Şimdi Ara

Dügün takilari (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuyu okudum az çok. Bu yapılan resmen terbiyesizliktır. Nerde görülmüş ya böyle bir soygun. Konuyu açan abimizde nasıl bi sabır var hayret ediyorum. Ben olsam giderim cam çerçeve vs.. ya lan...
    neyse tamam ben birşey demiyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam
    1 gelin acaba bu konularda damadı da üzdü mü?
    2 damat bu olaylar yüzünden size biraz sırt çevirdi mi?
    3 bu olaylar sonucunda gelinin oğlunuzla evliliğine zırt pırt kendi ailesini dahil etmesi olasılığının olduğunu düşünüyor musunuz?

Bol sabırlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 4 Ağustos 2013; 16:27:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

Konuyu okudum az çok. Bu yapılan resmen terbiyesizliktır. Nerde görülmüş ya böyle bir soygun.Konuyu açan abimizde nasıl bi sabır var hayret ediyorum.Ben olsam giderim cam çerçeve vs.. ya lan...
    neyse tamam ben birşey demiyorum .

Yapacak bir sey yok esimle birlikte 33 sene gozune baktik gulduk ,oynadik,agladik, ottan ,copten koruduk,okuttuk Pc muhendisi yaptik, ..............................insanlari ne hale soktu bizi,
    Iste oyle bir sabir varki bende 04 mayis 2013 den bu tarafa ozur bekliyorum ,
    Aile ucan kusa verecekli allah kirmis onlarin camini cercevesini ben nicin kirayimki .

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Hocam
    1 gelin acaba bu konularda damadı da üzdü mü?
    2 damat bu olaylar yüzünden size biraz sırt çevirdi mi?
    3 bu olaylar sonucunda gelinin oğlunuzla evliliğine zırt pırt kendi ailesini dahil etmesi olasılığının olduğunu düşünüyor musunuz?

Bol sabırlar dilerim...

1-Evet maalesef uzulmemesi mumkun degil, 33 yilda ilk defa bana ters dustu oglum hakli oldugumu bildigi halde,
    2-Evet kendini zor tutuyor neredeyse soyadina degistirecekmis benim yuzumden,
    3-Evet zaten butun senaryo bu yuzden tertiplendi gibi sanki kizin 7 sulalesi benim oglanin evinde

Gelin kimi uzmediki ,Esimide uzdu (stresten olumune sebeb oldu),
    En onemlisi ve simdiye kadar yazmadigim bir sey daha var kiz tarafinin tutarsizligi verdikleri hic bir sozde durmamalari ,
    esimi psikolojik olarak yiprattilar hic bir hastaligi olmayan kadin stresten yapilan eziyetlere dayanamadi bir sabah ben kalktim
    o kalkamadi vefat etti o kadar eminimki konudan vefatindan sonra hatira defterine not dusmus .

Birde esim vefat ettigi icin gelin kizimiz zannediyorki Tum Ev islerini kendisinin yapacagini dusundugu icin bu senaryoyu yazdilar .
    (camasir,bilasik,temizlik,yemek pisrme,utu v.s,v.s ) iyiki esim vefat etmis bu kiza yaptigi guzelliklerin karsiligi olarak su an gelinin yaptiklarini
    gorseydi koturum olurdu,zaten Rahmetliye malum olmustu oglumun muruvetini goreyim ertesi gun allah canimi alsin derdi,gelini gordu ama muruvetini goremedi.Allahi (c.c) Beni Affetsin ama iyiki vefat etmis, Bu kizdan cok korkuyordu bir terslikler hiisediyorum ama ne oldugunu anliyamiyorum diyordu .ben su an cok iyi anliyorum Esimin neler hissetmis oldugunu.

Allah razi olsun her ne kadar sabir ediyor gibi gorunsemde oyle degil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulvi51 -- 4 Ağustos 2013; 21:11:32 >

• Düğünde takılar damat ile gelinindir. Nişanda takılanlar kızın. Kız ailesinin ikisini de almaması gerekir.

Kız ailesinin durumu iyi değildir muhtemelen. Oğlunuz yardım etmek istiyorsa düğünden sonra verseymiş.

Kırşehir de değil Türkiyenin her yerinde özellikle düğün takıları gelin ve damatındır. Önceden anlaşma ile değişirse bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 4 Ağustos 2013; 20:17:11 >
  • Peki kız tarafı gençlere vermişler mi paraları/altınları?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Peki kız tarafı gençlere vermişler mi paraları/altınları?

Hayir bildigim kadari ile ne para nede altinlar geri gelmedi ,

Zaten aile ve gelin kizimizi en son dugun gunu salonda gordum, bu gune kadar'da ...av ailesi ile gorusmedik.

