Şimdi Ara

Düğünde kullanılacak Hızlı, Baskı Kalitesi Yüksek Renkli Yazıcı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • para kazanıcam diye bu işten anlamayanları yanlış yönlendirmeyelim. 15 senedir baskı sektörünün içindeyim. satıcıların ali cengiz oyunlarını çok iyi biliyorum. ben sana şunu soruyorum? sen 10x15 kagıdın tanesini 18 kuruşa satarken fotografçı da 10x15 baskıyı 15 kuruşa tab ederken, nasıl oluyorda ısrarla fotografçıdan daha ucuza geldiğini söylüyorsun. daha mürekkep yok, besleme sistemi ve kartuşlar yok, yazıcı amortismanı yok!!!! halep ordaya arşın burada... ayrıca çok merak ettim yıllardan beri bu işi yapan birini bulmuşken sorayım px 660 ile yazıcı kafasında hiç sorun olmadan fotograf kalitesini koruyarak yaklaşık kaç baskı alabiliyorsun? (a4 tam sayfa diyelim) kafa sorun vermeye başlayınca ne yapıyorsun?
  • Kimseyi kandırmak gibi bir niyetimiz yok o sizin önyargınızdan ibaret olsa gerek.Sadece yönlendirme yapıyoruz.Yanlış anlaşılmak istemem.Bu ürünü bizden alın yada bu ürünü alın diyemem tabi ki sadece bir öneridir.Önyargısız olaya yaklaşıp okusaydınız ihtiyacı olan arkadaş ucuza maletmek istiyor.Termal baskı makinası alıp ticaret yapmak istemiyor.Konuda bahsi geçen kağıt piyasanın en pahalı kağıtlarından biri normal kalitede bir kağıdın maliyeti 0,0875 kr a tekabül etmektedir.İstersen hesap et bakalım bir baskı kaç kuruşa geliyor.Bu makinayı kullandığınızı bile sanmıyorum.Sadece yorum olsun diye yazdığınız besbelli size en az 10 tane bu tip makinalar ile baskı maliyetini yarı yarıya indirerek ekonomi sağlayan fotoğrafçı ve düğün salonu referans gösterebilirim.Bence makina özelliklerini inceleyin ben stüdyo kalitesinde olduğunu iddaa etmiyorum.Ancak bu düşük maliyet ile stüdyo kalitesine en yakın baskı kalitesi sağlamaktadır.Alacağınız baskı yoğunluğuna göre yaklaşık 2000-2500 sayfa baskıda pad hatası alınmaktadır.Bu baskı sayısı biraz görecelidir.Bazı kullanıcılar çok kafa temizleme yaptırdığı için sayfa sayısından düşme görülebilir.Bu pad hatası ise bir program vasıtası ile resetlenmektedir.Ve baskı kalitesi değişmeden baskı almaya devam etmektedir.Sürekli sattığımız ürün olmasa bir parça haklısınız diyicem ama incelemeden yorum yapmanız anlamsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

para kazanıcam diye bu işten anlamayanları yanlış yönlendirmeyelim. 15 senedir baskı sektörünün içindeyim. satıcıların ali cengiz oyunlarını çok iyi biliyorum. ben sana şunu soruyorum? sen 10x15 kagıdın tanesini 18 kuruşa satarken fotografçı da 10x15 baskıyı 15 kuruşa tab ederken, nasıl oluyorda ısrarla fotografçıdan daha ucuza geldiğini söylüyorsun. daha mürekkep yok, besleme sistemi ve kartuşlar yok, yazıcı amortismanı yok!!!! halep ordaya arşın burada... ayrıca çok merak ettim yıllardan beri bu işi yapan birini bulmuşken sorayım px 660 ile yazıcı kafasında hiç sorun olmadan fotograf kalitesini koruyarak yaklaşık kaç baskı alabiliyorsun? (a4 tam sayfa diyelim) kafa sorun vermeye başlayınca ne yapıyorsun?

yorumuna tamamen katılıyorum mürekkebp beslemeli sistem alıp kullanıp para kazanan kişiye fotoğrafcı demem, bu fotoğraflar kalitesizdir zamanla sararıp gider pratik ve hızlı değildir, yatırım maailyeti ucuzdur ama bir baskı maaliyeti yüksektir, sorunu yazan arkadaş için anlaşıp termal yazıcı kiralamasını önerdim en makülü budur, mürekkep yazıcılı sistem bir arıza verirse düğünün içine eder bu riski almaya değmez.

