Şimdi Ara

Dünyanın ilk doldurulabilir lazer yazıcısı HP’den geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Günümüzde yazıcı sistemleri hayatın vazgeçilmez araçlarından birisi haline gelse de kartuşların pahalılığı herkesin malumu. Yeni bir kartuş setinin yazıcıdan daha pahalıya bile geldiği bu dönemde doldurulabilir tanklar popüler olmaya başladı.

Sektörde ilk

İlk etapta üçüncü taraf servislerde doldurulan mürekkep tanklarına artık orijinal üreticiler de destek veriyor zira sürekli yeni kartuşa para vermek istemeyen sayısız insan var. Doldurulabilir kartuş sistemi sadece inkjet yeni mürekkep tanklı yazıcılarda mümkündü. HP artık bu sistemi lazer yazıcılara da getirdi.

Bugün yapılan tanıtımda sektörün ilk doldurulabilir tanklı Neverstop yazıcı serisi duyuruldu. Serideki yazıcılar 5.000 adet baskı kapasitesi ile birlikte geliyor. Sadece 15 saniyede dolum yapabilen toner kiti ise 2500 sayfa kapasitesi daha sağlıyor. Böylece yazıcı ve bir set ile toplamda 7500 sayfaya kadar çıkılabiliyor, yüzde 80’e varan oranlarda tasarruf sağlanıyor.

Ayrıca Bkz.4 haftalık blok zinciri eğitimi fırsatı

Uygun kullanım maliyetiyle 1-50 arasında çalışana sahip olan, aylık 250 – 2.500 sayfa baskı ihtiyacı duyan küçük ve orta ölçekli şirketlerin ve girişimcilerin kullanımına uygun olan lazer yazıcı serisi, önceki nesil yazıcılara kıyasla yüzde 38 daha hızlı baskı alıyor

Dakikada 20 sayfa siyah beyaz baskıya ulaşan Neverstop serisi ürünler 150 yaprak kapasiteli kâğıt tepsisine sahip. 20.000 sayfalık görüntüleme tamburu değiştirildiğinde otomatik olarak 5000 sayfalık toner de doldurulmuş oluyor.

HP Neverstop serisinde HP Neverstop Laser 1000a, HP Neverstop Laser 1000w, HP Neverstop Laser MFP 1200a ve HP Neverstop Laser MFP 1200w modelleri yer alıyor. HP Neverstop Laser 1000w ve HP Neverstop Laser MFP 1200w modellerinde bulunan dahili kablosuz ağ iletişimi özelliği Wi-Fi Direct ile her yerde ve her zaman kablosuz baskı almak mümkün. Ayrıca 1200w modeline özel olarak tarama veya kopyalama işlemlerinin süreci akıllı cihazlara bildirim olarak gönderiliyor.

Eylül ayında Türkiye'de satışa çıkan Neverstop serisinin fiyatı 1299 TL'den başlıyor, 2500 sayfalık toner kapasitesine sahip yeni dolum kitinin fiyatı ise 85 TL'dir.

• Bilişim çağındayız fakat halen şirketler ve devletlerin kurumları evrakları kağıda basılmış şekilde istiyorlar..

Mesleğim gereği ve kendi tercihim sebebi ile her sene ve bazen senede bir kaç kere şirket ve ülke değiştiriyorum. Her defasında aynı evrakları kağıda basılmış şekilde hazırlamam gerekiyor.

Tanklı yazıcılar gerçekten maliyeti ciddi oranda azaltıyor.

HP bu konuda uygun fiyatlı ve ev kullanıcı için yeterli düzeyde cihazlar üretiyor.

Şu an HP nin tanklı mürekkepli 415 WiFi modelini kullanıyorum. Siyah + renkli baskı kafası kit olarak 100 TL civarı mürekkep seti 120 TL civarı yazıcının kendi fiyatı 650 tl civarı mürekkep içinde dahil çok avantajlı bir ürün 2 tüp siyah mürekkep ve renkli mürekkepler var.

Önceki yazıcım da tanklı idi ve canon marka baskı kafası bozulunca almak için fiyatlarına baktım 550 tl ye aldığım yazıcının siyah ve renkli baskı kafası toplam fiyatı 580 TL olduğunu görünce yeni yazıcı aldım.
  • kimse cıktı almıyor özel sektör ve resmi kurumlar mail atıyor geçiyor herşeyin modası geçiyor tonerdi kartuşdu milleti yontular milleti

• Bilişim çağındayız fakat halen şirketler ve devletlerin kurumları evrakları kağıda basılmış şekilde istiyorlar..

