Şimdi Ara

dupe item (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

Orijinalden alıntı: keshberfo

@kaansam özellikle alıntı yapmadım, mesaj çok uzayacaktı.
    Oyunu üreten bir firma, AH'dan kesinti yapıyorsa bunun amacı, piyasadaki Gold miktarını kontrol etmektir. AH'a koyduğun itemin 2 gün içinde sen olsanda olmasan da satılaiblir, ve sen bu hizmet için %15 ödemeyi kabl edersin , ya da Trade ekranında itemini elden satmaya uğraşırsın. AH'dan yapılan kesinti, Bilizard'ın gold kazanmak için yapması gereken birşey değil, keza GM olarak "~give 1000000000 gold" yazması yeterlidir :)
    Rmah'dan yapılan kesinti içinde aynı mantığı güdebiliriz, ni,hayetinde Diablo üstünden Blizard'ın bir gelirli olmak zorunda, sunucuların maliyetini vb. karşılayabilmek için oyunun satış değerleri bir noktadan sonra yetersiz gelecektir. Ama Rmah'daki en büyük kazanci bizden yaptığı kesintiler değil :) gold satışını bizzat kendileri yapıyor Rmah üstünden. Sana maliyeti 1 satırlık bir kod olan bir üründen milyonlarca dolar kazanmak ??? Mükemmel bir sistem değil mi ?

Not: Kore çok haklıymış D3'ü ülkede 23+ satılmasını istemişlerdi, RMAH = Kumar diyodu adamlar.

güzel yazmışsınız...
    Yazımda gold kesintilerinden para kazanıyor tarzı birşey yazmadım, bi ton açıklama yapmışsınız:D acaba bir yerde yazdımmı diye tekrar tekrar okudum. Ha başka bir yerdede deyindimsede hata yapmışım kastım her zaman rmahdır...@kaansam diye başladığınınzdan üzerime alındım.

Yazıya size hitab ederek başladım doğrudur, ama yazdıklarım %100 size değildir. AH üstünde yapılan gold kesintisini Blizard'ın kendine topladığını düşünen çok kişi var :) birazcık onlara mantığı açıklamak istemiştim.

Rmah kısmında sonuna kadar size katılıyorum, ama al ve oyna ( buy and play ) oyunların kaderi malesef bu. F2P oyunlarda, item satılır, P2P oyunlar kraldır :) Çünkü developer takımına sürekli para kazandırırsın :P Sürekli akan bir kaynak yoksa, adamlar kendi kaynağını yaratacak, neticede adamlar bu işi spor olsun diye yapmıyor , para kazanmak için uğraşıyorlar.

Not: FanBOy değilim ( boy değilim zaten) Realistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keshberfo -- 31 Ocak 2013; 18:18:22 >

• quote:

Yazıya size hitab ederek başladım doğrudur, ama yazdıklarım %100 size değildir. AH üstünde yapılan gold kesintisini Blizard'ın kendine topladığını düşünen çok kişi var :) birazcık onlara mantığı açıklamak istemiştim.

Rmah kısmında sonuna kadar size katılıyorum, ama al ve oyna ( buy and play ) oyunların kaderi malesef bu. F2P oyunlarda, item satılır, P2P oyunlar kraldır :) Çünkü developer takımına sürekli para kazandırırsın :P Sürekli akan bir kaynak yoksa, adamlar kendi kaynağını yaratacak, neticede adamlar bu işi spor olsun diye yapmıyor , para kazanmak için uğraşıyorlar.

Yok kusura bakmayın , açıklamanız gerçekten güzel olmuş. Dediğiniz gibi insanlar gold kesintilerinden para kazanıldığını düşünüyor olabilir hatta düşünen tanıdıklarımda vardı :D

Bu oyunda ilk defa rmah kullanıldığı için acaba diyorum özel izin almış olabilirlermi? misal piyasaya çıkmadan önce belli kurallara bağlanmasını istemişmidir yetkililer? örneğin gold pasarak rmahta satmamak (yapımcılara yönelik) ne bileyim aklıma geldi :D bizde olsa direk lambur lumbur çıkarda acaba yurt dışında bunu akıl etmişlermidir. Bence piyasaya çıkmadan önce buna müsade eden artık hangi kurumsa bunuda denetlemesi gereki ne bileyim öle düşündüm :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansam

quote:

Yok kusura bakmayın , açıklamanız gerçekten güzel olmuş. Dediğiniz gibi insanlar gold kesintilerinden para kazanıldığını düşünüyor olabilir hatta düşünen tanıdıklarımda vardı :D

Bu oyunda ilk defa rmah kullanıldığı için acaba diyorum özel izin almış olabilirlermi? misal piyasaya çıkmadan önce belli kurallara bağlanmasını istemişmidir yetkililer? örneğin gold pasarak rmahta satmamak (yapımcılara yönelik) ne bileyim aklıma geldi :D bizde olsa direk lambur lumbur çıkarda acaba yurt dışında bunu akıl etmişlermidir. Bence piyasaya çıkmadan önce buna müsade eden artık hangi kurumsa bunuda denetlemesi gereki ne bileyim öle düşündüm :D

Öncelikle iyi sabahlar,

RMAH yüzünden oyunun çıkışı bir süre ertelenmişti. Özellikle Kore'de RMAH haksız kazanç elde edilebilecek bir unsur olarak görülmüştü. Birçok ülkede de RMAH yüzünden özel izinler alındı diye hatırlıyorum. CBT zamanında bu konu baya popüler olmuştu.
    Ancak, Blizort'un kendi içinde bir analşma imzadığını zannetmiyorum. Daha önce de dediğim gibi, şirketin bu yazılım üstünden bir şekilde para kazanabilmesi gerekiyor. Elbette kos koca Blizrot(!!) F2P mantığı ile, itam mall oluşturmadı, daha kaliteli bir hizmet veriyormuş gibi görünüp RMAH olgusunu çıkarttılar. Birçok oyuna öncülük edecektir RMAH ama kabul etmek lazım, içine ettiler. Çok daha iyi programlanabilirdi. Neticede işin içine gerçek para unsuru var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.