• malesef bu yazıcı piyasası son zamanlarda işten anlamayan amacı sadece kar gütmek olan vasıfsızların eline geçti. piyasada mantar gibi türediler. çinden 3 kuruşa ürün getir burada insafsız rakamlara sat. bu mudur yani olay? firmanın tekinden aldıgım kolay dolum kartuşlarının içine koydugu mürekkep yüzünden 3 tane hp pro 8500 yazıcının kafaları gitti adam baştan mürekkeplerine garanti verirken şimdi yan yattı çamura battı hesabı sorumluluk kabul etmiyor.

epson olarak sx110, sx115, sx215, sx218, sx410, sx510, bx300f, sx125, px660, px720 yazıcılarından sattım ve kolay dolum kartuşu sistemlerini kurdum. hp, canon, ve brother markalardan da pek çok yazıcı satışı yaptım ve besleme sistemi kurdum. burada kimse tereciye tere satmaya kalkmasın.

mürekkep beslemeli sistemler kişisel ve profesyonel olmayan ticari çözümler için uygundur ama daha fazlası değil, nazlı ve sorunludurlar. ugraştırırlar.

bir arkadaşımın 3 adet shinko termal baskı makinası var düğün salonunda kullanıyor express fotograf olarak satıyor. ribon bitene kadar çatır çatır basıyor bana mısın demiyor. evet maliyeti pahali ama zaten 13x18 express baskı bir fotografı 5 tl den satıyor. diger fotografları da fotografçıda tab ettiriyor.

çok miktardaki fotograf tab ettirmek artık neredeyse bedavaya yapılıyor. buna ragmen müşteriye verilecek fotografı yazıcıda basmaya kalkmak gereksiz bir ugraştır. fotografçılık açısından uzun vadede hiç de ucuza da malolan bir yol degildir.

insanları ihtiyaçları olmayan, işlerine yaramayacak çözümlere yöneltmeyi etik bulmuyorum.

• Evet arkadaş doğru söylüyor.Arkadaşın HP 8500 yazıcısı zarar görmüş o yüzden bu sektör yaramaz :) Tartışmaya bile gerek konu amacını aşmış durumda.
  • neydi biliyor musun o mürekkepler? osse ink
  • quote:

Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

neydi biliyor musun o mürekkepler? osse ink

Hanii şu çok aranılan mürekkeplerden olan Osse ink den mi bahsediyorsunuz

Osse ink diye tutturdular kaliteli diye, reklamı var kendisi yok...
  • hocam konuyu hortlatmış olucam ama hızlı ve kesin çözüm için sony dr150 denemesin 5x7 ve 6x8 inçlerde çok hızlı aşığım bu makinaya
  • EPSON PX820FWD bitmeyen kartuş sistemini 6 aydır kullanıyorum.Bir kere tankları bitirdim ve tekrar doldurdum.Günde yaklaşık 40 ila 50 adet 10X15 baskı yapıyorum ve satıyorum.Yıllardır fotoğraf çeken birisi olarak baskı kalitesinden ve renklerden gayet memnunum. Kendi yazılımı ile basit ayarlar da yaparak gayet iyi sonuçlar alıyorum.100ml çarpı 6 adet OCP mürekkep 60 TL,eğer çok sarfiyat olan bir işyeri ise litre olarak 40 TL olan OCP mürekkebin 100ml'si 4TL'ye geliyor ki 6 adet tank 24TL'ye dolmuş olur ve gayet ekonomik.Şu anda VATAN BİLGİSAYAR'da HP Q8692A kağıt %25 indirim ile 10 TL.Mürekkep maliyeti 10X15 başına nedir tabii ki tam bilmiyorum ama kağıt maliyetim 10krş.Mürekkep ve amortisman da 5 kuruş olsa 15 KRŞ'a mal edip 50krş'a satıyorum.Günde 50 adet ile makine ömrü ne kadar olur bilmiyorum ama ben şu an gayet memnunum.Cihazı ayriyeten ticari olarak fax çekimi,renkli fotokopi ve çıktı,tarama olarak da kullanıyorum ve parasını iki ayda çıkardı.4 aydır da bana hizmet ediyor.Bir sene içinde makineyi atsam da yenisini alıp 2 ay yeni makineye,10 ay da kendime çalışırım.1 sene de de bozulup atacağımı da hiç tahmin etmiyorum.

