APS-C sensörde 18 mm iç mekan için aslında dar kalıyor, 24 mm görüş açısına denk gelen 16 mm her türlü mekanda iş yapar, şahsen benim en çok kullandığım aralık 24-120 olduğu için 16-85 f:2.8 bir lens beni benden alabilecek bir lens olabilir :)
quote:
Orijinalden alıntı: coxackie
Mutlaka düşük diyafram avantajdır ama ben 50mm'nin altında 1.8 aramam. 50 ve 85mm'de F/1.4 veya 1.8 olması daha önemli benim için. Tokina 11-16'da F/5.6'nın altına hiç inmedim
Tabi bu benimle ilgili bir şey. Geniş açı portre, iç mekan çekimi veya sokak fotoğrafı pek çekmiyorum. Arada çekmem gerekirse ISO'ya abanıyorum. Ama dediğim gibi F/1.8 olması tabi ki avantajdır, tabi fiyat ve lensin büyüklüğü de farklı oluyor o zaman.
Anladığım kadarı ile siz dış çekimler yapıyorsunuz sadece. Örneğin bir bara gittiniz arkadaşlarınızla içerisi loş yani ışık yetersiz. 50 ve 85 bu mekanda hiç bir işe yaramaz. Yanınızda 11-16 olsa onu kullanayım derseniz bu sefer flaşsız çekim yapmanız mümkün değil. Flaş işin içine girerse ortam ışığını katleder ve o atmosfer gider. Bu gibi yerler için daha geniş açılı 24mm, 28mm gibi açık diyaframlı lenslere mutlaka ihtiyaç var.
quote:
Orijinalden alıntı: ozangunay
APS-C sensörde 18 mm iç mekan için aslında dar kalıyor, 24 mm görüş açısına denk gelen 16 mm her türlü mekanda iş yapar, şahsen benim en çok kullandığım aralık 24-120 olduğu için 16-85 f:2.8 bir lens beni benden alabilecek bir lens olabilir :)
Ben 18mm in dar kaldığını düşünmüyorum aksine daha ideal olduğunu düşünüyorum. 16mm bir lens ile evet kapalı alanlarda rahat çekim yapabilirsiniz ancak portre çekmeye gelince iş geniş açıdan dolayı istenilen etki alınamaz. Ama elinizde 18-35 f1.8 gibi bir lens varsa çok kullanışlı olur. İster geniş açı ile bir grubu yada mekanı çekerseniz isterseniz açıyı daraltarak sadece ortam ışığını kullanarak tek kişi, iki kişi portre ve başka objeler çekebilirsiniz.
Benim imzamdaki gövde m43 yani 2x çarpanı var. 20mm lensim 40mm e tekabül ediyor. Onunla bile aynı masada oturduğum arkadaşlarımı çekebiliyorum. Tamamını almak istersem sadece biraz kaç metre geriye gitmem yerli oluyor. Elinizde f1.8 değerli ve 18-35 bir lens varsa ve birde sonuçları tatmin ediciyse tadından yenmez
B&H 800$ fiyat etiketi koymuş sizce nasıl?
Eğer açık diyaframda bütün odak mesafelerinde başarılı bir lens ise az bile.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme