Şimdi Ara

Dükkan Açıcam Görüşlerinizi Bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ö-F-K

Bi dogum hastanesi karsisinda buluna bufeci arkadasim var onun yanina ugradigim zamanlarda en cok satilan seyler.

Sigara hizli tuketilen seyler yatak carsafi bebek bezi kolanya biskuvi su

Hatta hastaneden bir kagit kaveiyorlar gelenlere o listede ne varsa arkadas direk veriyor.

Devlet oldugundan temiz carsaf vs olmuyor. Bebek bezide yeni dogan cocuklar icin olani kesinlikle lazim oluyor

Hocam zaten dükkanı açacağım yerde 1 adet eczane 1 adet medikal mevcut şu anda. Yani o işlere çok girmeyi düşünmüyorum.

Ancak dediğin gibi suyu kolonyası olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: parayban

quote:

Orijinalden alıntı: ygtylc

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum KOSGEB'in çok bu konulara destek vereceğini zannetmiyorum. Daha önce onlarla başka bir işte çalışırken görüşmüştük. Daha çok yaratıcı yeni fikirlere para bağlamayı tercih ediyorlar

Bizim pek yaratıcı olduğumuz bir tarafımız yok gibi

Ancak genede önerin için teşekkür ederim Her türlü tırmalamakta fayda var

Hocam yakınım KOSGEB'de çalışıyordu, bu sene araba yıkamacısına bile iş verdiler para verdiler, sıkıntı olmaz.

Bak şimdi umutlandım :D yarın gidip görüşeceğim dükkan sahipleriyle eğer afaki bir rakam söylemezlerse kirada oradan direkt olarak KOSGEB' e giderim.

Yada önce mi gitsem???

Dükkanı satın alıp veya kiralayıp KOSGEB'e yardırın, makul miktarda istersen rapor verirler.

Evet önce KOSGEB'e gitmekte fayda var

Teşekkür ederim arkdaşlar..

Peki gerçekten dükkanın toplam masrafı ne kadara mal olur?

Hocam oraya küçük bir fırın alsanız, hani el yapımı falan yaparsan güzel olur, cam tezgah, ışıklandırma, terazi kilo ile satış olursa diye, masa sandalye falan 10.000 civarı diyelim.

Fırından ziyade 1 mikrodalga fırın kesin olacak. Tezgah üstü güzel ışıklandırma ile simit poğaça olacak...

Zaten ev yapımı ürünler yiyecekler fazlalıkta olacak gibi geliyor. Sağolsun herkes ufak tefek gözleme,kurabiye yaparız diyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: focustrans

quote:

Dostum KOSGEB'in çok bu konulara destek vereceğini zannetmiyorum. Daha önce onlarla başka bir işte çalışırken görüşmüştük. Daha çok yaratıcı yeni fikirlere para bağlamayı tercih ediyorlar

Bizim pek yaratıcı olduğumuz bir tarafımız yok gibi

Ancak genede önerin için teşekkür ederim Her türlü tırmalamakta fayda var

Biz de ev yemekleri dükkanı açmıştık Kosgeb'den para aldık.Siz de alabilirsiniz büyük ihtimal.

Gün içerisinde gidip görüşmeyi düşünüyorum. Sağolsun bir arkadaş daha aynı şeyi söyledi. Sizde söylüyorsunuz. Umarım başvuru sonucunda bir kısmını alabiliriz.

Hepsinde gözümüz yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Çay ocağı, tost makinesi, ızgara, poğaça tezgahı 6000bin lirayı bulur.

Tabak bardak çatal kaşık tuzluk tepsi peçetelik gibi malzemeler ortalama açacağın yerin büyüklüğüne göre 7000 lira civarında olur.

Masalar 150 lira civarında sandalyeler 30 lira civarında olur adet ve 2. el fiyatlarıdır.

Ayrıca davlumbaz yaptırmalısın dumanları çekmesi için oda borusuyla beraber 1000-1500 lirayı bulur.

Vergi ve ruhsat işlemleri 1200 lira civarı tutuyor. (Muhasebeciler ilk başta 250-300 lira arası defter tasdiki için para isterler sen itiraz et başka muhasebeciyle görüş. Normalde defter tasdiğini sen bile noterde yapabilirsin 30 liraya sakın 300 lira para verme muhasebeciye.)

Aylık muhasebeci 100tl damga ve kdv 30 lira civarı ödeyeceksin bağkurda her ay 350 lira.

1 yıllık olmasa bile en az 6 aylık kiranı peşin vermelisin ki her ay kirayı düşünmemelisin.

Kosgebe umut bağlama kafe manav lokanta açanlara bişey vermiyorlar çok yaratıcı bi fikrin olacakta ona belki verecekler veya işini büyütmek isteyeceksin yıllar sonra öyle verecekler.

