Şimdi Ara

Dünyanın ne güçlü ülkesi kim sizce ? yorum güncel (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • *Nuclear weapons, past and present military experience, training and equipment quality are not taken into account. !!!!!

Beyler bu globalfirepower.com dan alınan listenin en altında bir not var sanırım ya kimse görmemiş yada görmek istememiş..

Yani diyor ki : Nükleer silah gücü, güncel ve tarihi askeri operasyonlar ve tecrübeler, eğitim ve malzeme kalitesi gibi modern orduların bel kemiğini oluşturan faktörler bu sıralama yapılırken dikkate alınmamıştır...

Bir an için kalbinizle değil beyninizle hareket edin. Bu listede Türkiye 8. deilde 28. sırada olsaydı şu yorumları yapıp bu saçma listeyi dikkate alırmıydınız?

Gerçekçi olmak iyidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gecomert

vallahi şu muhabbetleri 10 yaşında çocuk yapmaz.

+101010101010101

başlığı açana yaş kaç diye sordum cevap gelmedi. yaşının kaç olduğunun bu önemi kalmadı şu vakitten sonra.iki sayfa cevap veren bu kadar insan olduktan sonra. şu güçlü bu güçlü bu bunu döver bunda 10 tane tank iki tane sniper var bilmem ne.bu forum altındakilerin yaş ortalamasını ve eğitim durumunu araştırmak lazım asıl
  • 1- Amerika
    2-Çin
    3-Rusya
    4- Avrupanın önde gelenleri (fransa, ingiltere, ispanya, almanya, italya)

Bu arada, İsrail amerika olmadan bir hiç. Ayrıca nükleer silahlar caydırıcıdır. İsrail arap ülkelerine nükleer silah atamaz, çünkü ufacık ülke, belli başlı bi kaç şehri var, o şehirleri konvansiyonel silahlar yoketmeye yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 11 Şubat 2008; 17:05:11 >
  • israil teknolojik olarak iyi ama askerleri çok eğitimsiz.hizbullahın gerillaları bile israile büyük kayıplar verdirdi.yukarıdaki listede en iyi eğitim almış ve en hazır askere tartışmasız türkiye sahip.hindistan ve çin ordusu çaputçu ordusu.israil tek başına hindistanı çok rahat hezimete uğratabilir.abd ve rusya ise uçsuz bucaksız kaynakları sayesinde o listede....ama bu ordulada disiplin sıfır.

nükleer silahı caydırıcı bir güç olarak görmüyorum şu an için ben.çünkü hiçbir ülke o silahları kullanmaya cesaret edemez.....disiplin ve eğitim bakımından en üst düzey orduya sahibiz.teknolojik olarakta abd den sonra en iyilerinden biriyiz...
  • çinin şu artısı var işeseler israil boğulur.
  • Almanyanın ordu kurması yasak diye biliyordum 2.DS sonrasında imzalanmış bir anlaşma bunu yasaklıyordu onların tek savunma gücü polisler sanırım yanlışım varsa affola
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthmaul

Almanyanın ordu kurması yasak diye biliyordum 2.DS sonrasında imzalanmış bir anlaşma bunu yasaklıyordu onların tek savunma gücü polisler sanırım yanlışım varsa affola

doğru biliyorsun 2.ci dünya savaşı sonrası öyleydi ama uzun yıllar önce değişti. Yok öyle bişey şu an
  • bir de şunu ekleyim. Natonun 2.ci büyük ordusu deniyor türkiye için. Kendimizi kandırmayalım. Savaşlar artık insan sayısı ile kazanılmıyor. Teknoloji'yi gözardı edemezsiniz.
    Ayrıca ben profesyonel askerliğe geçilmesi taraftarıyım. Osmanlı da bile böyleydi. Bana giren çıkan yok, ben yaptım askerliği ama aklın yolu bir. İngiltere'nin Almanya'nın 1 milyon askeri yok ama orduları çok güçlü. İnsan kalabalığı ortaçağda önemliydi ama modern çağda önemini yitirdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

bir de şunu ekleyim. Natonun 2.ci büyük ordusu deniyor türkiye için. Kendimizi kandırmayalım. Savaşlar artık insan sayısı ile kazanılmıyor. Teknoloji'yi gözardı edemezsiniz.
    Ayrıca ben profesyonel askerliğe geçilmesi taraftarıyım. Osmanlı da bile böyleydi. Bana giren çıkan yok, ben yaptım askerliği ama aklın yolu bir. İngiltere'nin Almanya'nın 1 milyon askeri yok ama orduları çok güçlü. İnsan kalabalığı ortaçağda önemliydi ama modern çağda önemini yitirdi.

