Şimdi Ara

Dünya Yuvarlaksa Birkaç Soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozbey08

http://www.hepsiburada.com/national-geographic-76-700mm-aynali-teleskop-p-OUTAST7677MM

bunlardan 1 tane alıp bu cahillere hediye etmek lazım uzaya bir baksınlar düz bir cizim görebiliyorlar mı?

O 76lik ufacik bisey. Bende 200 luk kocaman aynali teleskop var, bir suru resim cekip koydum, sahte bunlar dediiler.

Saturn ve uydusu titan, jupiter ve 4 uydusu, mars, ay kratterler vs.. Hepsine montaj dediler.

Sunduklari tum tezleri tek tek aciklayip curuttum, sonra ben sordum, baktılar ki ben onlardan bilgiliyim kactilar. 10 yildan fazla zamandir astronomi ile ilgileniyorum.
    7 senedir de teleskop gozlemi yapiyorum. Hayatinda bir kez teleskop ya da durbun merceginden bakmamis kisiler youtube ile bilimi curuttuklerini saniyor. Kendilerine ait hic bir gozlemleri bile yok.
    Tam suzme onlar, hic muhatap olma.
    Ben diger konuda 300 sayfa anlattim, ama anlamiyorlar.
    Ne yapsinlar kapasiteleri bu kadar.
    Astronomi onlain beynine iki gömlek buyuk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 20 Eylül 2017; 9:28:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: brigantes

tam tahmin ettiğim gibi saçma sapan cevaplar , dalga geçmeler , yok gerizekalı yok cahil bilmemne. İşte siz insanları böyle görerek hiç birşey kazanamadan saman gibi yaşayıp öleceksiniz. tabiki sorularımın hiç birine mantıklı cevap veren çıkmadı. neticede ben gerizekalı oldum, ama soruları anlayıp, algılayıp cevap veremeyen sizler süper zekasınız sağolun çok teşekkürler, şimdi ezik hayatlarınıza dönüm aptal bilgisayar oyunlarını oynamaya devam edin.

konuda gayet kaliteli cevaplar da var onlara hiçbirşey dememişsin ama?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock N Roll Seven Sinek

Kardeşim sen hiç fizik dersi görmedin mi?

F=m.a

Ne kadar hızlı gidersen git ivmeli hareket etmezsen hızı hissetmezsin. Otobüs 100 ile gitsin sürekli hissetmezsin. Ama hızını 5 saniyede 50'ye düşürürse ivmesi 10 olur formülde m yerine kütleni a yerine ivmeyi yazarsan F'yi bulursun. Yani kuvveti. Kütlen 80kg olsun 80.10 dan 800. Otobüs yavaşlarken üzerinde 800Newton kuvvet hissedersin ileri savrulursun. Dünyanın hızı da sabittir yani ivme 0'dır. Formülde ivme yerine 0 yaz F=0 olur. Dönmez ya da savrulmazsın.

Sunduğun bahaneler çok saçma vaktim olsa hepsini açıklardım ancak ilkini açıkladım sadece. Biraz fizik gören birisi zaten dünya düzdür demezdi

Peki biyoloji bilen birisi evrim yoktur der mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

http://www.hepsiburada.com/national-geographic-76-700mm-aynali-teleskop-p-OUTAST7677MM

bunlardan 1 tane alıp bu cahillere hediye etmek lazım uzaya bir baksınlar düz bir cizim görebiliyorlar mı?

O 76lik ufacik bisey. Bende 200 luk kocaman aynali teleskop var, bir suru resim cekip koydum, sahte bunlar dediiler.

Saturn ve uydusu titan, jupiter ve 4 uydusu, mars, ay kratterler vs.. Hepsine montaj dediler.

Sunduklari tum tezleri tek tek aciklayip curuttum, sonra ben sordum, baktılar ki ben onlardan bilgiliyim kactilar. 10 yildan fazla zamandir astronomi ile ilgileniyorum.
    7 senedir de teleskop gozlemi yapiyorum. Hayatinda bir kez teleskop ya da durbun merceginden bakmamis kisiler youtube ile bilimi curuttuklerini saniyor. Kendilerine ait hic bir gozlemleri bile yok.
    Tam suzme onlar, hic muhatap olma.
    Ben diger konuda 300 sayfa anlattim, ama anlamiyorlar.
    Ne yapsinlar kapasiteleri bu kadar.
    Astronomi onlain beynine iki gömlek buyuk geliyor.