Ürünleri 2. el satanlardan alabilirsin yalnız çok iyi pazarlık etmelisin edemiyorsan bile iyi pazarlık eden bi tanıdığını al ben öyle yapmıştım. 1000tl ye sattıkları ürünü 400 500 liraya alıyorlar sanayi ürünleri satan insanlar. Mersin civarındaysan ürün temini konusunda yardımcı olabilirim sana kendiminde fazla ürünleri var onları da satabilirim.

Dostum 2. el olayını bende .ok duyuyorum. Bunun için Aydında olanak çok fazla yok.

Ancak İzmir de kıyamet gibi bu şekilde satılan ürünler var. Mersin tarafında olsaydım emin ol seninle iletişime geçerim. Genede teşekkür ederim.

Benim fikrim ise şöyle: Masalar 6-7 tane 4 er tanede sandalye. Hani böyle köy kahvelerinde tahta sandalyeler vardır ya. İşte tam olarak onlardan.

Her masa üzerine ufak ufak yapay çiçekler. Tahminimce güzel olur.

Davlumbaz aklıma gelmemişti. Çok böyle yemek pişirme üzerine bir dükkan olsun istemiyorum. Yani bir yumurta bile kırmiyim Ancak genede dediğin gibi yaptırmak şart olacak.

Kira konusu peşin vermek ne kadar doğru çok bilmiyorum. Ancak dediğin gibi düşünmemek için galiba haklısın...

Muhasebe işlerini çok fazla düşünmüyorum. Çok yakın muhasebeci dostlarımız var ama söylediğin hesaba göre genede her ay vergi algısı ile birlikte 500-800 TL arasında bir gider olacak..

Sonuç olarak ekstralar için teşekkür ederim...

• quote:

quote:

Bi dogum hastanesi karsisinda buluna bufeci arkadasim var onun yanina ugradigim zamanlarda en cok satilan seyler.

Hatta hastaneden bir kagit kaveiyorlar gelenlere o listede ne varsa arkadas direk veriyor.

Devlet oldugundan temiz carsaf vs olmuyor. Bebek bezide yeni dogan cocuklar icin olani kesinlikle lazim oluyor

Hocam zaten dükkanı açacağım yerde 1 adet eczane 1 adet medikal mevcut şu anda. Yani o işlere çok girmeyi düşünmüyorum.

Medikal ve eczaneler cok pahali iciz dahi olsa insanlar pahali diyip sana gelecek.

Benim bahsettigim hastane zeynepkamil dogum hastanesi.
    Turkiyede en cok dogumun oldugu hastane.
    Orada da eczane ve medikal dolu ama hep bufeler satiyor. Ve gece saat 17 den sonra piyasa senin.

Sen bilirsin yinede 10 tane al satamazsan iade edersin ama eminim ki bebek bezi bulunur diye a4 de yazarsan kapis kapis gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Medikal ve eczaneler cok pahali iciz dahi olsa insanlar pahali diyip sana gelecek.

Orada da eczane ve medikal dolu ama hep bufeler satiyor. Ve gece saat 17 den sonra piyasa senin.

Sen bilirsin yinede 10 tane al satamazsan iade edersin ama eminim ki bebek bezi bulunur diye a4 de yazarsan kapis kapis gider

Dostum zannedersem İzmir den bahsediyorsun.

Dediğin doğru teşekkür ederim...

Mutlaka değerlendireceğim bunu da...

• ygtylc kullanıcısına yanıt
    Hocam poğaça çay börek işinde küçük para çok hizmet vardır akşama kadar 100 kişiye hizmet edersin 300 lira para belki toplayabilirsin. Bunun 200 lirası masrafdır elektrik su vergi işçi kira gibi ücretlerde dahildir. Ortalama bir dükkan hiç iş yapmasa bile günlük standart 70 lira masrafı vardır. Bunları iyi düşünüp işe başlamalısın.

Muhasebeci tanıdığın ne kadarda olsa standart ödeyeceğin vergiler vardır. Muhasebeci istediği kadar zararda göstersin her ay standart ödeyeceğin paraları ödemek zorundasın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum zannedersem İzmir den bahsediyorsun.

Dediğin doğru teşekkür ederim...

Mutlaka değerlendireceğim bunu da...

dediğim yer istanbul.

sen aydın ilinde bulunan doğum hastenesinin oraya mı açıcaksın?

eger orası ise bilmiyorum tutarmı...

malum hastane güzel. hemen köşede de pekdemirçiftliği var..

ama gece 10dan sonra piyasa senin

• Hayırlısı olsun diyelim.
    Eğer açmak istediğin dükkanı projeye dönüştürerek yaparsan geri ödemesiz hibe para alırsın devletten yada sıfır faizli kredi de çekebilirsin. Bunu nasıl yapabileceğin konusunda ayrıntılı olarakhttp://www.xticaret.com/xticaret/?915_75005 adresinde anlatmışlar.
    Umarım faydası dokunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.