Profesyonel askerlikte kaç kişiye maaş vericeksin ?
    Ülkemizin coğrafi durumu bakımdan herkes bir kere askerlik yapmak zorunda hala bütün dünya Türk'e düşman mı diye gülenler olacaktır ama sürekli bir tehdit altındayız .. Bu durumda azda olsa herkes askerlik yapmak zorundaki ilerde olağan üstü bir durumda herkes askere alınıp rahat bir biçimde hareket edilsin.

• zorunlu asklerlik olması bencede gerekli fakat teröristlerle 3 ay eğitim aldıktan sonra sıcak temasa girmekte hiç mantıklı değil.
  • Tamam ben henüz reşit değilim kağıt üstünde çocuk sayılırım. Ama benden büyükler bile kareşimin güleceği yorumlar yapmış. Hey Allah ım ya
  • At gözlüklerimizi çıkaralım.Amerika dünyayı yönetiyor.Hem de başlı başına.Şu anda çoğu ülke Amerika'ya muhtaç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

At gözlüklerimizi çıkaralım.Amerika dünyayı yönetiyor.Hem de başlı başına.Şu anda çoğu ülke Amerika'ya muhtaç.

Biz çıkardıkta sen çıkarmayı unutmuşun sanırım Abd dünyayı değil .. Parası olanlar Abd yi yönetiyor ..
    Anlayana
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

Orjinalden alıntı: darthmaul

Almanyanın ordu kurması yasak diye biliyordum 2.DS sonrasında imzalanmış bir anlaşma bunu yasaklıyordu onların tek savunma gücü polisler sanırım yanlışım varsa affola

doğru biliyorsun 2.ci dünya savaşı sonrası öyleydi ama uzun yıllar önce değişti. Yok öyle bişey şu an

yok hocam yanlış biliyorsun almanyanın hala ordusu yok japonya gibi
  • TURKMENİSTAN
  • quote:

Orjinalden alıntı: MISTERENKO

vala yanlış hatırlamıyorsam ilki almanya ikincisiyse türk ordusuydu boyle bişe kalmış aklımda amerika hakkında dediklerine bende katılıyorum onlarda askerlik bile yok parayla asker satın alıyolar

bu arada ben sadece askeri anlamda değerlendirdim

bu konuda yanlış düşünüyosun
    almanya 2.dünya savaşını yenildikten sonra mecburen abd le bi anlaşma yapmış buna göre almanlar belli bi sayının üstünde asker bulunduramıyolar japonlarda aynı şekilde
    rusya dağıldıktan sonra yeni yeni kendini toparladı ordusu ii durumda
    abd şu anda baya ii bi uçak filosu ve deniz kuvveti var baya güçlü
    iran nükleer gibi görüksede abd de de var iran ölümden korkmayan bu yolda öleceklerin bulunduğu bi yer bi tane iranlı kalana kadar savaş olur buı da abd işine gelmiyo işte
    çin sadece nüfus toplu imha silahları işlerimni bitirebilir
    türkiye buna ayıracak vakti yok bizim 200 uçağımız varken ad 'nin 1000 üstünde

• quote:

Orjinalden alıntı: inonu88

dünyadaki en büyük güç diplomasi gücüdür.ekonomi,siyaset,askeri bunlardan sonra gelir.diplomasiyi iyi kullanarak amacına ulaşırsın yoksa istediğin kadar askeri gücün olsun 0 diplomisiyle tek kurşun atamazsın.

Mesajın düzenleme tarihi mesajın gönderilme tarihinden daha önce
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.