Mesleğim gereği ve kendi tercihim sebebi ile her sene ve bazen senede bir kaç kere şirket ve ülke değiştiriyorum. Her defasında aynı evrakları kağıda basılmış şekilde hazırlamam gerekiyor.

Tanklı yazıcılar gerçekten maliyeti ciddi oranda azaltıyor.

HP bu konuda uygun fiyatlı ve ev kullanıcı için yeterli düzeyde cihazlar üretiyor.

Şu an HP nin tanklı mürekkepli 415 WiFi modelini kullanıyorum. Siyah + renkli baskı kafası kit olarak 100 TL civarı mürekkep seti 120 TL civarı yazıcının kendi fiyatı 650 tl civarı mürekkep içinde dahil çok avantajlı bir ürün 2 tüp siyah mürekkep ve renkli mürekkepler var.

Önceki yazıcım da tanklı idi ve canon marka baskı kafası bozulunca almak için fiyatlarına baktım 550 tl ye aldığım yazıcının siyah ve renkli baskı kafası toplam fiyatı 580 TL olduğunu görünce yeni yazıcı aldım.

• 85 tl ye yeni dolum kiti alıp yazıcıdakini doldurunca o doldurma toner mi oluyor. Ha yeni toner alıp takmışsın ha 85 tl ye kit alıp doldurmuşsun maliyetleri orijinal tonerden çok da farklı değilmiş. Ha şu var başka tozları doldurabiliyorsak litrelik alıp uygun fiyata doldurulabilir şekilde kullanabiliriz

• Basılı kağıtlara duyulan ihtiyacı önce devlet azaltırsa herkes uyar. 1 dolar üzerinde ali expresden alışverişini görürsem verdi demek kolay da bu mu zor...

• asig kullanıcısına yanıt
    Yine de dönüşümün yeterince hızlı olmadığını söyleyebilirim. Pek çok yerde belgeler dijital kopyaya ek olarak basılı halde de saklanıyor. Özellikle muhasebe gibi departmanlar hala yoğun bir kağıt tüketimi yapıyor.

• aytek66 kullanıcısına yanıt
    Doldurma kitinin de zamanla yan sanayi muadili çıkar, o zaman ucuza gelir. Ya da direkt doldurma kitini doldurur doldurmaception yaşarız :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sektörde ilk mi? Dalga mı geçiyorlar, yan sanayi yıllar önce geçti. Tabi, toner geliri azalınca işler değişti.

• artenis kullanıcısına yanıt
    Dünyada en çok online işlem yapılan ülkesi Türkiye. E - devlete gir bak neler yapılıyor.

• Devlet kurumları hala o belgenin bize çıktısını al postayla/elden ver diyor. Çok karşılaştım, hala karşılaşıyorum. Basit bir erişim izni ile erişip oradan çıkarabilecekleri belgeyi, çıkar posta ile gönder diyorlar.
    Böyle olunca e devlet olmasının bi kolaylığı kalmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan epson bunu yaptığında demediğini bırakmamıştı HP
    direnebildiği kadar direndi baktı epson vb. durdurulamıyor kullanıcı düşündükleri kadar enayi değil bunlarda ilk kartuşlu makinelere tank takarak boktan cihazlar çıkarıp milleti yolmaya çalıştı gene olmadı...
    AHANDA SONUÇ BU :)
    teknolojinin gidişatını bilinçli kullanıcı belirler

• Ozaman kardeşim devlet işleyişindeki kağıt israfından haberin yok. Hadi onu geçtim değerli kağıt adı altında tonlarca saçma sapan vergi ve ücret çıkartıyorlar kağıt srafı elktronik çağda olsan bile var, ama kağıdın olmasıda gerekli orası ayrı bir konu. Elektronik çağdayız ama nasıl bu işten vergi alabiliriz derdindeler.

