Şimdi Ara

Dünyanın sonu değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
5
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam güzel yazmışsınız elinize sağlık ama bence bu şekilde ilerleyebilmenizde ki en büyük etken itü mezunu olmanız yani okuduğumuz bölüm kaderimizi belirlemiyor olabilir ama okul çok önemli. benim gibi taşrada okuyacak kaç kişi sabancıda mba yapma fırsatı bulabilir ya da bölümüyle alakasız olduğu halde kurumsal firmalarda iş bulabilir

bu arada fırsatını bulmuşken sorayım ytü istatistik hakkında ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jiaosuen J kullanıcısına yanıt

E tabii ki orası öyle. İTÜ-ODTÜ-Boğaziçi gibi okulların eli ayağı düzgün bölümlerinden mezun olmak başka kapılar da açabiliyor tabii ki. Hocam İstatistik mezunları oldukça iyi işlerde çalışabiliyor. Gerçekten seviyorsanız sayılarla oynamayı data analyst, data scientist, business intelligence engineer veya sales analyst gibi pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Okurken birazcık data science ile ilgili araştırma yapın. SQL üstüne basa basa söylüyorum sular seller gibi bilin. İstatistik kesinlikle en "underrated" bölümlerden biridir. O sıralamaya o bölüm çok iyi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tan -- 22 Temmuz 2021; 19:16:48 >
  • teşekkürler hocam

• Arkadaşlar tercih döneminin başlamasıyla beraber, kafası karışık olan arkadaşlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Dediğim gibi bu karar sizin için "ölüm-kalım meselesi" değil. Sadece hayatınız için önemli bir karar.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Dostum boun isletmeden sabancıya mı kaydın valla zor karar benimde sabanci gelir herhalde sizi de görürüm. Kesin kararınız ne olacak arkadas da 400. Oldu sabanci ile boun isletme arasinda hergun gidip gelio cidden zor karar

• Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

Hocam 2 hafta önce yazmışım o mesajı. Ben bu sıralamayı beklemiyordum. Sabancıya boun ybs’ye falan bakıyordum. Şu an boun işletme yazacağım %90

• İTÜ bilgisayar bilişim sektöründe en çok tutulan bölümlerden biridir. Neye yönelmek istediğinize bağlı. Eğer bilişim-yazılım gibi şeyler ilginizi çekiyorsa kesinlikle itü bilgisayarı seçin. İkisi de çok değerli bölümlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tan -- 2 Ağustos 2021; 13:47:40 >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Anladim hocam çok dogru tercih cidden boun isletme her endustri muh ile rekabet edebilecek tek ea bolumu benim gözümde

• hocam öncelikle çok güzel bir yazı önemli kararlar vermeden önce okunması gerekenlerden. yazılım web developer işlerine meraklıyım ama tmden yeterince istediğim puanı alamadğım için az bir ihtimal itü ekonomi ve çoğunlukla bilgi tam burslu yeditepe ybs gibi bölümler tutuyor bu konu hakkında görüş bildirirseniz sevinirim

• serialchiller kullanıcısına yanıt

YBS TM'den bilişim sektörüne kaymak için açık ara farkla en doğru bölüm diyebilirim. Yeditepe YBS iyi bir bölüm olabilir. Onun dışında İTÜ Ekonomi de çok yeni fakat iyi bir bölümdür. Eğer yazılım işlerine meraklıysanız bence de TM'de okunabilecek tek bölüm YBS diyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.