Şimdi Ara

Dünya Ekonomisin'de daha önce öne sürdüğüm hipotezim gerçek mi oluyor? Çanlar çalmaya başladı mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
17
Favori
11.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dolar tl kuru artacaksa bu siyasi ve jeopolitik risklerden olacak hocam. Dünyada belirsizlik artacaksa ons artacaktır ki o yöne doğru gittiğimizi düşündüğümü epeydir yazıyorum. Zaten bu konuyu o yüzden açmıştım:))
  • "ABD’de TÜFE Eylül’de beklenti altında kaldı. Aylık bazda %0,1 beklentisine karşın %0,0 gelen TÜFE, yıllık bazda ise %1,7’ye geriledi. Çekirdek TÜFE de Eylül’de beklenti altında kaldı."

ABD'den gelen enflasyon rakamı işlerin iyi gitmediğinin göstergesi. FED daha önce kimse söylemiyorken ısrarla söylediğim gibi faiz indirmeye devam edecek.
  • Konu eski. Ama gene de yazayım.

Eğer gerçekten böyle bir şey olursa, herkes kripto paralara saldırır.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Böyle birşey elbette olacak ve o zaman kripto paralardan ziyade Merkez Bankaları para basıp faiz indirecek ve para basacaklar. Bu sayede dünya ticaretini genişletecekler.

Konunun eski olması normal çünkü 2 yıllık bir öngörüde bulundum geçen sene
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Basılan bu paralar aslında zombi şirketler yaratıyor. Bir noktada ekonomi gocunce o kağıtların çok bir anlamı kalmayacak.

Ben kripto paralara akış olscagini düşünüyorum çünkü ülkeler çok büyük itibar kaybına uğrayacak kar. Güven zor kazanilir ama çok kolay kaybedilir dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BloombergHT
    Dünya ekonomisi için resesyon kapıda mı?
    https://www.bloomberght.com/dunya-ekonomisi-icin-resesyon-kapida-mi-2235321

Geçen sene bu konuyu açmıştım. O zamanlar dünya ve abd ekonomisi coşuyor, ABD 3 mü 4 mü faiz arttırır diye konuşuluyordu.

Benim 2yıl önce söylediğim şeyi daha yeni yeni konuşmaya başladılar desek yeri

• www.mahfiegilmez.com
    Geldik Küresel Krizin Üçüncü Aşamasına
    http://www.mahfiegilmez.com/2019/10/geldik-krizin-ucuncu-asamasna.html

Mahfi Hoca'da küresel krize dayandığımızı söylüyor. 2011 yılında yaptığı analizi hiç duymamıştım bu yazısını okuyunca onu da gördüm ve kendisine olan saygım bir kat daha arttı.

• Borç sorununun tek çözümü yüksek enflasyon olur.
  • FED faizleri indirmeye devam ediyor ve "belirsizlik" vurgusu yapıyor. Fakat "belirsizliğin" ne olduğuna dair birşey demiyor.

Bence burada belirsizlik vurgusu artık ABD'nin yavaşlaması değil daha çok dünyanın gireceği yeni kriz ile ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

FED faizleri indirmeye devam ediyor ve "belirsizlik" vurgusu yapıyor. Fakat "belirsizliğin" ne olduğuna dair birşey demiyor.

Bence burada belirsizlik vurgusu artık ABD'nin yavaşlaması değil daha çok dünyanın gireceği yeni kriz ile ilgili.
    2024'e kadar sağlam bir kriz vuracak ondan bahsetmeye çalışıyor.Bakmayın işsizlik az ekonomimiz süper sarı kafanın "usa will be great again" demelerine.Bu balon bir yerde patlayacak.Öteliyorlar sadece.
  • BloombergHT
    Almanya'nın otomobil üretimi 23 yılın en düşüğüne indi
    https://www.bloomberght.com/almanya-nin-otomobl-uretimi-23-yilin-en-dusugune-indi-2243473

• Equris kullanıcısına yanıt
    Kendi ülkelerinde otomobil satışlarında artış olmasına rağmen %9'luk üretim düşüşü yaşanması sanıyorum, küresel gelir adaletsizliğinin bir göstergesi. Şüphesiz rekabet ve yeni markaların pazara girişi de ciddi bir etkendir ama özellikle biz ve bize benzer ekonomilerde bireylerin ithal ürün alımları giderek zorlaşıyor. Üretim ekonomisi yerine vergi ekonomisine doğru ilerleyen ülkemizde de bu durum daha acı bir şekilde ortada.
  • - Alman Ekonomisi büyüyemiyor.

- Euro Bölgesi sanayi üretimi son 13 aydır ekside.. (Ben bu konuyu açalı 15-16 ay civarı oldu sanırım.)

- ABD sanayi üretimi son 5 ayın 4'ünde eksi geldi.
  • Koronavirüs etkisi ilk başta hafife alındı fakat yayılmaya devam ediyor. Bu sebeple gelişmekte olan ülkelerdeki krizin talebi sınırladığı için gelişmiş ülkeleri vurması ile ortaya çıkacak olan krizde bu virüs katalizör etkisi yaratmış olabilir.

Yani koronavirüs eğer kontrol altına alınamaz ya da kontral altına alınması sanılandan uzun sürerse global krizin tarihini öne çekecek bir tetikleyici bir rol almış olabilir.

Bu durumda altın güvenli liman olmaya devam edecektir fakat koronavirüs kontrol altına alınınca altın da ons bazında önce bir düzeltme yapacak ve sonra yükselecektir. Borsalar da düşüş trendine girecektir.

Türkiye'de borsalarda durum yeni KGF ile önce biraz daha yükseliş sonra düşüş şeklinde de olabilir. Bunu zamanla izleyip göreceğiz.
  • Virüs dünya ekonomisini durgunluğa sokacak gibi görünüyor, ufukta yeni bir parasal genişleme göründü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durdurun şu çanları kafam şişti.
  • virüs birçok ülkeyi resesyona sokacak.
  • Bankalarin ev icin verdigi krediler ne zaman yukselir arkadaslar?
    Krediler dustugunden evler cok uctu su an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

Virüs dünya ekonomisini durgunluğa sokacak gibi görünüyor, ufukta yeni bir parasal genişleme göründü.
    Hayır dünya krize girecek bu konuyu açalı 1.5 sene oldu 2 yıldırda forumda dile getiriyorum.

Koronavirüs sadece bu süreci daha erkene alacak eğer kısa sürede durdurulamaz ise. Görünen o ki durdurulamayacak..
  • Eski ABD Merkez Bankası Başkanı Jennet Yellen: "Koronavirüs ABD ekonomisini resesyona sokabilir."
    BloombergHT
    Yellen: Koronavirüs ABD ekonomisini resesyona sokabilir
    https://www.bloomberght.com/yellen-koronavirus-abd-ekonomisini-resesyona-sokabilir-2247587

Bank Of America: Piyasalar 2008 yılından sonra gireceği en kötü yıla giriyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.