Şimdi Ara

Dünyanın ilk 5K ekranlı akıllı telefonu geliyor: Sony Xperia 1R (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tam tersi rahatkık bakımından cok cok iyi ir oran 21-9 telefon ince oluyor ele cok rahat oturuyor izlediğim bütün incelemelerde bu söyleniyor. Asıl sacmalaık19.5 gibi sacma oran kullanmak cünkü hic bir sey vaat etmiyor. Suanda ben kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony resmen cep telefonu kısmında nasıl hızlı batarım diye kastırmaya devam ediyor.Bunların arge satış reklam ekiplerinde .ke sürülecek akıl yok.
  • Arkandayız Sony. Öncü olmaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CCF51958 -- 20 Temmuz 2019; 2:42:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Günlük hayatımızda 16:9 videolar çekip izliyoruz, Netflix içerikleri 18:9 formatında. Yani 21:9 film içerikleri çoğunluğu oluşturmuyor. Dolayısıyla 19,5:9 21:9'dan daha mantıklı.

Eninin kısa olmasının da 21:9 olmasıyla alakası yok. Maksat boyunun uzun olmaması, ekranın üstüne ulaşmak için çok çaba harcamamak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar teknoloji deneyimi ve bu kadar kötü bir yönetim. Sony'nin telefon bölümü nasıl oldu da Nokia gibi tarihe karışmadı hala anlamak mümkün değil...
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Gene katılmıyorum dediklerine. Telefon en olarak ne kadar inceyse o kadar rahat elde tutulur ayrıca 19.5-9 luk telefonuda tek elde tutan baba yiğit yoktur shaq gibi insanlar dısında.

• helal olsun sonye büyüteçle telefon kullananları düşünmüşler. Meyve veren ağaç taşlanırmış

• gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Söylediklerim genel şeyler katıl diye söylemedim. Tek elle kullanamadıktan sonra tek elle tutmanın bir anlamı yok. En son iPhone 5s'i tek elle kullanıyordum. Şuan iPhone X kullanıyorum ve ekranın üstüne rahat erişemiyorum. Bu yüzden 2020'de çıkacak 5,4 inç iPhone'u bekliyorum.

Ayrıca ekran oranlarıyla boyutun bir alakası yok. Daha ne kadar daha söylemem lazım orasını pek anlayamadım. 21:9 telefon ne kadar küçük ekran olsa da uzun oluyorrrrrr.

Phone Arena
    Sony Xperia 1 vs Apple iPhone XS - Visual phone size compare
    https://www.phonearena.com/phones/size/Sony-Xperia-1,Apple-iPhone-XS/phones/11067,10766

Phone Arena
    Sony Xperia 1 vs Samsung Galaxy S10 - Visual phone size compare
    https://www.phonearena.com/phones/size/Sony-Xperia-1,Samsung-Galaxy-S10/phones/11067,10959

Ayrıca bir de boyut karşılaştırması bırakacağım ki millet hilkat garibesini görsün. Plus olmayan telefonların zaten eni Xperia 1'dan daha ince. Bahsettiğin 21:9 telefonun ekranı 6,5 inç bilmem farkında mısın. Ekran oranının genişliği ve beş karış ekran çerçeveleri yüzünden bir o kadar daha boyu uzun. Akromegali gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 20 Temmuz 2019; 9:36:45 >

• Bu adamlar hala telefon mu cıkartıyor ya en son kapatıp gitmişlerdi diye hatırlıyorum mobil tarafını

• bu sony nin kullanıcını ne istediğine dair en ufak bir fikri yok gibi görünüyor

• Yeniliği desteklerim bu tip uç noktaların bazı cihazlarda denenmesi gerekiyor ama bu cihazların satışa sunulmasını destekleyemiyorum. 5K ekran bu boyutlarda kimin hangi ihtiyacını giderecek merak ediyorum. He bu ekranı koyarak pil teknolojisini zorlarsın ve tüketimleri mükemmel seviyelere düşürürsün, sonra bu pil teknolojisini düşük (normal olan) çözünürlükteki cihazlarına uygular ve bir ihtiyacı karşılamış olursun. Ama firmalar bu alanları gövde gösterisi olarak görüyor, Sony bu boyutlara 5K ekran sığdırarak ekranlara yaptığı AR-GE ve kabiliyetini endüstriye gösteriyor aslında. Samsung'un benzer şekilde "curved" televizyon üretmesi gibi, tüketici için tamamen gereksiz hamleler ama yatırımcılar açısından ve endüstri açısından mesajlar içeriyor. Yatırımcı olsam aynı adımları sabit bir şekilde takip eden firma yerine, geleceğe ön hazırlıklar yapan firmaları tercih ederim. Bu boyuta 5K sıkıştıran firma ileride akıllı gözlüklere de yüksek çözünürlüklü çözümler sunabilir mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3F2A55898 -- 20 Temmuz 2019; 13:0:27 >

• Samsung ve LG değil ki kabiliyetlerini gösterme ihtiyacı duysun. Ekran kendi üretimleri değil bir kere, Samsung olması lazım. TV panelleri de LG'nin aynı şekilde. Ha ekran patenti alıyordur o ayrı mevzu, onu Apple ve diğerleri de zaten yapıyor. Sony'nin de içinde bulunduğu Japan Display Apple'in LCD'yi terketmesinden az kalsın batıyordu da Apple yatırım yapıp ileride OLED üretimi yapmayı planlarına eklediler. Koreliler son 10 yılda toz yutturdu kısacası şimdi aralarında soğuk savaş var.

• intel7mix kullanıcısına yanıt
    21:9 oranının 4K’sı

• nct96 kullanıcısına yanıt
    16:9 ekranın 4K sı o yalnız.
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim ekrana yatay baktığımızda yükseklik 2160p, genişlik ise sinema standartında o yüzden sinema 4K'sı olarak ifade ettim.

• nct96 kullanıcısına yanıt
    21:9 dönecek cihazlar yakında gittikçe uzuyorlar.

İçerik var mı yok, devamı ne olacak oda belirsiz.

16:9 halen standart, halende standart olmaya devam ediyor.
  • "Herkesin görmek istediğini gördüğü holografik telefon" u yapana kadar herşeyine bir kulp takacaklar sony :)

• Sony mobile hala yaşıyor mu yav bu gidişle ellerinde bir PlayStation kalacak

• Kimsenin alım kararını etkilemeyecek gereksiz bir yenilik.

• LG G3 gibi olmasın da. :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.