Dugun 04-05-2013 de hollanda'da yapildi ,11-05-2013 tarihinden bu gune kadarda kimseyi gormedim uzun bir tatil

aldim, bekle gor belki bir ozur gelir diye maalesef tastan topraktan ses cikiyor onlardan tik yok,

Gelin kizimizin dugun salonunda soyledigi kulagima gelen cok agir sozleri var ,

ORNEK:( Ben kibarlastirarak yaziyorum) bu adamin mezarinada gitmem,

bir suru argo cumle ve en terbiyesizce olani ise bu adam benim cocugumu sevemez,

gerekirse cocuk bile dogurmam diyebilen Aile terbiyesinden yoksun birisi .

Arkadaslar LUTFEN yanlis anlasilma olmasin herkes deger verdigi sey icin savasir ,

ben serefim haysiyetim icin,onlarda para icin savasiyor.

Oglumda herseyi biliyor ama neden taraf tutuyor veya ikaz edemiyor karisini onuda anlamis degilim.

Salonda benimle resim cektirtmemek icin bana yaptigi hareket

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulvi51 -- 5 Ağustos 2013; 12:02:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Peki kız tarafı gençlere vermişler mi paraları/altınları?

Benim aklıma da geldi bu.

@ulvi51 ,

Sizin takıları masraflara saymanızı engellemeye çalıştıklarını düşünmesinler. Belki de takıları aldılar size söylemiyorlar.

Düğünden önce böyle bir ima oldu mu?

Ek: Kız tarafının takıları alması sakat. Ama diğer yorumları okuyunca sizin almanız makul olabilir görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 6 Ağustos 2013; 0:25:31 >
  • selamun aleykum

öncelikle saygılarımı sunarım.

düğün takıları konusundaki adetler ne olursa olsun teamüller değişkendir.

mesela evlenen şahıslar bundan önce geldikleri eve maddi anlamda katkı yapmamışlarsa bu takılardan ev sahibleri de yararlanabilir.

özellikle boşanma davalarında düğünde takılan takılar yargılama konusu yapılmaktadır. bu nedenle takılan miktar ve nevi bilinmeli ve hangi tarafda ne kadarı kaldığı belirlenmelidir.

erkek tarafının özellikle babanın yaptığı 50 bin tl lik masraf taleb edilebilir bir hale gelmişe benziyor. zira bu masraf 3. şahıs tarafından yapılmıştır.

gelin ve damat bizi bir daha görme gibisinden laf ediyorsa baba yaptığı masrafları isteyebilir. icra takibine konu olabilir.

zira evlilik birlikteliğinden kayınpederin beklediği fayda an itibari ile bitmişe benziyor. eğer ki ileride durum düzelir zamanla anlayışlı olunur deniyorsa o başka.

babanın düğün masrafı yapmak gibi bir zorunluluğu yoktur. bu durum örf gerekçesi ile de açıklanamaz. zira taraflar boşanmak isteseler örf de boşanma mı var.

konu hukukidir ve kırşehir eskişehir adeti ile telif edilemez.

• şimdi ulvi kardeşim
    gerçekten zor bir durum sizinki. Allah sabır versin. Diğer arkadaşların yazdığı gibi takılar gelin ve damadın hakkıdır. Ancak söz konusu olan hak veya haksızlık değil. İşin derininde yuvanın yıkılması var. Dünürleriniz zaten bizim orda adet böyle diyerekl olmayan bir adeti ortay koymuşlar. Yersen ! Yemezsen ne olcak. İşte sorun bu. Bu saatten sonra o karar değişmez. Gelin desen aynen ana-babasının izinde. Çok çabuk bir şekilde boşanma kararı alabilen bir tipe benziyor. Ancak asıl sorun oğlunda. Oğlun seni suçuyorsa orda kal. Hiç peşini arama bu işin. İş dallandıkça boşanmaya oğlunla düşman olmaya gider. Sakın ha! Biraz acı olacak lafım ama 50 bin tl ile oğlunun ne olduğunu öğrenmiş durumdasın bu arada. Hayat bazen ihtiyacın olan bilgiyi sana pahalı şekilde öğretir. Çok üzgünüm. Kinci olma. Bırak yapmış olduğun atalık vazifen olsun. Ha borcun harcın falan varsa biraz daha sıkıntı çekeceksin demektir. gerekirse elindekileri sat borcunu kapat. Ama sakın kredi alıp imtahanı kaybetme. Oğlun artık farklı bir aile oldu. Onların başlangıcı iyi olmadı belki ama sen yinede iyi dilkelerini bence eksik etme. Eninde sonunda senin dediğine gelecektir. Hiç bir şey olmadımı... Resmi Mirasta vasiyetini şimdiden yaz. (tehdit değil) bazı şeyler senin kontrolunda olsun. Allah yardımcın olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: combaba