Matematiğin ve fiziğin yutturucu gücü de var sanırım burda. Sade vatandaşın kafaya zaten matematik ve fizik girmiyor, kimya da dahil. Biyolojiyi edebiyat gibi sözel olarak gördükleri için hop diye atlayıp evrimi çökertmeye çalışıyorlar, sonra bilimi çökerttik havası içine giriyorlar, peki astronomiye yutturamadılar ama biyolojiyi devirenler ne olacak, proflar bile baş edemiyor valla.

• Sadece birinci sorunun cevabını biliyorum hatta deneyebilmen için birde örnek söyleyecegim, dunyanın bir kure oldugunu hayal et, en ustunde ve en altında bulunan iki noktaya kutup denir ve bu kutup noktalarının içinden geçtiğini varsaydığın bir Çizgi olsun pamuk helva cubugu gibi bir çubuktur aynı pamuk helva gibi dunyanın içinden geçer bu cizgi ve buna eksen denir ve eksene 180 derece açı ile kesişen çizgiler vardır bunlarada meridyen denir, ayni bir portakalın kabuğu gibi dunyayı sarar bu meridyenler eksenin tam ortasından gecen cizgiye ise ekvator denir bu meridyenler dunyanın yuvarlaklıgından kaynaklı ekvatorda eksene daha uzak kutuplarda daha yakındır

Bu noktada işin icine biraz fiZik girer ama buraya kadar yazdıgım herşey ilk okul bilgisidir

Kafanı karıştırmak istemedigim icin cok fizik isine girmeyecegim ama eksenden daha uzaktaki yani ekvatordaki donme hizı kutuplardaki meridyenden daha hizlıdir merkezden uzaklasmayla alakalıdir bu yani kutuplar balerin gibi donmez zaten ahestedir asıl balerin gibi donmesi gereken yer ekvatordur

Eline bir top al ustten ve alttan 2 parmaginla topu tut ve dondur kutup noktasinin ekvatordan daha yavas dondugunu gozlerinle gorebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 20 Eylül 2017; 9:46:5 >

• Hakaret edenleri ciddiye alma. Hayatı boyuca sorgulamamış, ne gelse kabul etmiş insanlar onlar. Senin sorduğun sorulara çoğu cevap veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12E5A8814 -- 20 Eylül 2017; 9:50:57 >
  • Bakıyorum da şu gündüz gece olayına hiç girmemişsin yoksa sende ikna oldun mu dünyanın yuvarlak olduğuna?

• Konu ciddiyse cevaplayayım

Arkadaşım çizgisel hız var açısal hız var. İstersen tepeye geç dur. Bir tur yine 1 gün sürer. Sen dünyanın çapını az sanıyorsun heralde

Bardakta adhezyon kohezyon etkileri var. Durum farklı yani. Özellikle adhezyondan dolayı çukur bile görünebilir tam dolmamış bardak.

Yerçekimi düz bir teğet çizgi çizip hesaplamaz. Dünyanın merkezine olan uzaklığa bakar. Bu hesaba göre denizlerin de yuvarlak olması normal

• quote:

Orijinalden alıntı: ViaEA

Hakaret edenleri ciddiye alma. Hayatı boyuca sorgulamamış, ne gelse kabul etmiş insanlar onlar. Senin sorduğun sorulara çoğu cevap veremez.

Katılıyorum. Doğru düzgün cevap verenlerin de sayısı az gerçekten ki o da genelde insanımız fiziği bilir ama diğer dersleri bilmez, mesela evrim tartışılsa doğru dürüst tek cevap alamazdı çünkü kimse bilmiyor, bilen insan yok, sadece azınlık kısım azıcık fizik biliyor o kadar.
  • Dünyanın şekli geoittir konu kilit üye ban

• quote:

Orijinalden alıntı: kamınbeybi

Bakıyorum da şu gündüz gece olayına hiç girmemişsin yoksa sende ikna oldun mu dünyanın yuvarlak olduğuna?

Güneş büyük değil ve hemen dünyanın üstünde olduğu söyleniyor. Bu 35 km videosunda gözüküyor. Bunun kanıtı olarak da güneş ışınlarının bulutlardan aşağıya farklı yönlerde gelen ışık hüzmelerini gösteriyorlar.

• He anasını satayım tum gezegenler yıldızlar yuvarlak dunya dümdüz tepsi gibi.

• THECERN kullanıcısına yanıt
    Mantıklı cevap verenler yanlış anlamış beni. Ben diyorum kutupta en tepe eksende durunca ne olur? O soruyu anlamadan cevap vermiş. Portakala bi kalem sokup döndürüyorsunuz diyelim portakalın üstünde bir karınca portakalla birlikte döner ama kalemin girdiği noktaya karıncayı koyarsan karınca olduğu yerde 360 derece döner.

• Bence dünya toptur arkadaşlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.