Şimdi Ara

## Dünya Çapında Overclock Yarışması - Hediyeler Süper ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

ya mevcut ingilizcem ile çözemedim...

işlemci olarak ne kullanılacak...intel mi amd mi...

murat daha önce amd de o kadar deneyim yapmadığını falan söyler gibi hatırlıyorum...

@murat amd olursa nasıl olacak?

Herhangi bir konfigurasyon ile katılabiliyorsun. SS'lerde sadece AMD kullanılmış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero
    Ben şimdi gördüm bu yarışmayı. Böyle bir yarışmaya özellikle sıvı nitrojen ile girmek çok büyük mali külfet getirir. Bir kere sadece 2 saatlik stres testinin harcayacağı LN2 nerden baksanız 20-25 litre. Özellikle sıvı nitrojen ile 2 saat dayanacak şekilde stres testi yapmak çok zor ve parçalar açısından tehlikeli.

Zaten sıvı nitrojen ile elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Sonuclarıda göndeririz stres testinin lanetinden kurtulabilirsek. Benim 35lt'lik dewar yeter umarım. 10 dakka kala sıvı nitrojen biterse

+ 3DMark 2001 ve CineBench ile 150-180 dakikayı bulur.

• quote:

quote:

murat daha önce amd de o kadar deneyim yapmadığını falan söyler gibi hatırlıyorum...

Herhangi bir konfigurasyon ile katılabiliyorsun. SS'lerde sadece AMD kullanılmış..

yaw murat otonom bi sisteme geçmek lazım ln2 de artık, 2saat boyunca ln2 pompalanmaz ki yaw..

artık eskimo falan olmak vardı,güneykutpunda falan yaşıcaktın,gece basacaktın hava soğutmayı -40c bak gör ne rekor kırılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 13 Ağustos 2006; 10:36:04 >

• adamlar süpriz hediye veriyorlarmış bir adet a4 kagıda basılmış teşekkür belgesi.
    şaka bi yana burada öenmli lan hediye için degil ama ülkemizi temsilen yarışmaya katılmak olabilir gene soket a 1700+ lar kapışır gibime geliyor. sizce hangi serileri kapıştıracaklar peki türkiyeden iyi bi destek verecek firma olacakmı adını bilişim sektöründe ilk 3 e yazmış firmalar akılam gelen arena gibi dev firmalar kesenin agzını açacakmı yokssa hep cepdenmi giecek masraflar.
  • gecenlerde exe bole bısıler dıodu sanıorım o gıtsın ıste
  • quote:

Orjinalden alıntı: hey

quote:

quote:

yaw murat otonom bi sisteme geçmek lazım ln2 de artık, 2saat boyunca ln2 pompalanmaz ki yaw..

artık eskimo falan olmak vardı,güneykutpunda falan yaşıcaktın,gece basacaktın hava soğutmayı -40c bak gör ne rekor kırılıyor..

Otonom sisteme geçmek o kadar kolay değilki.. Ah ne kadar zamandır araştırıyorum biliyormusun, pompaları ya çok pahalı, ucuz olanların ise ( 1000$ civarı ) debisi çok yetersiz. Tıbbi ölçüm cihazlarında kullanılan pompalar oluyor. Basınclı tank kullanımıda yüksek debilere çıktığında verimsiz kalıyor. Özellikle tankın yarısından sonra debi farklılaşıyor. Offff offff ...

Arkadaşlar türkiyede yaptığımız şeylere değer biçebilen çok az firma var. Overclock konusu çoğu firmaya çok yabancı. İlk önce çeşitli etkinliklerde ufak tefek gösteriler ile overclock ile ilgili yüksek reklam potansiyeli gözler önüne serilmeli, sonra birşeyler beklenmeli. Zira kimse bilmediği birşeye para yatırmak istemez.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hey

quote:

quote:

Otonom sisteme geçmek o kadar kolay değilki.. Ah ne kadar zamandır araştırıyorum biliyormusun, pompaları ya çok pahalı, ucuz olanların ise ( 1000$ civarı ) debisi çok yetersiz. Tıbbi ölçüm cihazlarında kullanılan pompalar oluyor. Basınclı tank kullanımıda yüksek debilere çıktığında verimsiz kalıyor. Özellikle tankın yarısından sonra debi farklılaşıyor. Offff offff ...

Arkadaşlar türkiyede yaptığımız şeylere değer biçebilen çok az firma var. Overclock konusu çoğu firmaya çok yabancı. İlk önce çeşitli etkinliklerde ufak tefek gösteriler ile overclock ile ilgili yüksek reklam potansiyeli gözler önüne serilmeli, sonra birşeyler beklenmeli. Zira kimse bilmediği birşeye para yatırmak istemez.

Türkiye de maalesef overclock konusunda bilinçli firma sayısı yok denecek kadar az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 13 Ağustos 2006; 12:28:54 >

• en iyisi bizde cpuyu zorlayıp yakalım belki birinci cıkarız nede olsa cpu veriyorlar
  • TR den kim katılıyo ...
  • Aslında ben hava soğutmaya katılabilirim fan canavar gibi ancak bellekler çok zorluk çıkarıyor 1066 Mhz saat hızına sahip Corsair lar olsa 5 Ghz e çıkabilirim bundan emin olabilirsiniz ayrıca şaka da yapmıyorum Coolermaster Hype6+ ile çıkabilirim ancak iyi bir termal macun ve diğer bileşenlerinde iyi olması lazım örneğin hdd nin kuzey ve güney köprüsünün buna dayanabilmesi için özel soğutucu lazım yine aynı şekilde kasanında iyi olması psu ında iyi bir psu olması lazım bunlar olsa keisnlikle çıkarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 13 Ağustos 2006; 13:56:15 >
  • AthlonXP ve Abit FX5200 ile Dünya birinciliği.
    Ben varken size ödül düşmez bırakın bu işi....

• Aslında bu biraz şans işi işlemciden işlemciye değişir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.