Şimdi Ara

Dünyada en çok sömürülenlerin mühendisler olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

eskiden bir projeyi çizmek için 100lerce mimar çalışırdı ve büyük kağıtlara çizerlerdi günümüzden 6-7 yıl öncesine geldiğimizde artık 1 bilgisayar ve 5-6 mimar ile birlikte projeyi çizebiliyorlar

eskiden otonomlaşma yoktu ve mühendisin yaptığı çok değerliydi ve yaptığı iş çok fazla kişiye etki ediyordu, 20 yıl sonra artık otonomlaşma yaygınlaştı ve artık 10.000 mühendisin bir araya gelip yapacağı projeyi 1 mühendis ve yapay zeka birlikteliği ile yapılmaya başlandı

gelecekte çok daha az iş imkanı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Mayıs 2024; 22:43:19 >
  • Olaya mühendislik bazında bakarsan yanılırsın. Düz vatandaşın yaptığı işlerden para çekiliyor bu olay sadece bizim ülkemizde daha hızlı işliyor. Alım gücün her geçen ay azalacak. 2-3 senelik periyotlara bakarsan daha net anlarsın. Covid öncesi memurun işçinin yapabildiği birçok şey şuan lüks olmuş durumda bundan 5 sonrayı düşünemiyorum. Dünya bitti tükendi her şey tek elde toplanıyor. O yüzden şuan hayata yeni açılan gençler ev-araç hayali kuramıyor. Türkiye de bile her 5 gençten 1'i neet durumunda nerdeyse(2 ay öncesinin haberiydi). Bu döngüyü kırmak çok zor şuan da eğitim'in %90 ı boş. Peki ne yapılmalı? Gençlerin yapmak istemediği çalışma koşulları zor olan işler yapılarak para biriktirilmeli. Tır şoförlüğü vs. finans piyasaları kesinlikle öğrenilmeli şuan hala güzel imkanlar sunuyor. Ben yazın 2.5 ayda biriktirdiğim 1K doloresi 2.6K yapmıştım ama heyecana yenik düşüp bakiyeyi sıfırlamıştım ama tabi çok şey öğrendim o süreçte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.