Şimdi Ara

Dünyanın En İyi Şirketi 'NİNTENDO'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yönetim ve Danışmanlık Şirketi A.t. Kearney Tarafından Açıklanan ve Business Week Dergisi'nde Yayınlanan 'Dünyanın En İyi Şirketleri Global Top 40' Sıralamasında Nintendo İlk Sırada Yer Aldı.

Yönetim ve Danışmanlık Şirketi A.T. Kearney tarafından açıklanan ve Business Week Dergisi’nde yayınlanan ‘Dünyanın En iyi Şirketleri Global Top 40’ sıralamasında Nintendo ilk sırada yer aldı.
    18 ülkeden farklı iş kollarına sahip dünyadaki halka açık en büyük 2500 şirketin incelendiği araştırmada, global krizin hakim olduğu 2008 yılını minimum 10 milyar Dolar satış ile tamamlayan ve bu satışların en az %25’i şirketin ana vatanı haricindeki bölgelerden gelen şirketler ön plana çıktı. A.T. Kearney tarafından geçen yıl 25 şirket listeye yer almaya hak kazanırken bu sene yenilikçi, sürdürülebilir büyüme sağlayan ve geleceğe dair vizyon sahibi olan lider şirketlerin sayısı 40’a ulaştı.

Japon oyun elektronik ve yazılım üreticisi Nintendo, son 5 yıldaki satışlarında yıllık dönemde %36’lık bir büyüme ve ortalama %38 değer artışı kaydederek 2009’un En İyi Şirketler Global Top 40 sıralamasında birinci sırada yer almayı başardı.

Nintendo’nun uyguladığı yenilikçi stratejiyi örnek alarak yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken Google 2. sırada yer alırken, Apple En İyi Şirketler Global Top 40 listesinin 3. sırasında yer aldı.

• Bencede en başarılı şirketi olmalılar. Çünkü hiç bir şekilde verim alaadığımız Wii'yi bize PS3 fiyatına sattılar. 2 yıldır toplamda 5-6 saat oynamışımdır
  • ne yani wii güzel değil mi almayı düşünüyordum!!!
  • Bende wii var ve 1.5 senedir çatır çutur oynuyorum
  • Wii'yi ilk piyasaya sürüldüğü zamanlarda yurtdışında gece kışın soğukta dükkanın önünde yatarak alanlardanım, o zamandan bu zamana da daha hiç pişman olmadım ne parama ne emeğime. Diğer konsollar da var, onlardan da memnunum eyvallah ama Wii'nin tadı ayrıdır

Helal olsun Nintendo'ya ne diyeyim, Apple gibi saçmasapan ürünleri sırf pazarlama stratejileriyle satmak yerine adam gibi iş yaparak oturmuş tepeye işte
  • Aslında Nintendo'nun kazanma tekniği genel olarak casual oyuncuları hedeflemesi. Oyuncu olmayan kesimi oyuncu yaparak daha fazla para kazanma falan filan işte.
  • Şüphesiz ki satışların kayda değer bir kısmı oradan geliyor evet, ama sıkı oyuncular arasında da değişiklik olsun diye Wii'ye yanaşanlar da genel olarak sanıldığından çok daha fazla bence. Bir insanın X360/PS3/PC sahibi olması yanında bir de Wii koymasına engel değil, Nintendo casual adamları hedeflemekten ziyade herkese karşı "Wii ana tercihiniz olmasa da kenarda bulunsun gene bakın ne güzel" diye bir yaklaşım izlemekle kazandı esasen bence.
  • Bence tam tersi sebeplerden alan insanlar çok fazla. Ben neredeyse 20 yıldır ciddi ciddi oyun oynayan ve takip eden birisi olarak getirdiği yeniliklerden dolayı özellikle Nintendo ürünlerini alıyorum. Yine çevremde uzun zamandır oyun oynayan bir çok arkadaşım hatta konsola çok sıcak bakmayanlar bile wii aldı ya da almayı düşünüyor. Dünyanın en başarılı şirketimidir değil midir bilemiyorum ama gerçekten çok çok başarılı ve örnek alınması gereken bir firma oldukları kesin.
  • Aynen katılıyorum ben de, Wii'yi duyana kadar "Hocam konsol boş iş konsolun 1 yaptığını PC 5 yapar.." tarzı düşünürken Wii ile beraber adım attım konsol dünyasına. PC'de seneler önce kaybettiğimiz arkadaşlarla yanyana oyun oynama tadını alınca da diğer konsollarla devamı geldi sonra zaten, ama ilk göz ağrım Wii'dir konsol konusunda
  • ha, benim de öyle gerçi konsol dandik pc'ye parası yetmeyen konsolda oynar diye düşünüyordum ancak wii alınca pcyi de bilmemneyi de dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.