|
Dünyanın en büyük yüzer rüzgar platformu konuşlandırılıyor
-
-
Adamlar "büyük" kelimesinin hakkını vermiş aw
Ölçüleri beynimde bile canlandıramadım
182 metre kanat çapı birinin ise
104 dekardan fazla bir alanı mı turluyor o 2 türbin şimdi
Yanlış hesaplamadıysam o büyüklüğe beynim mavi ekran verdi şu an, fatal error...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 12 Ağustos 2024; 20:53:29 >
-
Yükselişinden endişe duymadığım yegane uluslardan biri Çin ,
Adamların tarihinde başka bir ülkeyi işgal ,yağma veya çökme yok.
-
Doğu Türkistan, Tibet...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çin'i ABD ve AB finanse ediyor. Apple %100 Çin'de üretiliyor. Sadece bu örnek yeterli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
boyut mu işlev mi önemli ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
turk insaninin tarih bilmezligi dunyayi tanimazligi beni olduruyor. bu yuzden sacma sapan ulkeleri kurtarici gibi goruyorsunuz.
bugun cinde yasayan mogul sayisi mogulistandaki mogul sayisindan daha fazla. adamlarin ic mogulistan diye eyaleti var. 2inci dunya savasinda ilhak edilmis tibet var dogu turkistan var. cin dedigin ulkenin rusyayla hindistanla bile sinir catismalari var. merkez cinin binlerce kilometre otesindeki topraklarda hak iddia ettigi icin sinirda catismalar olmus. okyanusun ta kac bin kilometre acigindaki filipinlerin kiyisinda kita sahanliginda hak iddia ediyor. bu yuzden filipinlerle arasi acik, ayni sekilde vietnamin endonezyanin kita sahanliginda bile hak iddia ediyor, herkesin ortak siniri olan denizin tamaminin kendisinin oldugunu iddia ediyor. vietnam gibi bir ulke neden cinden uzak dursun. bu tarihde yeni olayda degil, tang hanedani zamaninda tum orta asyanin icine giriyorlar. meshur 751 talas savasinda asyanin iki ucundaki araplarla cinliler nasil olmusta karsi karsiya gelmis, kendinize hic sormadiniz mi.
-
-
Kimin kullanacağına bağlı :) :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunlar dünyalık işler siz kaçınıza su kaçınca oruç bozulur mu sorusunun yanıtına odaklanın.
-
Kardeş,
Nezaket gösterip bilgilendirmişsin , cehaletimden ötürü sıkıldım acıkcası , ben Çin'i Cumhuriyet olana kadar kendi içlerinde hanedan çatışmalarıyla haşır neşir bir ulus olarak bildim hep , İngiliz 'in kültürel ,ticari sömürüsü ardından Japonya'nın ağır saldırısına uğramış 2.cihan savaşı gazisi gözüyle baktım.
Elbette öğrenecek çok şey var ,değerli yorumun bu konuda okumamı ve yorum yaparken daha dikkatli olmamı teşvik etti.
İyi forumlar dilerim , iyi ki senin gibi yapıcı eleştiriye sahip kıymetli arkadaşlar var.
-
Aslında kıta boyutunda bir ülkeyi asırlar süren bir yayılmacılık ile elde ettiler. Biraz naif bir yorum olmuş. İlaveten kendi kültür havzalarının dışında istilaya fazla yeltenmemeleri kendilerini/ülkelerini Merkez Krallık, hükümdarlarını da Göksel Düzeninin Elçisi Göğün Oğlu addeden siyasi metafizikleri ve kendilerini - kendi gözlerinde - herhangi bir askeri utkuya ihtiyaç duymaksızın ülkeler ve hükümdarlar sıralamasında otomatik en tepeye koyan aşırı hiyerarşik ben merkezci kültürlerinden kaynaklanıyor. Kısaca ifade edersek, eğer kendini kainatın merkezinde görüyorsan, sana gelen elçileri birilerinin sana diz çökmek için yolladığı elemanlar addediyorsan niye evrenin veya dünyanın dış kısımlarındaki "barbarların" topraklarını istila etmek isteyesin? Ki Çinliler bu görece pasifist aşırı ben merkezci mağrur tavır ve hiyerarşik siyasi metafiziklerine rağmen genelde aktif şekilde Asya'da siyasi ve askeri varlık göstermişlerdir. Oradaki kavimleri gerek rızayla, gerekse de zor kullanarak kendilerine bağlamışlardır. Bazen de bu ilgili barbarlar tarafından işgal edilip yönetilmişlerdir (bknz: Cengiz Moğolları ve Kubilay Han).
Ünlü Amerikalı devlet adamı, tarihçi ve siyaset bilimci Henry Kissinger'ın Çin hakkında güzel bir kitabı mevcut. Ona bakmanızı tavsiye ederim. O kitapta Kissinger Çin'in Asyatik ve Konfüçyüsçü kültürü üzerinden siyasetinin niteliklerini okumaya girişiyor. Hatta bugün komünist Çin'in bu kadar önü açılıp gelişebildiyse bunda Kissinger'ın - Sovyetlere karşı biçimde ABD'nin kendi uluslararası sisteminde ve ittifak ağında Çin'e kısmi bir alan açtırtmasının - büyük rolü var. Şimdi ama Soğuk Savaş sonrasının hızla değişen dünyasında ABD Çin'i kendisine en büyük tehdit sayıyor. 😅
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Taiwan'ı da ilk fırsatta işgal edecek.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Doğu Türkistan, Tibet... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X