Şimdi Ara

...:::DÜNYA'NIN EN MANYAK LAF SOKANLARI:::... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanırmısınız?
    Filozof: Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle
    açıklardım

bu süperdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

osman bölükbaşı meclis kürsüsünde konuşmaktadır.
    bir milletvekili:”sende erkek misin be?” der.
    osman bölükbaşı:”ben erkekliğimin zekatını versem sen bile erkek olurdun”.der

ben de bunu yazmaya girmiştim
    kusursuz

atamızınkini saymassak, bu süpermiş.
  • Bu diyalog Napolyon ile İngiliz kralı arasında geçmiştir. Bir ingiliz ile bir Türk arasında değil.
  • konuyu kaydediyim yarın okuyucam
  • Var mıdır Nef'i den ötesi

Dönemin müftüsü Nef'i yi öven ancak içeriğinde Nef'i ye kâfir diyen bir kıt'a söylemiştir.Kıt'a:

"Şimdi hayli sühanveran içre, Nef'i mâ'nendi var mı bir şair, Sözleri Seb'a-i Muallakadır, İmre-ül Kays kendidür kafir."

Nef'i de buna karşılık olarak;

"Bize kâfir demiş müftü efendi, Tut ben diyem O'na müselman. Yarın vardıkta ruz-ı cezaya, İkimiz de çıkarız orda yalan."

diyerek cevap vermiştir.Ayrıca kendisine boşboğaz köpek diyen Tahir Efendi'ye

Bize Tahir Efendi kelp demiş, İltifatı bu sözde zahirdir. Mâlikî mezhebim zira, İtikadımca kelp tahirdir.

• benim hoşuma gidenlerden birtanesi;

Sokullu Mehmet Paşa'nın bir sözü:

Haçlı Donanması'nın misillemesinde Osmanlı donanması İnebahtı'da yenildi. Alınan ağır yenilgi karşısında Osmanlılara gelen bir Venedik elçisine "Biz sizden Kıbrıs'ı alarak kolunuzu kestik, siz ise donanmamızı yenmekle yalnızca sakalımızı kestiniz; unutmayın ki, kol bir daha yerine gelmez, ama sakal eskisindende gür çıkar." dedi.

(ç)alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 25 Mayıs 2009; 1:27:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.