Selam sanal dostlarım, bu hafta askerlik işlemlerimi halledeyim dedim. İnternette çokca video da mevcut fakat forumlarda herkes başka şeyler söylüyor. Maksimum 1 saatinizi alacak bir işlemmiş. Önce E-Devlet askerliğim kısmından tecimizi bozuyor ve askerlik durum belgesini dolduruyoruz, bu işlemden sonra en yakın ASM den randevu alıp sağlık raporumuzu alıyoruz. Sağlık raporu hakkında; Eğer vücudunuzda faça izi yoksa, sigara söndürme izi vb durumlar yoksa,kilo / hormon sorununuz, anti depresan geçmişiniz veya psikolojik rahatsılık tanınız yoksa raporu almanız 1 dakika sürüyor. Ardından raporun e-devlete düşmesi 2-3 saat sürüyor. Rapor düştükten sonra yine e-devlette bulunan askerliğim sekmesine "hizmet tercihim" butonu geliyor. burdan bedelli/ 6 ay er gibi seçimleri yapıyoruz. Bedelliyi seçtiğinizde tercih ettiğiniz ayları sıralamanızı istiyor. Ben tercihimi şubat-mart-nisan-mayıs-ocak şeklinde yaptım. tercihten bir 10-15 dakika sonra sisteme düşüyor. ardında ziraat bankası uygulamasında ödemeler kısmına girip vergi ve resmi harçlar başlığına tıklıyoruz. karşımıza yine başlıklar çıkıyor ve burdan "muhasebat" başlığını seçip tc mizi giriyoruz. parayı ödeyip işlemimizi tamamlıyoruz. Son olarka artık aralık ayına kadar hizmet döneminin açıklamasını bekliyoruz. herkese bol şans. |
Bildirim