şimdi ulvi kardeşim
    gerçekten zor bir durum sizinki. Allah sabır versin. Diğer arkadaşların yazdığı gibi takılar gelin ve damadın hakkıdır. Ancak söz konusu olan hak veya haksızlık değil. İşin derininde yuvanın yıkılması var. Dünürleriniz zaten bizim orda adet böyle diyerekl olmayan bir adeti ortay koymuşlar. Yersen ! Yemezsen ne olcak. İşte sorun bu. Bu saatten sonra o karar değişmez. Gelin desen aynen ana-babasının izinde. Çok çabuk bir şekilde boşanma kararı alabilen bir tipe benziyor. Ancak asıl sorun oğlunda. Oğlun seni suçuyorsa orda kal. Hiç peşini arama bu işin. İş dallandıkça boşanmaya oğlunla düşman olmaya gider. Sakın ha! Biraz acı olacak lafım ama 50 bin tl ile oğlunun ne olduğunu öğrenmiş durumdasın bu arada. Hayat bazen ihtiyacın olan bilgiyi sana pahalı şekilde öğretir. Çok üzgünüm. Kinci olma. Bırak yapmış olduğun atalık vazifen olsun. Ha borcun harcın falan varsa biraz daha sıkıntı çekeceksin demektir. gerekirse elindekileri sat borcunu kapat. Ama sakın kredi alıp imtahanı kaybetme. Oğlun artık farklı bir aile oldu. Onların başlangıcı iyi olmadı belki ama sen yinede iyi dilkelerini bence eksik etme. Eninde sonunda senin dediğine gelecektir. Hiç bir şey olmadımı... Resmi Mirasta vasiyetini şimdiden yaz. (tehdit değil) bazı şeyler senin kontrolunda olsun. Allah yardımcın olsun.

Sayin combado ve HADO77
    Akli selim yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, Benim bu dugunden hic bir tarafa borcum yok ben ve esim yillardir
    oglumuza prenslere layik bir dugun yapabilmek icin hic bir seyi esirgemeden bu dugunun hazirligini yaptik ,

Oglum 1980 dogumlu 29 yasina kadar beraber ayni evde yasadik ,beyefendi centilmen bir delikanli oldugu icin 29 yawsina kadar kendi icin calisti
    ve ben 29 yasina kadar (kendi evine tasinana kadar) oglumdan bir dilim ekmek parasi dahi almadim (oglum icin kurban , herseyde helal olsun konu bu degil)

Hic bir babanin yapmadigini yaptim ogluma kazandigi paranin tamamini kendine ait banka hesabina yatirmasini soyledim (Dikkat edin Tamamini diyorum)

Bu biriktirdigi paralarla evinin esyasini aldi,askerlik parasinin tamamini odedi kirallar gibi yasadi daha da iyi olmasini dilerim.

Dugun Salonunda altinlari paralari kacirmalari beni hasta etti ,AMAAAA adamda hakli beni kendi gibi cukkalayan typ babalardan ,kendi gibi oglunun kizinin dugununde tolanan paralarla borcunu oder zannetti ,kendi gibi oglunun kizinin parasini cukkaladi (evlatlarinin parasini yedi bitirdi)zanneti ,yaptigi seyin kotu oldugunu biliyor zatenki ayni sey kizimin basina gelmesin diye kurdeledeki para ve altinlari posete cukkaladi :-)

Ama bir yerde yanildi Benim iki evladim var bir kiz bir erkek ben ikisinide evlendigi gune kadar kendi ayligimla besledim ,onlarda paralarini biriktirdi ,ikiside yasiyor Oglumda buarada ciksin desinki yalan yaziyorsun Baba diyemez ,cunki aynen yazdiklarim gibi hersey.

Dun gelen Gelin kizimiz Bunlari bilmiyor o sadece kendi ailesi icinde yasanan dalevereler ,ucurmalar,kacirmalarla,gocertmelerle yetistigi icin yanlislarini normal karsiliyor,bizim dogrularimizida yanlis karsiliyor .

iste bu yuzden ben Harbiden Baba'yim , Evlatlarinin parasini yiyen onlarin parasiyla ev alan tatile giden ,sam babasi degilim ,iste bu yuzden gucume gidiyor paranin hic onemi yok verilen sozler ,yapilan terbiyesizlikler .

