Şimdi Ara

Dünya Kesinlikle Dönmüyor Teorisi Resimle kanıt (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
0
Favori
15.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bringmethehorizon

Arkadaşım güzel arkadaşım canım arkadaşım ben ne diyorum şu ana kadar bildiklerinizin hepsi yanlış yukardaki zırvalıklar dünyanın yuvarlak oluşunun idda edilip insanlar tarafındanda inandıktan sonra uydurulmuş şeylerdir.

Ben güneşin bir kara delik tarafından çekildiğine ve güneşin çekim kuvvetinin bizi ve diğer gezegenleri çektiğini düşünüyorum bu benim teorim kanıtları sunuyorum inan inanır inanmayan ise kendi bildiği yolda devam eder.Ben burada sizlere zorla inanın demiyorum.SADECE TEORİM HAKKINDA SORU İSTİYORUM BU SAATTEN SONRA KARŞILAŞTIRMALAR DEĞİL BUGUNE KADAR SORULAN SORULARA KENDİMCE VE BİLİMİN GÖSTERDİĞİ ŞEKİLDE GEREKLİ CEVAPLARI VERDİM.

Çıkar şu at gözlüğünü.. Ben kanıtları resmin üstünde yazı olarak suratına vuruyorum ama sen görmemezden geliyorsun. Gel yakınımızdaki Rusya'ya uzay kalkış pistine gidelim hatta Sabancı veya Koç ailesinden biraz para alalım seni uzaya fırlatalım bakalım o yuvarlak şeyi dönerken gördüğünde kafandaki tabu yıklıacakmı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadMonster -- 5 Kasım 2010; 0:05:41 >

• Canı sıkılan kendini salaklığa veriyor.

Hadi dünya tepsi gibi, tepsinin altında ne var. 2010 yılında hâlâ böyle saçma iddialarda bulunuyorsunuz ya şaşıyorum.
  • eğer dünya tepsi gibi olsaydı durduğu yerde duramazdı sen eline bi tepsi al sonra onu bırak bakalım yere düşüyo mu düşmüyo mu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SıleNtKillEr

suç bizde buna cevap yazıyoruz,ne kullanıyorsun olum soylede bizde kullanalım

Beynimi kullanıyorum.Azcık sizde kullansanız.
    quote:

Beynimi kullanıyorum az sende kullanmayı denesen

Konudan Belli Ediyorsun Beynını Kullandıgını Bu Arada Beyın Degıl Akıl ...

• quote:

quote:

quote:

Beynimi kullanıyorum.Azcık sizde kullansanız.
    quote:

Beynimi kullanıyorum az sende kullanmayı denesen

Konudan Belli Ediyorsun Beynını Kullandıgını Bu Arada Beyın Degıl Akıl ...

Sağol düzelttiğin için aklımı kullanıyorum azcık sende kullanmayı denesen ?

• dünya dönse nolur dönmese nolur banane benim karnimi doyurmuyor
  • yalnızca paranoidler ayakta kalır.

• dünya dönmüyoda bu gece gündüz olayı nasıl oluyo
  • allahım artık bu liseli değil... "öküzüm ali stayla" lan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: base

dünya dönmüyoda bu gece gündüz olayı nasıl oluyo

Dünya'nın üstüne branda çekiliyormuş.
  • eleman haklı zaten bizde insan değiliz..
  • adamı amacına ulaştırmışsınız,vallahi sizden akıllı adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

allahım artık bu liseli değil... "öküzüm ali stayla" lan...

bu boş beleş konuyu bıle bılmem kaç sayfa yapabılmışler ya helal olsun. çok doluyuz çook
  • Dostum dünyamız bunlardan hangisi?
     Dünya Kesinlikle Dönmüyor Teorisi Resimle kanıt

Dünya Kesinlikle Dönmüyor Teorisi Resimle kanıt

• Alttaki tepsi.
  • Harcanıyosun sen buralarda genç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: base

dünya dönmüyoda bu gece gündüz olayı nasıl oluyo

Dünya'nın üstüne branda çekiliyormuş.

Arkadaş o branda olayı benim esprim niye çalıyorsn git kendine yeni bi espri bul
  • quote:

Orijinalden alıntı: QbLaY!!!

adamı amacına ulaştırmışsınız,vallahi sizden akıllı adam.

Bi git yaa arkadaş adam güneş bizim etrafımızda dönüya diyo bizde dönerse güneş gezegenlerle çarpışır diyos yok güneş onları itiyo diyo daha buna biz ne diyelim arkadaş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Yapılan bir arkeolojik kazı esnasında Milattan 500 yıl kadar öncesine ait olan bir kilise yıkıntısının duvarlarında ay ve yıldızların dünyadan görünüşüne ait figürler bulundu. Peki buna ne diyorsunuz sayın Bringmethehorizon? Demekki ay o zamanlarda görülebiliyormuş ki kilisenin duvarlarına milattan önce resmedilebilmiş ;)

Yapılan bi arkeolojik kazılarda hiç bitmez kardeşim kanıtı getir koy önüme alsana kanıt teorin çöktü de.