Bunlar sadece benim tecrübelerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: can_antique

EPSON PX820FWD bitmeyen kartuş sistemini 6 aydır kullanıyorum.Bir kere tankları bitirdim ve tekrar doldurdum.Günde yaklaşık 40 ila 50 adet 10X15 baskı yapıyorum ve satıyorum.Yıllardır fotoğraf çeken birisi olarak baskı kalitesinden ve renklerden gayet memnunum. Kendi yazılımı ile basit ayarlar da yaparak gayet iyi sonuçlar alıyorum.100ml çarpı 6 adet OCP mürekkep 60 TL,eğer çok sarfiyat olan bir işyeri ise litre olarak 40 TL olan OCP mürekkebin 100ml'si 4TL'ye geliyor ki 6 adet tank 24TL'ye dolmuş olur ve gayet ekonomik.Şu anda VATAN BİLGİSAYAR'da HP Q8692A kağıt %25 indirim ile 10 TL.Mürekkep maliyeti 10X15 başına nedir tabii ki tam bilmiyorum ama kağıt maliyetim 10krş.Mürekkep ve amortisman da 5 kuruş olsa 15 KRŞ'a mal edip 50krş'a satıyorum.Günde 50 adet ile makine ömrü ne kadar olur bilmiyorum ama ben şu an gayet memnunum.Cihazı ayriyeten ticari olarak fax çekimi,renkli fotokopi ve çıktı,tarama olarak da kullanıyorum ve parasını iki ayda çıkardı.4 aydır da bana hizmet ediyor.Bir sene içinde makineyi atsam da yenisini alıp 2 ay yeni makineye,10 ay da kendime çalışırım.1 sene de de bozulup atacağımı da hiç tahmin etmiyorum.

Bunlar sadece benim tecrübelerim.

İşini bilen Epson kullanır.Uygun kağıt ve mürekkepler kullanıldığında; binlerce liralık masrafa girip başka cihaz almak ticari anlamda mantıklı değil.Uygun kağıt ve mürekkeplerle alınan baskılar; Ömür Boyu bozulmaz,solmaz...
    Çok serii çıktılar alınacaksa ve bu çıktıların adeti çok yüksek olucaksa ve bundanda ticari gelir elde edilecekse; Sürümden kazanılacağı için yüksek maliyetli cihazlar alınabilir...
    Fotoğrafçılık fuarında görmüştüm: 50.000 tl nin üzerindeki cihazla 500 tl lik Epson yazıcının baskı kaliteleri aynı idi!
    Hatta beni daha iyi anlamanız için ince bir detayıda belirteyim: Epson standında adamlar 10 binlerce değerindeki büyük baskı cihazını satabilmek için; standında Epson yazıcıları bulundurmuyordu Çıktılar hep onbinlerce lira değerindeki büyük cihazdan alınarak tanıtım yapıldı.Halbuki 500 tl lik cihazdan da aynı kalitenin alınabildiğini amatör-profesyonel ufak çaplı fotoğrafçılar bir görseler; hiç O cihazlara bilene bakma gereksinimi duymazlardı...

• PX 660 VE PX720 P50 foto baskılarında iyi ama mutlaka atık tankı kulanın bu cihazlarda 15bin bakıyı bulduğunuzda makinayı çöpe atmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

PX 660 VE PX720 P50 foto baskılarında iyi ama mutlaka atık tankı kulanın bu cihazlarda 15bin bakıyı bulduğunuzda makinayı çöpe atmayın

Bendeki PX820'de de atık tankı kullanmak gerekiyor mu acaba?Kullanılıyorsa neresine koyuluyor bu atık tankı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_antique

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1987

PX 660 VE PX720 P50 foto baskılarında iyi ama mutlaka atık tankı kulanın bu cihazlarda 15bin bakıyı bulduğunuzda makinayı çöpe atmayın

Bendeki PX820'de de atık tankı kullanmak gerekiyor mu acaba?Kullanılıyorsa neresine koyuluyor bu atık tankı?

820 lerde yazıcıyı sökerek taka bilirsiniz iç kısım da kalıyor atık tank hortumalrı
  • o zaman servisten destek isteyeyim ben.benim yapabilecegim is degil o.tesekkur ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.