duvar kağıdı ile kaplamayı düşünüyorum..burada yalıtım için hangi malzemeyi önerirsiniz ?
  • Aynı çatı katı sorunu bende de var, sizce şingılın üstüne kiremit kaplanırmı ?
  • Benim cati da bir odam düz beton tavan diğer odamda 3m kadar düz sonra 1-1.5m kadar eğimli tamamen döşeme beton. Ben 50 cm arayla tavana alcipan profil doseyip.aralarına mertek arası silteleri kenarlarındaki 5 cm uzatma yerlerinden bu profilleri akıllı vida ile sabitleyip.üzerlerine alcipanlari monte edeceğim. Sonra birleşim yerlerine alçı sıva ve boya ile bitirmeyi planliyorum. Benim tavsiyem silteleri folyolu olarak uygulatin nem ve su buharından malzemeyi korumuş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adres63 -- 28 Şubat 2015; 8:11:15 >
  • almost A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, soruna çözüm buldunuz mu acaba

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.