Keşke yorum yazmadan önce mesajımı dikkatle okusaydın :)

Kendi teorinden başka bir teoriyi kabullenmeme sabit fikrine kapılmış olduğunu belli etmiş oldun, seninki bir teori peki sen kanıt koyabiliyomusun? hayır. O zaman teorine benim de inanmamı bekleme. Paintle yapılmış ve tartışması sayfalar sürecek bir konuyada seni ikna edebilmek veya teorini çürütebilmek adına burada yazı yazmamıda bekleme, zira o kadar vaktim yok.

Zira arkeolojik kazılar bitmez, ben somut kanıtlara inanırım cevabını verme kestirme yoluna baş vurmadan önce, kendi teorininde bir kanıta dayalı olmadığını görür ve milattan önce daha isa doğmamışken nasıl kilise olabilir sorusunu bana sorardın

Kanıtları koydum arkadaşım.Arkeolojik kazılardan bulmadım ben bu kanıtları kendim yaptım kanıtı kendi işimi kendim yaparım 4000-5000 yıl önce yaşamış olan adamın yaptığı kanıtı ben saymam bile.isa kilisemi yapın dedi sanki başta ? yapılmış kiliseler sonra hristiyanlar için kullanılmışta olabilir.Bak kardeşim araştır belki kiliseler daha öncedende vardı teorisini bulan kişi bile olabilirsin.

Ben senin gibi kanıtsız teorilerin peşinde değilim, zaten MÖ 500 yıl önce kilise olduğunuda ben uydurdum. Nasıl olsa uydurup bu uydurduğumuzu kanıtlamadan teori adını verebiliyoruz :)

Ama şimdi sana yeni ve kanıtlanmış bir teori sunuyorum.

Diyorum ki senin dediklerinin hepsi doğru, dünya tepsi şeklinde ve kesinlikle dönmüyor, bi kara delik bisi bir çekip bir itiyor. Sen bununla ilgili hiçbir somut kanıt koymadın ama kantıladığını iddia ediyorsun, eh bizde inandık diyelim.

Ve bende yeni bir teori atıyorum ortaya, ve sana matematiksel olarak kanıtlıyorum şimdi.