Bir dönem e devlet şifresini unutursa postaneye gidip 2 yada 4 lira veriyorduk ve şifreni birdaha alıyordun sonrasında sms çıkardılar. Türkiyede bir hizmet veriliyorsa hükümet tarafında bilki cebinden bişeyler çıkacak ha direk ha dolaylı yollardan. 1 veriyorlarsa 100 geri alıyorlar. Ama hizmet yaptık oluyor , cebinden çıkanlar hesaplanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 14 Eylül 2019; 11:33:29 >
  • Eee sonları bu işte. Zamanında kartuş belası vardı . Son kullanıcılar tank lı yazıcı yapınca daha doğrusu modifiye , firmalarda buna geçti. Şimdi likit satıyorlar. Şimdide kartuşları 10-20 lira arası doldururken 300 lira orjinal kartuşu neden para vereyim. Sektör büyünce doldurma işinde bunlarda el uzattı. Akıllarınca çip önleme ile önüne geçeriz dediler ama yemedi.

Sonuçta dayatma değil son kullanıcının ne talep ettiğidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1ses1

Ozaman kardeşim devlet işleyişindeki kağıt israfından haberin yok. Hadi onu geçtim değerli kağıt adı altında tonlarca saçma sapan vergi ve ücret çıkartıyorlar kağıt srafı elktronik çağda olsan bile var, ama kağıdın olmasıda gerekli orası ayrı bir konu. Elektronik çağdayız ama nasıl bu işten vergi alabiliriz derdindeler.

Bir dönem e devlet şifresini unutursa postaneye gidip 2 yada 4 lira veriyorduk ve şifreni birdaha alıyordun sonrasında sms çıkardılar. Türkiyede bir hizmet veriliyorsa hükümet tarafında bilki cebinden bişeyler çıkacak ha direk ha dolaylı yollardan. 1 veriyorlarsa 100 geri alıyorlar. Ama hizmet yaptık oluyor , cebinden çıkanlar hesaplanmıyor.
    Sen hangi ülkeyle karşılaştırıyorsun bu durumu ? Bir gelişmiş ülkede hâlâ işler onlarca evrakla yapılıyor. Yurtdışında yaşayan Türklerin vloglarını izle bu durumla ilgili onlarda olaya şahit oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xAdli

Dünyada en çok online işlem yapılan ülkesi Türkiye. E - devlete gir bak neler yapılıyor.
    Dünyaya baktım ve gördüm kardeşim, en çok E işlem bizde.
    Almanya bile bizi kıskanıyor reyizin dediği gibi çok haklısın.
    Çatlasınlar...
  • Çıktı almanin rağbeti bitti millet pahalı tonerlere para vermek istemiyor firmalar da başka yerden para kazanmak için bu yönteme mecburen başvuracaklar örnek bitmeyen kartuş adıyla murekkepli yazıcılar rağbeti vardi herkes bu yazıcılardan alıp doldurup doldurup.kullaniyordu firmalar bunu görüp bu sistemi kendileri yapip satmak zorunda kaldılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Devlet kurumları hala o belgenin bize çıktısını al postayla/elden ver diyor. Çok karşılaştım, hala karşılaşıyorum. Basit bir erişim izni ile erişip oradan çıkarabilecekleri belgeyi, çıkar posta ile gönder diyorlar.
    Böyle olunca e devlet olmasının bi kolaylığı kalmıyor.
    E-Devlet kapısının en büyük avantajı gidip filanca falanca kurumların kapısında 3 saat sıra bekleyip bir tane kağıt almak yerine, internete girip birkaç tık ile kendi yazıcınızdan çıkarıp ilgili yerlere götürebilliyorsunuz. Yoksa kağıt israfı gerek devlette gerek özel kurumlarda fazlasıyla yapılıyor bende çok fazla şahit oluyorum. Ancak tüm belgelerin dijital ortamda herkesin E-imzasını kullanarak kağıt üzerinde ıslak imza olmadan göndermesiyle filan olur sanırım.

• Vestel'den gelecek hali yoktu ya...

• Normal kullanici o parayi ek tonere vermez. Gider yazilimini atip yine 20 liraya tonerino doldurur ve 5000 sayfasini 20 liraya cikarmaya devam eder.daha dun toneri 20 liraya doldurdum. Sadece 2500 sayfalik ek toner icin 85 lira asla vermem.. ayrici yazilim atilmadan biten toner de doldurulmuyor yine. Ustundeki toner ve ek toner bittikten sonra yine yiginla para verip toner almak zorundasınız. O yuzden hic ilgimi cekmedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.