Dogru oldugum icin haksizliga goz yummadigim,terbiyesizleride rezil ettigim icin ben dugunu mahvetmis birisi olarak aniliyorum gelin kizimiz tarafindan,
    Iste ben Ozaman cildiriyorum yoksa parada pulda altinda zaten onlarin olsada olur olmasada olur ,ben 43yildir hollandadayim unumu eledim elegimi astim , 7 gobek ankaranin yerlesiyim hudaydaylada yemedim :-) darisi tum insanlara insallah
    beni sabirla dinlediginiz icin sizlere saygi duyuyorum,basinizi agrittiysamda ozur dilerim.

SAYGILAR,
    ulvi ozlen.

• Şahsi fikrim; kültür bilime yakışmayan bir konu.
  • Bu insanlara ben belli bir sure veriyorum benden ozur dilemeleri icin , yok oyle hep ucur hem kacir cekil kenara seyret gorleri oyna ,ozur dilemezlerse aileyi desifre edecem iclerinde bir tane Amcalari var gozluklu olan amca ,adam gibi adam saygilarimi sunarim kendisine .

Alooo konunun tam ortasinda olan vatandas bugun Dogrulardan yana olmazsan yarin ,Yanlislarinla basbasa kalirsin sende biliyorsun benim her sozum dogru cikti. Su an Basima gelen her seyin sorumlusu sensin ,cunki ben benim bu basima gelenleri sana dugunden aylarca once soyledim olmaz,yapmazlar,ben konustum dedin ,Onlara benim babam Paranoyak sakin yanlis olmasin dediginide soyledin eee ,her dedigim cikmadimi vatandas sen nasil bir insansin .
    Paranoya; Abartılı gurur, kuşku, güvensizlik, bencillikle belli olan bir ruh hastalığı anlamına gelmektedir. Paranoya'dan yola çıkarak paranoya ile ilgili hastalığa yakalanmış kişilerede paranoyak denilmektedir

Kaynak:http://paranoyak.nedir.com/#ixzz2b8voc0e3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulvi51 -- 6 Ağustos 2013; 3:18:58 >

• Oldum olası şu düğün, aile, takı meselelerine uyuz olduğum halde okudum. Şu takı olaylarına bende bir kaç kere canlı şahit oldum. Parayı görünce bazı ailelerin gözü dönüyor. sizin olayınızda da resmen hırsızlık yaşanmış. O lanet olası takıları, paraları her neyse evlenen çift almalıydı. Burada görünüyor ki kızın ailesi kızı iyi fitlemiş. Size karşıda güzel bir dolduruşa getirmişler. Bunu haddim olmayarak söylüyorum; Hollanda'da büyüyüp yetişmiş birisinin Kırşehirli kızla ne işi olur ona da şaşırdım. Yazık boş yere kırgınlıklar küslükler olmuş. Burada en büyük pay oğlunuza düşüyor gözlerini açması lazım.
  • ulvi kardeşim

sana tavsiyem bayramı eşinle birlikte uvden uzak bir yerde geçir 2-3 hafta ortamdan uzaklaş. Zira aldığın karar-lar doğru değil. Hiç kimseden özür bekleme. Sen doğru yaptığına eminsen bu işi burda bitir. KArşındakiler kendilerinin her şart altında doğru yaptığını yanlış bile olsa bundan dönmeyeceklerini biliyorsun. Senin savaşın nefsine. nefsine galip gel. Bu işi unut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

ulvi kardeşim

sana tavsiyem bayramı eşinle birlikte uvden uzak bir yerde geçir 2-3 hafta ortamdan uzaklaş. Zira aldığın karar-lar doğru değil. Hiç kimseden özür bekleme. Sen doğru yaptığına eminsen bu işi burda bitir. KArşındakiler kendilerinin her şart altında doğru yaptığını yanlış bile olsa bundan dönmeyeceklerini biliyorsun. Senin savaşın nefsine. nefsine galip gel. Bu işi unut.

Sayin combaba ,sakin yanlis anlama

Tavsiyen guzel hosta Tek erkek evladini muruvetini gormek isteyen Anneyi yazmadigim bir suru haksiz ve tutarsiz hareketler yuzunden esimin
    hicbir hastaligi yokken psikoloji'sini bozdular stresten dugunden once vefat etti. bir sabah ben kalktim esim kalkamadi .Abimmm iste ben bu yuzden nefis falan dinleyemiyorum.

Esim 25-01-2013 vefat etti her seyi esimle beraber planladigimiz gibi tamamladik ,4-mayista'da dugunu yaptik vefattan dolayi dugunude ertelemedik.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.