Dünya’nın coğrafi olaylar ve Canlılar üzerinde etkili olan başlıca iki hareketi vardır.Kendi ekseni etrafındaki hareketi (günlük). Güneş etrafındaki hareketi (yıllık)
    Dünyan’nın Ekeseni Etrafında Dönüşü
    Dünya, Kuzey ve Güney Kutup noktalarından geçen yer ekseni etrafında 24 Saatte bir dönüş yapar. Dünya’nın ekseni, yörünge düzlemine dik değildir. Eksen ile ekliptik arasında 66˚33′ lık açısal fark vardır.
    Dünya’nın Ekseni Etrafındaki Dönüşüne Bağlı Olarak İki Tür Hız Oluşur
    Dünya’nın geoid şekli nedeniyle yüzeyindeki çizgisel hız Ekvator’dan kutuplara doğru azalır. Ekvator üzerindeki bir nokta saatte yaklaşık 1670 km’lik bir çizgisel hız yaparken kutup noktalarında bu hız sıfıra eşittir.
    Dünya’nın ekseni etrafında dönüş Açısı ile ilgili hıza da açısal hız denir. Dünya üzerindeki tüm noktalar 24 saatte 360˚ döndüğünden açısal hızları eşittir. Dünya, 1 saatte 15˚’lik dönüş yapar.
    Dünya’nın Ekseni Etrafındaki Dönüşünün Ortaya Çıkardığı Sonuçlar
    Gece ve gündüz oluşarak birbirini izler. Gece ve gündüz süreleri Ekvator üzerinde sürekli 12′şer saattir. Kutuplara yaklaştıkça, mevsim durumuna göre gece ve gündüzün uzaması ya da kısalması gözlenir. Bu durum eksen eğikliğinin sonucudur.
    Gece soğuma, gündüz ısınma gerçekleşir. Bu nedenle günlük Sıcaklık ve Basınç farkları oluşur. Bu durum, Mekanik çözülmeden meltem rüzgarlarının oluşmasına kadar birçok coğrafi olayın temelini teşkil eder.
    Gün içinde güneş ışınlarının geliş açısı ve cisimlerin gölge boyu değişir.
    Doğudaki yerler Güneş’i batıdaki yerlerden önce görür. Bu nedenle yerel Saat farkları oluşur.
    Doğuda güneş erken doğar ve erken batar, batıda ise geç doğar ve geç batar.
    Eksen etrafındaki dönüşten ortaya çıkan saptırıcı kuvvet (Coriolis) sürekli rüzgar yönlerinde sapmalara neden olur. (KYK’de sağa GYK’de sola doğru)
    30˚ ve 60˚ Kuzey ve Güney enlemleri boyunca dinamik kökenli basınç kuşakları oluşur.
    Ana yönler oluşur.
    Dünya’nın Güneş Etrafındaki Hareketi Ve Sonuçları
    Dünya Güneş etrafındaki hareketini Ekliptik adı verilen elips şeklindeki düzlemde saat ibresinin tersine doğru hareket ederek 365 Gün 6 saatte tamamlar.
    Yörünge düzleminin (Ekliptik düzlem) elips şeklinde olmasından dolayı Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığı değişir. Dünya 3 Ocak tarihinde Güneş’e en yakın duruma gelir, buna Günberi (Perihel) denir. 4 Temmuz tarihinde ise Güneş’e en uzak durumundadır. Buna da Günöte (Afel) denir.
    Dünya Güneş’e yaklaştığı zaman Güneş’in çekim kuvveti arttığından Dünya’nın yörüngedeki dönüş hızı da artar. Uzaklaştığı zaman da çekim kuvveti azalacağından yörünge üzerindeki dönüş hızı azalır.
    Bu nedenle
    Kuzey Yarımküre’nin yaz mevsimi (21 Mart ile 23 Eylül arası), Güney Yarımküre’nin yaz mevsiminden (23 Eylül ile 21 Mart arası) daha uzun (7 gün) sürer.
    Dünya Güneş’e yakın olduğunda dönüş hızı arttığından Şubat ayı 28 gün sürer.
    Dünya Güneş’e uzak olduğunda dönüş hızı azaldığından sonbahar ekinoksuna iki gün geç girilir (23 Eylül’de yaşanır).
    Dünya Güneş’e yaklaştığında çekim kuvveti arttığından gel-git genliği de artar.
    Dünya’nın Güneş’e yaklaşması ve uzaklaşması mevsimlik sıcaklık dağışına etki etmez. Mevsimlik sıcaklık dağılışını etkileyen faktör, ışınların düşme açısıdır. Bunu da eksen eğikliği belirler.
    Ekvator ile Yörünge düzlemi (Ekliptik) arasında 23˚27′ lık Açının bulunmasından dolayı Yer ekseni ile Yörünge düzlemi arasında 66˚33′ lık bir Açı oluşmuştur. Yani Yer ekseni yörünge düzlemine eğiktir.
    Bunun sonucunda
    Güneş ışınlarının Dünya üzerindeki noktalara düşme açısı yıl içerisinde değişir.
    Işınların düşme açısındaki değişikliğe bağlı olarak yıllık sıcaklık farkları oluşmuş ve mevsimler meydana gelmiştir.
    Aynı anda, farklı yarımkürelerde farklı mevsimler yaşanır.
    Bir noktada güneş ışınlarının Atmosferdeki tutulma miktarı yıl içinde değişir.
    Cisimlerin gölge boyları yıl içinde değişir.
    Gece-gündüz süreleri yıl içinde değişir (Ekvator hariç).
    Mevsimlik sıcaklık değişimine bağlı olarak yüksek ve alçak basınçlar, karalar ve denizler arasında yer değiştirir. Bunun sonucunda muson rüzgarları oluşur.
    Aydınlanma çemberi yıl içerisinde yer değiştirir.
    Bir noktadaki Güneş’in doğuş ve batış Saatleri yıl içerisinde değişir.
    Güneş’in ufuk düzlemindeki tepe noktası yıl içerisinde değişir.
    Dönencelerin yeri (23˚27′ Kuzey ve Güney) ve Kutup dairelerinin (66˚33′ Kuzey ve Güney) yeri belirlenmiştir.
    Güneş ışınlarının dik geldiği yerler dönenceler arasında yer değiştirir.
    Matematik iklim kuşakları oluşmuştur.
    Kutup noktalarında 6 Ay süreyle gündüz, 6 ay süreyle gece yaşanır.
    Dünya’nın yıllık hareketinin sonuçları eksen eğikliğine bağlı olarak gerçekleşir. Bu nedenle, eğer eksen eğikliği olmasaydı yukarıda belirtilen sonuçların hiçbiri oluşmazdı.
    Güneş ışınları dönencelere yılda birer defa, dönenceler arasındaki her noktaya iki defa dik gelir. Dönencelerin dışına kesinlikle dik Açıyla gelmez

Şimdi senin teorini çürüttüm kusura bakma, sen hala aksini iddia ediyorsan yukarıda yazdığım bütün matematiksel hesaplamaları tek tek çürüt, sonra kendi teorin ile ilgili olan kanıtları ortaya koy tekrar konuşalım ;)

Hadi sana kolay gelsin Dünya geoid şeklinde oldukça ve döndükçe teorini kanıtlamak için vaktin var

• quote:

Orijinalden alıntı: ArFa_

eğer dünya tepsi gibi olsaydı durduğu yerde duramazdı sen eline bi tepsi al sonra onu bırak bakalım yere düşüyo mu düşmüyo mu

sen eline bir dünya modeli al yere bırak bak bakalım düşüyormu
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.